Kocaelispor - Diyarbekirspor Maçinin Ardindan

Kocaelispor’un Diyarbekirspor’u 1-0 maglup ettigi TFF 2. Lig karsilasmasinin ardindan Kocaelispor Teknik Direktörü Firat Gül maçi degerlendirdi. Gül, "Normalde ben hiçbir zaman mazeret üretmedim. Öyle bir yapim da yok. Ancak 8-9 oyuncumuz bir haftadir hasta. 5-6 tanesi son birkaç günü agir geçirdiler salgin yüzünden. Oyuncularimiz son gün bile serum takviyesi aldilar. Öyle sikintili bir süreçteydik. Oyunun fiziksel tarafindan bu nedenle biraz düsük kaldik" dedi.



Kocaelispor’un Diyarbekirspor’u 1-0 maglup ettigi TFF 2. Lig karsilasmasinin ardindan Kocaelispor Teknik Direktörü Firat Gül basin toplantisinda maçi degerlendirdi. Firat Gül, "Normalde ben hiçbir zaman mazeret üretmedim. Öyle bir yapim da yok. Ancak 8-9 oyuncumuz bir haftadir hasta. 5-6 tanesi son birkaç günü agir geçirdiler salgin yüzünden. Oyuncularimiz son gün bile serum takviyesi aldilar. Öyle sikintili bir süreçteydik. Oyunun fiziksel tarafindan bu nedenle biraz düsük kaldik. Olabilir. Sonuç itibariyle 3 puan almamiz çok önemliydi ve bu maçi geçmemiz bizim için kritik ve hayati noktaydi. Yaris devam ediyor, önümüze uzun bir lig var. Böyle sikinti dönemlerde maçlardan 3 puan çikarmak çok kiymetlidir" dedi.



"Sonuca giderken takim oyunundan biraz uzaklastik"

Firat Gül, degerlendirmesine söyle devam etti:

"Sonuçta karsimizda da bir seyler yapmaya çalisan rakip vardi ama bizim için esas olan bugün maçin skorunu lehimize bitirmekti. Bugün 3 puan aldik. Maçla ilgili konusulabilecek çok sey var. Maçin basinda skoru açabilecegimiz firsatlarimiz vardi. Sonuca giderken takim oyunundan biraz uzaklastik. Bireysel anlamda sonuca ulasmak istedik. Bu biraz oyunsal anlamda sikintiliydi. Bunun disinda oyuncularimin kazanma istegi iyiydi. Bunun disinda maçi iyi bir sekilde bitirdik. Sonuç itibariyle 1-0 da 3 puandir. Sampiyonluklar böyle maçlardan geçer. Rakibin kaybedecek bir seyi yok. Beraberlik onlar için altin degerindedir. Buralari iyi geçmek lazim. Bugün de takimimi gayretlerinden dolayi tebrik ediyorum"

"Çok zor sartlarda sahaya çiktik"

Firat Gül, son dakikalarda rakibe verilen pozisyonla ilgili sorulari da cevapladi. Gül, "Takim olarak biraz düsüktük bugün. Konsantrasyonumuz istedigimiz seviyenin altinda kaldi. Maça iyi basladik, istedigimiz seviyedeydik. Skoru açabilirdik ama 1-0 devam etti. Rakip çok tehdit etmedi. Bu bize özgüven verdi. Buralarda biraz oyundan düstük. Özellikle son bölümde tehlikeli atak yedik. Baska bir sonucu da konusuyor olabilirdik ama galip geldik. Bundan sonraki maçlarda insallah daha dinlenmis, daha saglam, daha saglikli takimla çikacagiz. Sezon basindan beri hiç bu tür seyler demedim. Kaçirdigimiz gollerden, penaltilardan sonra bile mazeret sunmadim ama bugün çok zor sartlarda sahaya çiktik. 3-4 gündür serum alan oyuncularimiz vardi. Oyunumuzu çok etkiledi. Oyun içinde çok net hissettim. Dinamik oyunculari oyuna atarak eksikligi kapatmaya çalistik. Sonuç itibariyle 1-0 çok yakin bir skor. Rakip de bir puan alabilecegine inaniyor. Biraz daha istahli oynadilar. Bugünkü maçin özelinde farkli bir atmosferde oynadik. Bugün normal maç oynamadik biz. Bir hafta boyunca ne yasadigimizi bir Allah biliyor" diye konustu.



"Hastalik Hatay dönüsünde basladi"

Bazi sporcularin hastaligi agir geçirdigini ve yaklasik 4 gün tedavi gördüklerini ifade eden Gül, "Mehmet Yilmaz hastaydi. Samed hastaydi, Okan hastaydi, Tayfun hastaliktan yeni çikti, Alpay hastaliktan yeni çikti. Mazeret olarak söylemek istemiyorum ama bunu bilmezseniz sahada olanlari baska sekilde yorumlarsiniz. Oyuna alamadigimiz oyuncular içinde de hastalarimiz vardi. Hatay dönüsünde basladi.

