Ayvalik Yelken Yarislari Türkiye Sampiyonasi'na Hazir

Türkiye Yelken Federasyonu’nun 2022 yili Yelken Ligi ILCA 1. Ayak Yarislari 26 Kasim-2 Aralik tarihleri arasinda Ayvalik’ta yapilacak. Ayvalik Yelken Kulübü’nün ev sahipliginde Ayvalik Belediyesi’nin destekleriyle gerçeklestirilecek yarislarda sporcular ayni zamanda milli takima girebilmek için ter dökecekler.

Ayvalik körfezinde günde iki yaris olmak üzere alti gün sürecek yarislarda yüzlerce yelkenlinin mücadele edecegi ögrenildi. 150’nin üzerinde sporcunun Ayvalik’ta bir hafta boyunca yarisarak, Yelken Milli Takimi’na da seçilmenin heyecanini yasayacaklari organizasyona; Galatasaray’dan, Fenerbahçe Dogus’a - Istanbul Yelken’den, Marmara’ya, Arkas’tan, Iskenderun’a, Heybeliada’da Gökova’ya Türkiye’nin en önemli kulüpleri ve sporcularinin katilacak. Sampiyona öncesinde, atmosferi ve denizi tanimak için antrenmanlarini Ayvalik’ta yapmaya baslayan sporculari kamplarinda ziyaret eden Belediye Baskani Mesut Ergin, Türkiye’nin en iyi yelkencilerini yetistiren Ayvalik’ta belli bir süredir yelken sporunun pasif hale geldigini fakat kendisinin, Ayvalik Belediyesi’nin, kulüp yönetiminin ve en önemlisi üyelerin ortak destekleriyle gelistirilmeye ve hak ettigi noktaya tekrar getirmeye çalistiklarini ifade etti.

Sporcularin, antrenörlerin, ekiplerin ve yarisi izlemeye gelen sporcu ailelerinin konaklamalarinin kis turizmine de katki yapacagini vurgulan ve Ayvalik’ta spora verdigi desteklerle adindan sikça söz ettiren Baskan Mesut Ergin, “Ümidimiz ve hedefimiz odur ki Ayvalik’ta sporu daha da hareketli hale getirmek ve ilerleyen süreçte uluslararasi alanda su sporlarini Ayvalik’ta gerçeklestirmeyi hedefliyoruz. O konuda iddialiyiz diye düsünüyorum” dedi.

Heybeliada Su Sporlari Kulübü Basantrenörü Saruhan Çiray da yaptigi açiklamada; “Ayvalik’ta çok güzel bir ortamda çok güzel bir rüzgârda olmaktan ve 6 Kasim - 2 Aralik tarihleri arasinda yapilacak olan Türkiye Sampiyonalari öncesi, parkuru test etmek için Ayvalik’tayiz. Istanbul, Mugla, Bodrum, Izmir, Marmaris gibi çesitli yerlerin kulüplerinden takimlar burada. Yaklasik 70 sporcu burada ortak çalismalar düzenliyoruz ve antrenman yapiyoruz. Ayni parkuru bütün sporcular önceden görme firsati buluyor, bu herkes için güzel bir imkân. Sansimiza havalar da çok güzel gitti. Rüzgâr, günes, deniz, Ayvalik çok güzel bize çok güzel bir antrenman firsati oldu yarista insallah istedigimiz gibi geçer” ifadelerini kullandi.

Ayvalik Yelken Ihtisas Kulübü’nün Genel Sekreteri Ismail Cüneyt Uzman’da yaptigi açiklamada; “Kulübümüzde ILCA Sinifi Türkiye Sampiyonasi ve Milli Takim Seçmeleri yapilacak, bunun için ülkemizin çesitli cografyalarindan 35 takim ile yaklasik olarak 200 üzerinde sporcu agirlayacagiz. Hem ilçemize hem de kulübümüze çok büyük katkilar verecek bir organizasyon olacagini düsünüyoruz, insallah bu organizasyonu güzel bir sekilde icra edersek arkasindan Avrupa Sampiyonasi’nda görev almayi umuyoruz” dedi.

Ayvalik Yelken Ihtisas Kulübü Baskani Fahri Tolga Alptekin yaptigi açiklamada yaklasik 20 yildir yapilamayan bir yaris organizasyonuna ev sahipligi yapmaya çalistiklarini hatirlatarak, “Türkiye Yelken Federasyonu’nun Yelken Ligi’nin ILCA birinci ayak yarislarini yapacagiz. Kulübümüz 1969 yilinda kurulup son 25 seneye kadar çok iyi sporcular yetistirmistir. Biz göreve geldikten sonra yeniden kulübü hareketlendiremeye basladik belediyemizin de katkilari ile kulübümüzün olanaklarini iyilestiriyoruz. Bu yarisi yaparken gerek Ayvalik Belediyesi’ne Ayvalik Belediye Baskanimiz Mesut Ergin’e, Büyüksehir Belediyemize tesekkür ediyoruz. Fiziki ve çevresel ortamlar için de destek vermekteler. Federasyonun da katkilariyla burada güzel bir yaris yapmayi planlamaktayiz. Kulübümüz her sene biraz daha ilerlemekte. Yeni sporcular katilmakta ve yavas yavas eski günlerine geri dönmesi için her türlü yatirimi gerek Ayvalik Belediyesi destegiyle gerek üyelerimizin destegiyle yapmaya çalismaktayiz” diye konustu.

Kaynak: İHA