Bayburt Ve Erzurum Arasinda Oynanan Dostluk Maçinda Ciritçi Attan Düstü Maç Kaldigi Yerden Devam Etti

Ata sporu cirit denilince akla gele iki illerden Bayburt ve Erzurum dostluk müsabakasinda bir araya geldiler. Bayburt Atli Spor Kulübü Erzurum’dan Bayburt’a gelen Ay Yildiz Atli Spor Kulübünü konuk etti. Cirite dair maharetlerini sergileyen her iki kulüp, izleyenlere keyifli anlar yasattilar. Rekabetin yüksek oldugu maçta her iki takimda ebedi dostluga yakisir sekilde oyun sergileyerek mücadele ettiler. Hafta sonu olmasina ragmen Bayburt’tan ve Erzurum’dan gelen izleyiciler müsabakaya yogun ilgi gösterdiler. Ikinci yarida cirit degneklerinin havada uçustugu maçin son 15 dakikasinda ’kara cirit’ denilen hiçbir kurala bagli olmadan, ciritçilerin yakindan degnek firlattigi ve sert bir mücadele sergiledigi oyunda nefesler tutulurken, Bayburt Atli Spor Kulübünün bir oyuncusu sert mücadelede atini kontrol edemeyerek attan düstü. Apar topar atini kaldiran oyuncu, mücadeleye kaldigi yerden devam ederken o anlar da cep telefonuyla anbean kaydedildi.

Kazananin dostluk oldugu müsabakada Erzurum Ay Yildiz Atli Spor Kulübü baskani Mükremin Dumlu Bayburt’ta olmaktan mutluluk duydugunu belirterek, kulübünü Bayburt’ta agirlayan Bayburt Atli Spor Kulübü baskani Arif Köprücü’ye tesekkür etti.

Ata sporu ciriti iki kardes sehir olarak dostluk maçiyla sergilediklerini bildiren Bayburt Atli Spor Kulübü baskani Arif Köprücü ise "Bugünkü misafirimiz Erzurum bölge sampiyonu Erzurum Ay Yildiz Atli Spor Kulübü. Kendilerine çok tesekkür ediyoruz, sehrimize tesrif ettiler. Iki kardes sehrin kadim gelenegi olan ata sporu olan ciriti canlandirdik. Tüm seyircilerimizin ayagina saglik" diyerek konustu.

Kaynak: İHA