Dünya 3 Bant Bilardo Sampiyonu Tasdemir Açiklamasi 'Mutluyum, Gururluyum Ve Onurluyum'

Güney Kore’de düzenlenen Dünya 3 Bant Bilardo Sampiyonasi’nda birinci olan Tayfun Tasdemir, Gölbasi Belediye Baskani Ramazan Simsek’i ziyaret etti. Tasdemir, "Sporcu olarak görevimi basariyla yerine getirdigim için mutluyum, gururluyum ve onurluyum" diyerek, Gölbasi Uluslararasi Bilardo Kompleksi’nin yapimindan dolayi Baskan Simsek ve tüm emegi geçenlere tesekkür etti.

Güney Kore’nin Donghae sehrinde düzenlenen Dünya 3 Bant Bilardo Sampiyonasi’nda Ispanyol rakibi Ruben Legazpi’yi 50-14 yenerek dünya sampiyonu olan Tayfun Tasdemir, Türkiye Bilardo Federasyonu Baskani Ersan Ercan ile birlikte Gölbasi Belediye Baskani Ramazan Simsek’i makaminda ziyaret etti. Ercan, bu sampiyonlugun ülkemiz için anlaminin çok büyük oldugunu belirterek, “Biz ülkece defalarca Dünya Kupasi Sampiyonlugu, Milli Takimlar Dünya Sampiyonlugu, Avrupa Sampiyonlugu kazanmis bir ülkeyiz. Bu sporda basarili bir ülkeyiz ama senede bir kere yapilan Dünya Ferdi Sampiyonlugu’nu 2003 yilinda Semih Sayginer kazanmisti ve 19 senedir bu basariyi bir daha yakalayamamistik. Tayfun Tasdemir, bir bilardocunun kazanabilecegi en büyük kupa olan Dünya Sampiyonlugu kupasini geçtigimiz hafta kazandirdi. Bundan dolayi çok mutluyuz. Bildiginiz gibi dünyanin en büyük bilardo tesisi Uluslararasi Bilardo Kompleksi Gölbasi’nda, Gölbasi Belediyemizin katkilariyla kuruldu. Belki de onun ugurudur bu basari, onun sansidir. Hem Dünya Sampiyonumuza hem dünyanin en büyük tesisine sahibiz. Bu bakimdan çok mutluyuz. Tayfun Tasdemir, Mart ayinda da Dünya Milli Takim Sampiyonlugu’nu kazanmisti Almanya’da” seklinde konustu.



Gölbasi Uluslararasi Bilardo Kompleksi’nde 2023’te 6 Dünya Sampiyonasi oynanacak

Baskan Simsek, Uluslararasi Bilardo Kompleksi’nde geçen sene Dünya Kupasi sampiyonlugu oynandigini hatirlatarak, “Tayfun kardesim orada üçüncü olmustu. Ben ona o zaman ’Bir sonraki maçta bu kupayi istiyoruz’ demistim. Daha büyügü geldi. Seneye bu sampiyona Gölbasi’mizda Uluslararasi Bilardo Kompleksi’mizde olacak. 6 tane dünya sampiyonasi oynanacak. Tayfun kardesimi tekrar tebrik ediyorum, tesekkür ediyorum. Bizim Türk bayragimizi her tarafta dalgalandiriyorsunuz. Gölbasi olarak daha da farkli gururlaniyoruz. Siz zaten bu isin duayenisiniz. Biz milli sporcularimizin her zaman yanindayiz, destekliyoruz. Basarilarinizin devamini diliyoruz” dedi.



“Gölbasi’ndaki Uluslararasi Bilardo Kompleksi’ni tüm dünya konusuyor”

Dünya Sampiyonu Tayfun Tasdemir, Baskan Simsek’e ve Bilardo Federasyonu’na tesekkür ederek, “Gölbasi’ndaki tesisin büyüklügünü bütün dünya, bütün Türkiye, herkes konusuyor. Biz her Türkiye Sampiyonasi’nda, her uluslararasi organizasyonda Gölbasi’ndayiz. Büyük keyifliyiz bu anlamda. Çok büyük isler yapiyoruz bu alanda hem Bilardo Federasyonu hem de Gölbasi Belediyesi olarak. Bu basarilar da bizi destekliyor. Sporcu olarak görevimi basariyla yerine getirdigim için mutluyum, gururluyum ve onurluyum. Her zaman söylüyorum Gölbasi Uluslararasi Bilardo Kompleksi’nin yapiminda, düsünülmesinde, projesinde emegi geçen basta Sayin Gölbasi Belediye Baskanimiz Ramazan Simsek olmak üzere herkese tesekkür ediyorum. Çok sansliyiz bilardocular olarak” diye konustu.

Tayfun Tasdemir’in basarisiyla Türkiye, 19 yil sonra bu organizasyondaki ilk altin madalyasini kazanmis oldu. Dünya 3 Bant Bilardo Sampiyonasi’nda son olarak 2003 yilinda Semih Sayginer sampiyon olmustu.

Kaynak: İHA