TDP Genel Baskani Sarigül Açiklamasi 'Elon Musk Dedigin Kravatli Bir Soyguncudur'

Türkiye Degisim Partisi (TDP) Genel Baskani Mustafa Sarigül, “Elon Musk dedigin tamamen kravatli bir soyguncudur. Daha Twitter’i alir almaz soygun düzenine basladi. Elon Musk’i kiniyorum, aldigi karari dogru bulmuyorum. Musk, milyonlarca gencin, Twitter kullanicisinin umutlarini yikmistir” dedi.

TDP Genel Baskani Mustafa Sarigül, esnaf ziyaretleri yapmak üzere Kocaeli’ye geldi. Izmit kent merkezinde esnaf ve vatandaslar temaslarda bulunan Sarigül, birçok vatandasin fotograf çektirme istegini de kirmadi. Ziyaretlerin ardindan basin mensuplarinin sorularini yanitlayan Sarigül, özellikle Twitter’in mavi tiklilere ücretli hale gelmesiyle ilgili gündem olusturacak açiklamalar yapti. Sarigül, “Elon Musk dedigin tamamen kravatli bir soyguncudur. Daha Twitter’i alir almaz soygun düzenine basladi.

Elon Musk’i kiniyorum, aldigi karari dogru bulmuyorum. Musk, milyonlarca gencin, Twitter kullanicisinin umutlarini yikmistir” dedi.



“8 tane Türk, 3 tane yabanci oynamali”

Önce Kocaelispor’a basarilar dileyen ve ardindan Türk futbolundaki yabanci oyuncu fazlaligini elestiren Mustafa Sarigül, “Kocaelispor’a basarilar diliyorum. Kocaelispor’un birinci ligde olmasini çok arzu ediyorum. Kocaelispor su anda hak ettigi noktada degil. Kocaelispor, kente büyük bir destek sagliyordu. Kentin tanitilmasina büyük bir destek sagliyordu. 8 tane Istanbul takimi olacagina Kocaeli’nin, Bursa’nin ligde olmasi bu bölge için son derece önemli. Bir diger önemli konulardan biri de Istiklal Marsimiz okunurken Fenerbahçe, Besiktas ve Galatasaray’da futbolcularin hepsi yabanci oldugu için Istiklal Marsi’nin ne oldugunu bile bilmiyorlar. O yüzden 8 tane yabanci yerine 8 tane Türk oynamali. 3 tane de kaliteli yabanci oynamali. O yabancilar da Hagi, Alex, Quaresma gibi basarili yabancilar olmali. Son bir buçuk yilda 200’ün üzerinde yabanci oyuncu ülkemize gelmis ve 600 milyon dolarin üzerinde bir parayi alip gitmisler. O yüzden yabanci futbolculara güle güle, hos geldiniz bizim evlatlarimiz. Sahalarda bizim evlatlarimiz oynamali. Bugün Fenerbahçe, Besiktas, Galatasaray taraftarlarina sorun, kendi takimlarini sayamazlar. Fakat Metin Oktaylari, Can Bartulari, Ogünleri, Ridvanlari rahatlikla sayabilirler. Özellikle altini çiziyorum; 8 tane yabanci yerine 8 tane Türk olmali, sahada 3 tane de kaliteli yabanci olmali. Bizim çocuklarimiz oynamadigi zaman milli takimimiza bakiyoruz, 50 bin kisilik bir adaya gidip yeniliyor ve Türkiye’ye geliyor. Son zamanlarda özellikle ve özellikle Türk takimlarinin basarisizligi münasebetiyle milli takimdaki UEFA siralamasinda son derece asagi düstük. Alt yapiya da büyük önem vermeliyiz. Bir buçuk senede Afrika’dan 200’den fazla oyuncuyu Türkiye’ye getirecegimize biz Türkiye’den yurt disina oyuncu ihraç etmeliyiz” diye konustu.



“Yerli mali yurdun mali, bismillah diyerek herkes Togg’u kullanmali”

Togg’un açilisina katildigi için kendisine yapilan elestirilere katilmadigini söyleyen Sarigül, “Togg’un açilisina katildigimiz için bazi hasetler, bazi fesatlar, bazi münafiklar ve bazi okumus cahiller beni elestirdiler. Twitter’daki azgin azinliklar beni elestirdiler. Benim onlara cevabim kesinlikle sudur; ben inandigim bir isi yapiyorum. Alparslanlar da bizim, Fatih Sultan Mehmetler de bizim, Mustafa Kemal Atatürkler de bizim diyen bir yapidan geliyorum. Alman, Italyan, Fransiz, Japon arabalarina güle güle, hos geldin Togg. Yerli mali yurdun mali herkes bismillah diyerek Togg’u kullanmali” dedi.



“Elon Musk dedigin kravatli bir soyguncudur”

Twitter’daki mavi tikli kullanicilarin aylik ücret ödeyecek olmalarini da yanlis buldugunu söyleyen Sarigül, “Elon Musk, büyük bir soygun pesinde, vurgun pesinde. Kendi takipçilerini borsadaki hisse senetleriyle büyük bir sekilde manipüle ederken bugüne kadar Twitter’dan hiç kimse para ödememis, Elon Musk gelir gelmez yok 20 dolar olsun, 7-8 dolar olsun diyor. Bir de utanmadan sikilmadan Avrupa ülkelerine su kadar olsun, diger sanki üçüncü sinif ülkelere su kadar olsun diye rakam kullaniyor. Bizim Elon Musk’a verecek 20 dolarimiz degil 20 kurusumuz bile yok. Elon Musk dedigin tamamen kravatli bir soyguncudur. Daha Twitter’i alir almaz soygun düzenine basladi.

Elon Musk’i kiniyorum, aldigi karari dogru bulmuyorum. Musk, milyonlarca gencin, Twitter kullanicisinin umutlarini yikmistir. Bu fiyatlar olursa Twitter’i kapatacagim. Twitter’da zaten azgin azinliklar var. Bazi Twitter kullanicilarina ‘Yarin sabah günes dogacak’ desem ona bile inanmazlar. O Twitter’dakilerin büyük bir bölümü de bizi elestiriyorlar. Onlar kim biliyor musunuz? Onlar, okumus cahiller, millete tepeden bakanlar. Ben o millete tepeden bakanlari memnun etmek için yollarda degilim. Binlerce yurttasimin alin teri ve emeginin hakkini vermek için Allah’im izin verirse yollardayim” seklinde konustu.

Kaynak: İHA