Türkiye Atli Cirit Sampiyonasi Kayseri'de Yapildi

Kayseri’de Büyüksehir Belediyesi, Gençlik ve Spor Bakanligi ile Türkiye Geleneksel Atli Spor Dallari Federasyonu is birliginde ve Kayseri Büyüksehir Belediyesi Spor A.S. ev sahipligindeki Türkiye Atli Cirit Sampiyonasi Kayseri’de yapildi.

Geleneksel Sporlar Binicilik ve Okçuluk Tesisi’nde, Büyüksehir Belediyesi’nin ev sahipliginde gerçeklestirilen Türkiye Atli Cirit Sampiyonasi’na Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç’in yani sira, Usak Belediye Baskani Mehmet Çakin, Kayseri Büyüksehir Belediyesi Spor A.S. Genel Müdürü Ibrahim Somtas, Türkiye Geleneksel Atli Spor Dallari Federasyonu Zübeyir Bekiroglu sporcular ve çok sayida sporsever katildi.

Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasi ile baslayan Büyükkiliç, konusmasinin basinda yarismacilara basarilar dileyerek, "Cumhurbaskanimiz diyor ya ’Biriz, beraberiz hep birlikte Türkiye’yiz’. Gerçekten devletine, milletine sevdali, bayragina sevdali sehrimiz olan Kayseri’mizdeyiz hep beraber" dedi.

Kayseri’nin ata sporlarinin merkezi olma yolunda ilerledigini vurgulayan Büyükkiliç, sözlerini söyle sürdürdü:

"Tesislesme baglaminda sag olsun degerli federasyon baskanimizin gayretleri ile böyle bir çalismaya müsaade etmesi bizim için önemli ve anlamli. Tabi Kayseri’yi ticaretin ve endüstrinin de merkezi olarak görmenin yaninda sporun, turizmin, kültürün, 6 bin yillik medeniyetlere ev sahipligi yapmis olmanin kadim bir sehir olarak, en güzel örneklerini sergilemeyi önemsiyoruz. Kayak merkezinde, Erciyes Dagimizda bu isin amiral gemisi olarak görürken, ata sporlarini da çok önemsedigimizi buradan paylasmak istiyoruz. Yüksek irtifa merkezimiz yine Erciyes dagimizda Erzurum Belediyemizin yaptigi gibi hayata geçirirken, ayni sekilde bizler de her spor dalina deger verme, firsat verme, gençlerimizi olumsuzluklarla bulusturmak yerine sporla bulusturmayi çok çok önemsiyoruz."

Baskan Büyükkiliç, emegi geçenlere ve katilimcilara tesekkür ederek, "Insallah dediginiz gibi dostluk kazanacak, kardeslik kazanacak, birlik, beraberlik, dayanisma kazanacak. Yarismalarin sonunda da tabi ki dereceler olacak. Ama sizlerin her biri gönlümüzün birincisi, her birimizin adeta basarili kardeslerisiniz. Atamiza, ecdadimiza, Selçuklu’ya, Osmanli’ya, Cumhuriyetimize layik olma yolunda hep beraber el ele, gönül gönüle diyoruz" ifadelerinde bulundu.

Usak Belediye Baskani Mehmet Çakin ise Türkiye Geleneksel Atli Spor Federasyonu ve Kayseri Büyüksehir Belediyesi’ne tesekkür ettigi konusmasinda, "Öncelikle bu güzel organizasyonu yapan Türkiye Geleneksel Atli Spor Federasyonumuza ve baskanina ve bize bu organizasyonda en güzel ev sahipligi yapan Büyüksehir Belediye Baskanimiza tekrar sükranlarimi sunuyorum. Gerçekten geleneksel sporlari yasatmak hepimizin görevi. Bunda da en önemli görevlerden birisi de belediyelerimize düsüyor" seklinde konustu.

Baskan Çakin, Usak’taki cirit faaliyetleri hakkinda bilgiler vererek, cirit müsabakalari çerçevesinde Baskan Büyükkiliç’i Usak’ta agirlamayi temenni etti.

Türkiye Atli Cirit Sampiyonasi’ni finalinde Usak 1 Eylül Atli Spor Kulübü’nü geçen Erzurum Sengel Atli Spor Kulübü kazandi.

Sampiyonada, Türkiye Geleneksel Atli Spor Dallari Federasyonu Zübeyir Bekiroglu tarafindan Baskan Büyükkiliç’a yaptigi katkilardan dolayi tesekkür plaketi takdim edildi.

Kaynak: İHA