Kuntz Açiklamasi 'Taktiksel Olarak Farkli Sistemlerde Oynayabilecegimizi Gördük'

A Milli Takim Teknik Direktörü Stefan Kuntz, Çekya’yi 2-1 yendikleri maçin ardindan, "Taktiksel olarak farkli sistemlerde oynayabilecegimizi gördük” dedi.

Türkiye, Gaziantep’te oynadigi hazirlik maçinda Çekya’yi 2-1 maglup etti. Maçin ardindan ay-yildizli ekibin teknik direktörü Stefan Kuntz, basin mensuplarina açiklamalarda bulundu. Alman teknik adam, "Iskoçya ve Çekya düzenli bir sekilde büyük turnuvalara katilan takimlar. 2 maçi da kazandik. Taktiksel olarak farkli sistemlerde oynayabilecegimizi gördük. Defansif yönden 2 maçta da konsantrasyonumuz çok iyiydi. Tecrübeli oyuncular sahada oldugu zaman sahaya farkli bir güven sagliyor. Biz hoca olarak bir kenetlenme yolundayiz. 3’lü defans sisteminde farkli sistemlerde oyuncular tecrübe toplamamisti. Simdi Türk kulüpleri daha fazla bu sistemle oynuyor. Maçlarda oyuncular bu sistemde daha iyi oynamaya basladi” diye konustu.



“4 tane genç oyuncu ilk kez milli takimda oynadi”

4 tane genç oyuncunun ilk defa oynadigini belirten Kuntz, “Bugün 4 tane genç oyuncuyu ilk defaya sahaya sürdük. Tecrübeli oyuncularla iyi oynadilar. Emirhan ile Umut’u sahaya süremedik, onun için üzgünüm. Olumlu olan bir konuda farkli illerde top oynamamiz. Diyarbakir, Gaziantep’te oynadik. Tek negatif konu sandalye konusu oldu. Öncelikle Samet ve Onur çok iyi oynadilar. Onlari tebrik ediyorum. Ilk defa beraber oynayan oyuncular, çok iyi bir maç çikarttilar” seklinde konustu.



“Jesus Ardayi çok yavas bir sekilde adapte etmemizi istedi”

Arda Güler’e de deginen Kuntz, “Arda Güler’in hocasi Jesus onu çok yavas bir sekilde adapte etmemizi istedi. Bugün Arda oynadi. Çok yetenekli bir oyuncu ama biraz daha zaman tanimamiz gerekiyor. Birçok genç ve yetenekli oyuncu hizli gelisip zamanla kayboldu. Ugurcan ile Altay bir adim önde, çünkü kulüplerinde sürekli oynayan kaleciler ama yenilerini de davet ediyoruz” ifadelerini kullandi.

Kuntz ayrica, Irfan Can Kahveci’nin ayrildiktan sonra tedaviye gittigini, Dogan’a ise bir sans vermek istediklerini, Altay’in kulübüyle de bir sikintilarinin olmadigini sözlerine ekledi.

Kaynak: İHA