Havran Belediyespor-Karsiyaka Voleybol Mücadelesi Karakolda Bitti

Türkiye Kadinlar Voleybol 1.Ligi’nde dün oynanan Nermin Hanim Zeytinligi Havran Belediyespor-Karsiyaka Voleybol karsilasmasinin bitis düdügünden sonra çikan olaylar nedeniyle müsabaka karakola tasindi. Karsiyaka Spor Kulübü olaylarin ardindan bir açiklama yayimladi.

Türkiye Kadinlar Voleybol 1. Ligi’nde Nermin Hanim Zeytinligi Havran Belediyespor ile Karsiyaka Voleybol dün Balikesir Havran’da karsi karsiya geldi. Müsabaka, Karsiyaka’nin 3-2’lik üstünlügüyle tamamlandi. Karsilasmanin sona ermesiyle birlikte olaylar çikti ve mücadele karakola tasindi. Söz konusu olayin ardindan Karsiyaka Voleybol Sube Yönetim Kurulu bir açiklama yayimladi. Yesil-kirmizili kulüp açiklamasinda su ifadelere yer verdi:

"Öncelikle 3-2 maglup ettigimiz Nermin Hanim Zeytinligi Havran Belediyespor oyunculari ve teknik ekibini sahada gösterdikleri mücadele için tebrik ederiz. Ayrica bahsedecegimiz sahsin, voleybola hizmet etmeye çalisan Nermin Hanim Zeytinligi gibi güzide bir kuruma zarar verdigini belirtmek isteriz. Bugün bizler Karsiyaka Spor Kulübü Voleybol Sube Yönetimi olarak Türk sporuna yakismayan bir belediye baskaniyla tanistik; Emin Ersoy!

Daha karsilasmanin ilk sayisinin ardindan maçi izlemeye gelen yöneticilerimizin eslerine dönerek "Burada alkislayamazsiniz!" diyen bir belediye baskanindan bahsediyoruz. Ikinci setin sonunda salondan ayrilan fakat maç sonunda salonun disina kalabalik bir grupla gelerek oyuncularimizin bulundugu takim otobüsünü ve yöneticilerimizi taslayan kisileri organize eden birisinden bahsediyoruz!

Kafasina gelen taslarla yaralanan yöneticilerimizi, dolu oldugu gerekçesiyle ambulansa aldirtmayan bir siyasiden bahsediyoruz!.. Kadin polisimizin yaralanmasina sebep olan kisileri savunup, olay yerinden kaçmasini saglayan bir kisiden bahsediyoruz!.. Yöneticimizin bogazini sikip yumruk atan bir belediye baskanindan bahsediyoruz!.. Yarim saatte bir karakola birisini yollayarak yöneticilerimizden sikayetçi olmasini söyleyen ve esleriyle beraber yöneticilerimizi 6 saattir karakolda tutturan bir baskandan bahsediyoruz!

Ve daha fazla da bahsetmek istemiyoruz!.. Spor kültürüne, ahlakina, fair-play olgusuna bu kadar uzak olan Havran Belediye Baskani Emin Ersoy’un spor sahalarindan elini çekmesini veya çektirilmesini; ve en kisa zamanda görevinden istifa etmesini bekliyoruz.

Yasananlarla ilgili gerekli yasal ve hukuki islemleri baslatacagimizin da bilinmesini isteriz.”

Kaynak: İHA