Rize'de Off-Road Yarislari Nefes Kesti

Karadeniz Off-Road Kupasi 4. Ayak Yarislari’nda Azerbaycan, Gürcistan, Iran ve Türkiye’den olmak üzere toplam 48 yarismaci mücadele etti.

Ardesen Off-Road Kulübü tarafindan düzenlenen Karadeniz Off-Road Kupasi 4. Ayak Yarislari gerçeklestirildi.

S4, S3, S2, S1 olmak üzere 4 kategoride düzenlenen yarislarda Azerbaycan, Gürcistan, Iran ve Türkiye’den olmak üzere 48 yarismaci mücadele etti. Ardesen ilçesi Firtina Vadisi, Çamlihemsin yolu üzerinde gerçeklesen yarislarda nefes kesen görüntüler ortaya çikti. Birinci olmak için mücadele veren yarismacilar kiyasiya yaristi. Start noktasindan yola çikarak hizli bir sekilde yarisan yarismacilar için yolda kalan araçlara özel, hazirda is makinesi bekletildi. Girdigi çukurdan çikamayan araçlar is makineleri yardimi ile çikartildi.

Ardesen’de yapilan yarismalarin güzel oldugunu belirten Ardesen Belediye Baskani Avni Kahya, "Ardesenimizde off-road yarismasinin 10. yilindayiz. Karadeniz ayaginin en son ayagi Ardesen’de yapiliyor. Bu senenin son yarisi oluyor ve çok güzel bir yaris. Burada yapilan bütün yarislar çok güzel oluyor. En çok hosumuza giden kisim, kazasiz belasiz yarislarimiz geçiyor. Yarismacilar birbiriyle yarismasi bizi daha da heyecanlandiriyor. Böyle bir yarisin düzenlenmesi için destek veren Ardesen Off-road kulübünü de tebrik ediyorum" ifadelerini kullandi.

Karadeniz kupasinin yaklasik 10 yildir devam ettigini söyleyen TOSFED Sportif Kurul Üyesi Metin Yilmaz, "Türkiye Otomobil Sporlari Federasyonu olarak bölgesel kupalar düzenliyoruz. Karadeniz kupasi da yaklasik 10 senedir devam ediyor. Bu kupanin yapilmasinda yardimci olan kisilerden biride Ardesen Off-Road kulübüdür. Her sene oldugu gibi basarili bir organizasyon düzenlemis oldu. Katilim olarak 24 araç olarak 48 yarismaci katildi.

Türkiye’nin farkli noktalarindan gelen yarismacilarimiz var. Karadeniz kupasinin son ayagini Ardesen’de gerçeklestiriyoruz" dedi.

Kaynak: İHA