Esenler'de Dron Pilotlari Kiyasiya Yaristi

Esenler Belediyesi tarafindan düzenlenen “Dron Yarislari Zafer Kupasi”nda hiz ve sesin uyumunu en iyi yansitan pilotlar ödüllendirildi.

Esenler Belediyesi ve Drone Yarisçilari Spor Kulübü tarafindan Mehmet Öcalan Spor Kompleksi’nde “Dron Yarislari Zafer Kupasi” düzenlendi.

2 saniyede, saatte 250 kilometre isik hiziyla uçan dron pilotlari ödüllendirildi. Organizasyona Esenler Belediye Baskani Mehmet Tevfik Göksu, siyasi parti yöneticileri ve birçok çocuk ailesiyle birlikte katildi.

Türkiye Hava Sporlari Federasyonu gözetiminde gerçeklestirilen yarislarda hiz ve sesin muhtesem uyumu izleyenleri etkiledi. Tüm Türkiye’den dereceler almis lisansli ve milli en iyi 12 pilotun hünerlerini sergiledigi yarisin sonunda ilk 3’e giren pilotlar ödüllendirildi. 1. Batu Erilkun’uun 5 bin TL, 2. Hüseyin Ablak’in 3 bin TL, 3. pilot Ömer Çankaya’nin ise 2 bin TL ödül kazandigi yarismada kupa ve madalyalar sahiplerini buldu.

“Bugün ilk adimini attik”

Belediye bünyesinde hem dron yapimi hem de uçus egitimleri vereceklerini dile getiren Esenler Belediye Baskani Mehmet Tevfik Göksu, “Dron hayatimizin tartisilmaz parçalarindan bir tanesi oldu. Özellikle gençlerimizin çok ilgi duydugu bir spor dali haline geldi. Biz de Istanbul’un en genç nüfusuna sahip oldugumuz için gençlerimize bu anlamda bir pencere açmak için dron egitimine, dron yapimina dikkat çekmek üzere bu yarismayi organize ettik. Bundan sonra dronun uçus egitimlerinden yapimina kadar her türlü organizasyonun yapilmasi için bugün ilk adimi attik. Bütün çocuklarimizi bekliyoruz. Bundan sonra artik dronu sifirdan yaparak önce imal etmek, sonra uçus egitimleri ve yarismalara katilmayi hedefliyoruz. Belediyenin kendi bünyesinde yaptigi bu organizasyona da disaridan sporcular katilacak. Bugün ilk adimini attik. Bundan sonra da insallah devam edecek” dedi.



“Bizim yaptigimiz dronlar 2 saniyede 250 kilometre hiza çikiyor”

Yarismada ikinci olan Hüseyin Ablak, “Bugün Esenler’de çok çekismeli geçen bir yarisin içerisindeyiz. Kendi yaptigimiz dronlarla bu güzel parkurda yaristik. Bizim yaptigimiz dronlar 2 saniyede 250 kilometre hiza çikiyor. Çok eglenceli bir yaristayiz su an. Ben bu sporu 8 yildir yapiyorum. Bu dalda milli sporcuyum. Kendi kendime deneme yanilma yaparak ögrendim” seklinde konustu.

Kaynak: İHA