Cumhurbaskani Erdogan Açiklamasi 'Türk Futbolunun Daha Da Ileriye Gitmesi Için Gereken Her Türlü Adimi Atacagiz'

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, "Türk futbolunun daha da ileriye gitmesi, milletimizden gördügü Ilgiye layik bir konuma ulasmasi için gereken her türlü adimi atiyoruz, atacagiz. Bugün Türkiye, spor altyapisinda gerçekten çok ileri bir noktaya ulasti. Ülkemizin pek çok sehrine dünyada parmakla gösterilen yeni stadyumlar kazandirdik" dedi.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Kulüpler Birligi Yönetim Kurulu üyelerini kabul etti. Cumhurbaskanligi Külliyesi’ndeki kabul basina kapali gerçeklesti. Cumhuriyetin 100. Yili Türk Futbol Tarihi Sergisi’nin futbol tarihine isik tutma yaninda gençlere spor askinin asilanmasina da katki saglayacagini söyleyen Cumhurbaskani Erdogan, "Sergimiz ayni zamanda ülkemizde futbolun hangi asamalardan geçerek bugünlere geldigini gösteren önemli bir hafizadir. Türk futbolunun daha da ileriye gitmesi, milletimizden gördügü Ilgiye layik bir konuma ulasmasi için gereken her türlü adimi atiyoruz, atacagiz" dedi.

Bugün Türkiye’nin spor altyapisinda çok ileri bir noktaya ulastigini kaydeden Cumhurbaskani Erdogan, "Ülkemizin pek çok sehrine dünyada parmakla gösterilen yeni stadyumlar kazandirdik. Simdiye kadar 36 stadyumun yapimi bitti, 6 tanesinin yapimi 4 tanesinin de proje ve ihale çalismalari devam ediyor. Insallah onlari da vakitlice tamamlayarak sporcularimizin ve sporseverlerin istifadesine sunmayi hedefliyoruz" açiklamasinda bulundu.

Ampute Futbol Milli Takimi’nin, Avrupa’da ve dünya ölçeginde elde ettigi üstün basarilarla bu konuda örnek teskil ettigini ifade eden Erdogan, "Tüm bunlari yaparken tek gayemiz; futbolla birlikte tüm spor dallarinda ülkemizin uluslararasi alanda hak ettigi konuma gelmesidir. Inancin, iradenin ve azmin hiçbir engel tanimayacagini burada görüyoruz. Uluslararasi müsabakalarda benzer basari hikayelerini diger takimlarimizin da yazmasini da temenni ediyoruz" açiklamasinda bulundu.

"Bu konuda devletimiz spor kulüplerimiz ve futbolcularimiz ile birlikte Türkiye Futbol Federasyonu’na da önemli sorumluluklar düsüyor" diyen Erdogan, "Federasyonumuzdan ayrica futbola husumetin, holiganlarin ve siyasetin girmemesi için de azami gayret göstermesini bekliyoruz. Bölgemizin ve dünyanin içinde bulundugu hassas durum sporun birlestirici birligi güçlendirici fonksiyonla daha çok ihtiyacimiz oldugunu gösteriyor insallah bunu da son 20 yildir oldugu gibi yine sizlerle birlikte sizlerle omuz omuza sizlerle dayanisma içinde gerçeklestirecegiz" dedi.

Kaynak: İHA