Belçika, Batshuayi Ile Güldü

Katar’da düzenlenen 2022 FIFA Dünya Kupasi F Grubu’nda yer alan Belçika ile Kanada ilk hafta maçinda karsi karsiya geldi. Fenerbahçe’nin yildizi Michy Batshuayi’nin attigi tek golle Belçika 1-0 kazanarak sampiyonaya galibiyetle basladi.

2022 Dünya Kupasi F Grubu’nda Belçika ile Kanada, Ahmad bin Ali Stadyumu’nda karsilasirken müsabakada Janny Skizwe düdük çaldi. Fenerbahçe’nin golcüsü Michy Batshuayi sahaya ilk 11’de çikarken, Galatasaray formasi giyen Dries Mertens yedek kulübesinde yer aldi. Kanada Milli Takimi’nda ise Besiktasli Atiba Hutchinson mücadeleye kaptanlik pazubandiyla basladi.

9. dakikada VAR uyarisi sonrasi Kanada penalti kazanirken, atisi kullanan Alphonso Davies’in sutunda kaleci Thibaut Courtois basarili oldu. Yüksek tempoda geçen ilk yarida Kanada iyi mücadelesiyle Belçika karsisinda etkili pozisyonlara girse de bu ataklar golle sonuçlanmadi. 44. dakikada Alderweireld’in savunma arkasina attigi uzun topu ceza sahasi içinde kontrol eden Michy Batshuayi, Belçika’yi 1-0 öne geçiren golü kaydetti.

Maçin ikinci yarisinda iki takimin da girdigi pozisyonlar sonuç getirmezken, Belçika sahadan 1-0 galip ayrildi. Hatayspor’da forma giyen Kanadali Sam Adekugbe 74. dakikada oyuna girerken, maglubiyete engel olamadi.

Belçika gruptaki 2. maçinda 27 Kasim Pazar günü TSI 16.00’da Fas ile karsilasirken, Kanada ise saat 19.00’da Hirvatistan ile mücadele edecek.

Kaynak: İHA