Düne kadar devam etti. Hafta sonuna toparlariz diye düsünürken bazilari cuma günü hastalikta zirve yapti. En agir gününü geçirdi. Bugün oynayan bütün oyuncularimiz kiymetli, performans vermek için çaba sarf etti. Sol ayakli bir oyuncunun eksikligini hisseder misiniz, hissedersiniz. Cihat gibi bir oyuncunun eksikligini hisseder misiniz, hissedersiniz. Kendi hamleniz eksiliyor. Yine belki bu 11’le çikarsiniz ama hamleniz eksilir" seklinde konustu.



"Taraftara hareket çekmedim, ‘Kazandik’ dedim"

Oyunu begenmeyen taraftarin ‘istifa’ çagrisi ve maç sonu tribünlerle paylastigi galibiyet hareketinin yanlis anlasilmasiyla ilgili olarak da Firat Gül, “‘Kazandik, kazanmaya devam edecegiz’ dedim, bu sekilde kollarimi kaldirarak. Ayrica istifa konusunda da stadin tamami tepki vermedi. Tabii ki tepkiler de olacak. Takimlarini daha önde bassin istiyorlar. Bugün istedigimiz gibi yapamadigimiz için kötü görüntü verdik. Taraftarimizin da böyle tepkisi vermesi normal. Biz yilmadan isimizi yapmaya devam edecegiz. Bu takim sampiyon olacak. En basta ne söylediysem ayni noktadayim. Taraftara hareket olabilir mi, bu mümkün mü?" diye konustu.



"Yildizimizin barismadigini düsünmüyorum. Bunlar algi"

Taraftarin birçok maça istifa etmesini istemesi ve yildizlarinin neden barismadigiyla ilgili olarak ise teknik direktör Gül, söyle konustu:

"Istifa çagrisi her maçta olmadi. Ilk 5 maçta oldu. Sonrasinda birkaç maçta daha oldu. Taraftarla yildizimizin barismadigini düsünmüyorum. Bu sekilde algi yapilmak isteniyor. Bana çok büyük destek veren taraftar da var. Bugün iyi oynadik diye oyunu savunmuyorum. Istedigimizi veremedik. Daha farkli maç olabilirdi. Skoru açamadigimiz ve son bölümde oyundan düstügümüz için bu tepkiler olabilir. Vasat oyunlardan sonra, istenileni alamadiginiz oyunlardan sonra bunlar olabilir. Yilmak yok, teslim olmak yok. Her seye ragmen yapacagiz. Sampiyon olacagiz. Kimse de engelleyemeyecek. Beni isteyen de var, istemeyen de. Bu da gayet normal. Yönetimle ilgili de ayni sey geçerlidir. Çogunluk istiyordur, azinlik istemiyordur. Ben bunlara yanit vermeye devam edersem konu baska yere gidecek. Bunlara hiç gerek yok. Sampiyonluk yarisina devam ediyoruz. 34 puandayiz. Rakibimizle çekismeye devam ediyoruz. Pes etmeyecegiz. Kazanmaya devam edecegiz. Su an tek formülümüz bu. Baska hiçbir seye yogunlasmayacagim. Sahanin içinde kalacagim, oyuna odaklanmaya devam edecegim. Bugün farki açsak bunlari konusmuyorduk. Oyuna tepki vardi. Bugünkü oyundan ben de memnun degilim. Ne yapalim yani? Pes mi edecegiz. Sampiyonluk yarisi devam ediyor"

"Mesaimin yüzde 90’i saha içine verecegim"

Karacabey deplasmaniyla ilgili olarak da degerlendirme yapan Firat Gül, "Hafta hafta gidiyoruz. Bu hafta rakibimizi derinlemesine analiz ettikten sonra nasil oynayacagimiza, kiminle oynayacagimiza karar verecegiz. Zor maç olacak. Her maçin kendi dinamikleri var. Her seyden önce rakip farkli. Farkli profilde oyuncular var. Bütün takimlarin amaci, hesabi var. Bizim de kendimize göre hedefimiz var. Zor maç olacak ama hedefimiz sampiyonluk ve buna odaklanmis durumdayiz. Mesaimin yüzde 90’ini sahanin içine verecegim. Sahanin içinde maç kazaniliyor. Sahanin disinda maç kazanani görmedim. Bundan sonra da böyle devam edecegiz" sözlerine ekledi.

Diyarbekirspor Teknik Direktörü Zafer Sahin ise toplantiya katilmadi.

Kaynak: İHA