Abdullah Avci Açiklamasi 'Trabzonspor Sampiyonluk Sonrasi Degisimde Her Kulvarda Var'

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avci, sampiyonluk sonrasi degisimde, Trabzonspor her kulvarda var oldugunu ve olmaya devam edecegini söyledi.

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avci, antrenman sonrasi Mehmet Ali Yilmaz Tesislerinde, basin mensuplariyla sohbet toplantisi öncesinde açiklamalarda bulundu. Simdiye kadar 22 resmi müsabaka oynadiklarini belirten Avci, "30 Temmuz’da baslayan Süper Kupa Finali ile beraber 22 resmi maç oynadik ve Trabzonspor her kulvarin içinde olmaya devam ediyor. 8 ve 9’ncu aylarda oyuncu degisimleriyle beraber sahaya çikan 11’in 7’si yeni kurulan oyunculardan oldu. 11’de olan 3 oyuncu Peres, Visca ve Dorukhan’in sakatliklari hem oyun hem oyunculari degisik mevkilerde kullanmamiz gerektigi bir süreç yasadik. Bütün bunlara ragmen iyi oyunlar da oynadik. Arada kalan oyunlar da oynadik. Sonuçlar da aldik, alamadigimiz sonuçlar da vardi. Çok iyi miyiz? Degiliz. Kötü müyüz? Degiliz ama arada giden bur durum var. Onunla ilgili bir takim çalismalar yapiyoruz. Gözlemlerle, veriler örtüstügü zaman bir çok seyi aydinlatmis oluyorsunuz. Sampiyonluk sonrasi degisimde Trabzonspor her kulvarda var ve olmaya da devam ediyor. Sampiyonluk yarisi içinde var. Konfederasyon liginde önemli hedefleri var. Türkiye Kupasi daha baslamadi. Degisimdeki süreci çok üzerinde çalisarak hem oyuncu üzerinde hem oyun üzerinden eksiklerimizi gidererek hazirliklara devam edecegiz" dedi.



"Oyunu bir bütün olarak degerlendirmeliyiz"

Oyunun bir bütün oldugunu ve parça parça degerlendiremeyeceklerini belirten Avci, "Topa sahip olmaktan vazgeçmeyecegiz. Savunma yapacaksin, topa sahip olacaksin, baskiyi yapacaksin. Bunlarin hepsi bir bütün, elimizdekileri daha iyi hale nasil getirebiliriz çalisiyoruz. Geçtigimiz sezonki verilerden daha iyi durumdayiz ama bunda oyuncularin performanslarinin etkisi vardi. Çok iyi baskilar yaptigimiz maçlar var. 1. Bölgeyi en az kullanan takimiz bu bizim için saglikli bir durum degil. Sampiyon olan bir takim için bu iyi bir durum degil. Dünya Kupasi’ni izliyoruz. Kimler kimleri cezalandiriyor. O yüzden bunu bir bütün olarak düsünmeliyiz. Yedigimiz 29 golün 13’nü set oyunundan yedik bunun üzerinde de çalisacagiz. Final paslarimizin hepsi kötü, bazi eksiklerimiz var ve bu eksiklerimizi gidermek için çalisma yapiyoruz Görselde ve pratikte uygulamalar yapacagiz" ifadelerini kullandi.

"Bu bir play station degil"

Bu isin bir tabela isi oldugunu vurgulayan deneyimli teknik adam, "Trabzonspor olarak 2 senedir çok önemli isler yapiyoruz. Sampiyonluk yasandi. Kupalar aliniyor. Yurt disina oyuncu transferi yapiyorsunuz. Bir degisimin içinde ve her seyin içinde bir Trabzonspor, bir play station degil bu. Ayni zamanda bir organizasyon yapiyor Trabzonspor, verimli topraklar oldugunu söyledim. Altyapida organizasyonlar yapiliyor" seklinde konustu.



"Oyuncu bakiyoruz ama transfer çalismamiz yok"

Transferle ilgili olarak ise Avci, "Isimler var ama benim haberim yok. Trabzonspor’un sürdürülebilir bir durumunu olusmasi gerekiyor. Dünya ekonomisinin ve ülkenin gittigi süreci biliyoruz. Bu süreçte kulübümüzün menfaatleri dogrultusunda hareket edecegiz. Hatta bir tane oyuncu bosaltmak zorundayiz. Bizimle sezon basi baslayip yavas yavas sira bulan genç oyuncularimizda var. Bazen onlari da bunun içine ikinci yari itibariyla katacagiz. Tespitlerimiz var. Kulübün menfaatleri dogrultusunda hareket edecegiz. Oyuncu bakiyoruz ama suan bir transfer çalismamiz yok" sözlerini kullandi.

Avci, kamp döneminde Kasimpasa, Hull City ve Crystal Palace ile hazirlik müsabakasi oynamayi planladiklarini belirtti.

Kaynak: İHA