Alaçatispor Zorlu Rakibini Ezdi Geçti

Bölgesel Amatör Lig 10. Grup’ta liderlik mücadelesi veren Alaçatispor, Özçamdibispor’u 2-1 yenerek lig siralamasinda, ayni puanla Yunus Emre Belediyespor’un ardindan 2. siraya yükselirken rakibini 10 puanla 9. siraya gönderdi.

Bölgesel Amatör Lig’in 8. haftasinda Alaçatispor, ligin güçlü takimlarindan olan Özçamdibispor’u kendi sahasinda konuk etti. Ligin 7. haftasinda 14 puanli 5 takimla 4. sirada yer alan Alaçatispor, zorlu maçin galibi olarak, lig liderligi mücadelesinde lider Yunus Emre Belediyespor ile ayni 17 puani paylasarak ikinci sirada yer alsa da liderlik mücadelesindeki iddiasini sürdürdü.

Maçin ilk yarisinda ilk golü 25. dakikada Özçamdibispor bularak 1-0 öne geçti. Yedig golün ardindan rakip kaleyi zorlayan Alaçatispor, 33. dakikada penalti kazandi. Alaçatispor oyuncusu Göksu Alhas’in kullandigi penalti vurusu gol ile sonuçlanarak, ilk yari sonucunu ilan etti.

Maçin ikinci yarisina her iki takimda karsilikli ataklarla baslarken, maçin 65. dakikasinda Alaçatispor bir penalti daha kazandi. Alaçatispor’dan Tayfun Keskinoglu’nun kullandigi penalti kale üstünden çikarak gol olarak kaydedilemedi. Alaçatispor, gole çeviremedigi penaltinin ardindan 88. dakikada Emre Aydin’in ayagindan buldugu gol ile maçin sonucunu 2-1 olarak ilan etti.

Alaçatispor, kazandigi 3 puan ile lig siralamasinda Yunus Emre Belediyespor ile ayni puani paylasarak, 17 puan ile 2. sirada yer aldi.

"Bu inanç ve kararlilikla hedefimize ulasacagimiza inaniyorum"

Maçin ardindan bir degerlendirme yapan Alaçati Gençlik ve Spor Kulübü Baskani Ozan Gençalp, her maçin çok önemli oldugunu vurgulayarak, "Kendi grubumuzda yer alan Izmir takimlarindan olan Özçamdibispor karsisinda aldigimiz galibiyet çok önemli. Statü geregi onlarin üzerinde bitirmemiz gerekiyor. Iyi bir mücadele oldu. Maçta zaman zaman sertlikler oldu. Ne yazik ki, zorlu mücadelelerde bunlar oluyor. Çesme Belediye Baskanimiz Ekrem Oran en bastan beri bize çok büyük destek veriyor. Bu zorlu maçimizda da yanimizda olarak bize destek verdi. Bize her konuda destek verdigi için camiamiz adina tesekkür ediyorum. Bu arada futbolcularimiz için de söylemek istediklerim var. Maçin son dakikasina kadar mücadele ettiler. Hepsini yürekten tebrik ediyorum. Bu inanç ve kararlilikla hedefimize ulasacagimiza inaniyorum. Taraftarimiz da hiçbir maçta bizi yalniz birakmadi. Bugün de tribünlerimizi doldurarak bize destek oldular. Hepsine çok çok tesekkür ediyorum" diye konustu.



"Liderlik mücadelemize devam ediyoruz"

Alaçatispor Teknik Direktörü Necip Emre Yilmaz da bir degerlendirme yaparak, "Ligin en kritik maçini alnimizin akiyla atlattigimiz için çok mutluyum. Oyuna iyi ve etkili basladik. Bir çok pozisyonlarimiz var. Ancak geçen maçlarda oldugu gibi degerlendiremedik. Sonrasinda sanssiz bir gol yedik Ancak hemen toparlanarak penaltidan oyunu esitledik. Ikinci yari tek planimiz topa hakim olmak ve oyunun hakimiyetini elimizde tukmakti. Nitekim de öyle oldu. Kazandigimiz penalti var ancak degerlendiremedik. Ancak sükürler olsun ki üstünlük golünü attik ve maçimizi kazandik ve liderlik mücadelemize devam ediyoruz. Oyuncularimi kutluyorum. Ayrica bugün maçimiza gelerek bize inanilmaz destek veren belediye baskanimiz sayin Ekrem Oran’a sahsim ve kulübüm adina tesekkür ediyorum" seklinde konustu.

Kaynak: İHA