Cristiano Ronaldo Için Manchester United Defteri Kapandi

Ingiliz devi Manchester United, Cristiano Ronaldo’nun sözlesmesinin karsilikli olarak feshedildigini açikladi.

Portekizli yildiz Cristiano Ronaldo’nun formasini giydigi Manchester United kulübü tarafindan yapilan açiklamada, oyuncu ile yollarin ayrildigi açiklanirken, iki sezondaki katkilarindan dolayi tesekkür edildi. Geçtigimiz günlerde Ronaldo, verdigi röportajda kulüp içerisinde yasadiklari ve sorunlari dile getirmesi sonrasi tartismalarin odagi haline gelmisti. Bugün alinan karar sonrasi yildiz futbolcunun kariyerinde bir sayfa daha kapanmis oldu.

2021 yazinda eski kulübüne imza atarak 12 yil sonra yeniden formasini giydigi Kirmizilar ile sezona iyi baslayan Portekizli oyuncu, 2021-2022 sezonunda toplam 39 karsilasmada 24 gole imza atti. Bu sezona ise yeni teknik direktörü Erik ten Hag ile çalisan 37 yasindaki oyuncu Premier Lig’de sadece 10 maça çikarken bu karsilasmalarin sadece 4’ünde sahaya 11’de çikti ve 1 gol kaydetti.

Ronaldo, UEFA Avrupa Ligi’nde ise 6 maçta rakip filelere 2 gol sigdirdi. Portekizli oyuncunun iki farkli dönem mücadele ettigi Ingiliz takimiyla 346 maçta 145 golü bulunuyor.

Portekiz Milli Takimi ile Katar’da düzenlenen 2022 FIFA Dünya Kupasi’nda olan Cristiano Ronaldo’nun önümüzdeki aylarda yeni takimina imza atmasi bekleniyor.

Kaynak: İHA