Jesus Açiklamasi 'Grubu Birinci Sirada Bitirmek Için Elimizden Geleni Yapacagiz'

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, Dinamo Kiev maçi öncesi yaptigi açiklamada, "Grubu birinci sirada bitirmek için elimizden geleni yapacagiz" dedi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus ile futbolculardan Lincoln Henrique, yarin aksam Dinamo Kiev ile Cracovia Stadyumu’nda oynayacaklari UEFA Avrupa Ligi B Grubu altinci ve son hafta maçi öncesi basin toplantisinda açiklamalarda bulundu. Jesus, yarin oynayacaklari maçla grup asamalarini tamamlayacaklarini söyleyerek, "Bugüne kadar grupta harika bir performans sergiledik ama henüz grubun siralamasi belirlenmedi. Rennes takimi ve Fenerbahçe’nin grubu birinci bitirerek direkt son 16’ya kalma ihtimalleri var. Biliyoruz ki atilan goller siralamada belirleyici olabilir. Teorik olarak daha avantajli olan takim Rennes takimi, çünkü evlerinde oynayacaklar ve Dinamo Kiev’e kiyasla daha az güçlü diyebilecegimiz bir takimla oynayacaklar. Ama biz kazanmak için elimizden gelenin en iyisini yapip Rennes maçini bekleyecegiz” dedi.



"Biz her zaman oldugu gibi kazanmak için oynayacagiz"

Genç futbolcularimizin Dinamo Kiev karsisindaki forma sansinin sorulmasi üzerine Portekizli teknik adam, “Ihtimal var tabii ki. Belirtmis oldugum gibi yarin grup asamasini tamamliyoruz, gruptaki son maçimizi oynuyoruz ve galibiyet sonrasi gruptan birinci çikarak bir tur atlama ihtimalimiz var. Rennes takiminin da ayni ihtimali var. Yarinki maçta duruma göre bakabiliriz. Maç sirasinda nasil bir durumda oldugumuzu, bizim maçimizin skorunu ve rakip takimin skorunun ne olduguna bakarak belli kararlar verebiliriz. Daha fazla gol atan birinci sirada bitirebilir, böyle bir ihtimal söz konusu. Dolayisiyla süreye, zamana ve sonuçlara göre bakip kararlar verecegiz. Ama biz her zaman oldugu gibi kazanmak için oynayacagiz. Az önce de belirtmis oldugum gibi grup asamasini harika bir sekilde geçirdik ve 1 galibiyetle kapatabilirsek bizim için çok daha iyi olacak. Ama bu yine de bize grup birinciligini garantilemeyecek. Hangi takim daha fazla gol atarsa birincilik koltugunda o oturacak. Bu detaylari biliyoruz. Yarinki maçta neler olacagini görecegiz” cevabini verdi.

"Grubu birinci bitiren takim play-off oynamayacak"

Grubu birinci bitirmenin önemine deginen deneyimli teknik adam, konu ile ilgili olarak sunlari söyledi:

“Grubu birinci bitiren takim play-off oynamayacak, direkt son 16 turuna katilacak. Dolayisiyla birinci bitirmek ve ikinci bitirmek arasinda büyük bir fark var. Rennes ve Fenerbahçe takimlari, birinci sirada olmak için yarisiyorlar. Birinci bitiren takim bir tur daha eksik oynamakla birlikte ayni zamanda Sampiyonlar Ligi’nden gelen takimlarla da eslesmeyecek. Ikinci bitiren takim Sampiyonlar Ligi’nden gelen takimlarla, dolayisiyla daha zor diyebilecegimiz takimlarla eslesecek. Bunu engelleyebilirsek bizim için daha da iyi olur. Yarin iki takimin da galip gelmesi durumunda atilan goller belirleyici olabilir. Rennes maçini Fransa’da oynayacak, biz burada Polonya’da oynayacagiz ve maçlarin skoruna göre siralama belirlenecek.”

"Yine rotasyon yapmaya çalisacagiz"

Teknik Direktörümüz Jesus, yogun fikstür sebebiyle Dinamo Kiev karsisinda kadroda rotasyon yapip yapmayacagi yönündeki soruya ise su cevabi verdi:

“Takimi daha önce hem Avrupa Ligi hem de Türkiye Ligi’nde üst üste maçlar oynadigimizda nasil yönettiysek yine ayni sekilde yönetmeye çalisacagiz. Her maçta 4-5-6 bazen 7-8 maksimum bu sayiyi bulduk, oyuncu degistirdik, rotasyon yaptik. Yarin da bunu yapmaya çalisacagiz. Çünkü biliyoruz ki daha sonrasinda pazartesi günü Sivasspor ile önemli bir maç oynayacagiz ve bizim büyük hedefimiz lig sampiyonlugu! O yüzden her zaman yapmis oldugumuz gibi yine rotasyon yapmaya çalisacagiz. Çünkü sizin de belirtmis oldugunuz gibi bir önceki maçtaki yorgunlugun yarinki maça yansimamasi için her maç oldugu gibi yarin da bunu yapacagiz.”

"Kendisi kimin oynayabilecegini daha iyi bilir"

Teknik Direktörümüz Jorge Jesus sözlerini su sekilde sürdürdü:

“Kalecileri bizim stadimizda, bizimle oynanan maçta sakatlanmisti. Dönebilecek mi bilmiyorum, yarin sahada olabilecek mi bilmiyorum. Ama her hâlükârda Dinamo Kiev sahaya 11 kisi çikacak ve 10 kisi çikmayacak. Kimin oynayacagi benim problemim degil, arkadasim olan Mircea Lucescu’nun problemi. Kendisi kimin oynayabilecegini daha iyi bilir.”

"Fenerbahçe takimi su anda çok daha güçlü, çok daha iyi durumda"

Dinamo Kiev ile oynanan ilk maçin üzerinde epeyce bir süre geçtigini ve yarinki maçta belirleyici olan kriterin galibiyetten çok gol sayilarinin olacagina deginen Jorge Jesus, sözlerini su sekilde noktaladi:

“Onlarla oynadigimiz ilk maçin üzerinden çok fazla süre geçti, aylar geçti. Fenerbahçe takimi su anda çok daha güçlü, çok daha iyi durumda. O zamanki durumumuzla kiyaslanamaz bile. Ama iki takim da birbirini iyi taniyor. Ne onlar bizim için bir sir ne de biz onlar için bir siriz. Dinamo Kiev harika bir takim. Bu grubun birinciligi için grubun favorilerinden biriydi ama pek çok faktör sebebiyle bu gerçeklesmedi. Yarin bir hedef olmadan oynayacaklar. Onlar kendi gururlari için oynayacaklar. Ama bizim bir hedefimiz var. Biz grubu birinci sirada bitirmek istiyoruz. Bizim hedeflerimiz farkli, bizim sorumluluklarimiz farkli. Grubu birinci sirada bitirmek için elimizden geleni yapacagiz. Belki yarin bir galibiyet bile yetmeyecektir, goller belirleyici olacaktir. Çünkü Rennes maçini kazanacak, kaç gol farkiyla kazanacak bilmiyorum ama eminim ki yarinki maçi kazanacaktir. Dolayisiyla bu bizim için durumu zorlastiriyor ama biz elimizden gelenin en iyisini yapacagiz.”

Lincoln Henrique: "Galip gelebilmek için çok çalistik"

Sari-lacivertli oyuncu Lincoln Henrique ise, “Her Avrupa maçi gibi bu maçin da zor olacagini inaniyorum. Ama biz galip gelebilmek için çok çalistik. Yarin da sahada elimizden gelenin en iyisini yapacagiz” dedi.

Pozisyon fark etmeksizin sahada elinden gelenin fazlasini yapmaya çalistigina deginen Lincoln, “Ben çok yönlü bir oyuncuyum. Bence görevlerimi anlama anlaminda da saha içerisinde akilli bir oyuncuyum. Bugün futbolda birden fazla görevi yerine getirmeniz gerekiyor. Ben de bu yüzden kendimi ayricalikli hissediyorum. Pozisyon fark etmeksizin sahada her zaman elimden gelenin en iyisini yapiyorum. Benim amacim takimimin hedeflerine ulasmasi ve bunun için de her zaman elimden gelenin en iyisini yapiyorum. Tabii ki hocanizin da güvenini hissederek oynarsaniz bu sizin için daha da fazla anlamli oluyor” diye konustu.



"Avrupa Ligi arenasinda oynayabildigim için kendimi ayricalikli hissediyorum"

Yarin aksam kazanmak için ellerinden gelenin en iyisini yapacaklarinin altini çizen Lincoln Henrique, “Beklentilerim her zaman yüksek. Avrupa Ligi arenasinda oynayabildigim için kendimi ayricalikli hissediyorum. Az önce de belirtmis oldugumuz gibi çok çalistik ve çok çalismaya da devam ediyoruz. Biz, Fenerbahçe’yiz! Rakibimiz kim olursa olsun tabii ki saygi duyuyoruz ama rakip fark etmeksizin oynadigimiz her maça kazanmak amaciyla çikiyoruz. Maç 90 dakika maç içerisinde her sey mümkün, her sey yapilabilir. Ama biz oynadigimiz her maça kazanmak için ve elimizden gelenin en iyisini yapmak için çikiyoruz” seklinde bir açiklama yapti.

Kaynak: İHA