Yeni Malatyaspor - Pendikspor Maçinin Ardindan

Spor Toto 1. Lig’in 14. haftasinda Yeni Malatyaspor, sahasinda Pendikspor’a 3-0 maglup oldu. Maçin ardindan iki takimin teknik direktörü açiklamalarda bulundu.

Mücadele sonrasi düzenlenen basin toplantisinda açiklamalarda bulunan Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Hasan Özer, bugün güçlü bir rakibe karsi oynadiklarini belirterek, “Uzun bir zamandir içeride kazanamadigimiz maçlardan birisini daha yasadik” dedi.

Karsilasmanin ilk devresine kötü basladiklarini ve 9. dakikada kendi kalelerine attiklari golden sonra kontrolün rakibe geçtigini belirten Özer, maçin 2-0 olmasindan sonra da oyundan düstüklerini söyledi.

Ikinci yariya degisiklikler yaparak çiktiklarini ve zaman zaman da iyi seyler yaptiklarini ifade eden Özer, “Rakip orta sahada yaptigi baski ve çok iyi oynamasi ile bizi ciddi sikintiya soktu. Biz pas hatasi ve çok top kaybi yaptik ve rakibe ciddi kontra atak sansi verdik” seklinde konustu.

Ikinci yarida Yakup ile bulduklari gol sansini degerlendiremediklerini de belirten Özer, “Son derece üzgünüz, diger maçlarda oynadigimiz oyunu bu maçta oynayamadik. Gol yemeden oyunu devam ettirebilseydik, kontratakta iyi bir ekibiz çünkü ama yenildik çok üzgünüz” seklinde konustu.

Bu maçta da ilk yari iyi oynamadiklarini sonrasinda ise kapanan bir Pendikspor’a karsi zorlandiklarini ifade eden Özer, “Oyuncu kalitemiz de buna uygun degil. Her takim bize pozisyon vermedigi zaman oyuncular genç ve tecrübesiz bunu da asmak kolay degil. Ilk yari kötü oynadik ikinci yari topa sahip olan bizdik ama rakip savunmayi açamadik, buna çalismak gerekiyor” dedi.

Bu maça 3’lü defans ile çiktiklarini da belirten Özer, ancak ilk kez Pendikspor’un da bir maça 3’lü defans ile çiktigini söyledi.

Golden sonra 4’lü defansa geçtiklerini kaydeden Özer, “Çok kaliteli oyunculari var oyunu kazanan kalite oldu” dedi.



Pendikspor cephesi

Pendikspor Teknik Direktörü Osman Özköylü ise Yeni Malatyaspor galibiyetinin kendileri için önemli oldugunu ifade ederek, “Maçin yüksek tempoda geçecegini biliyorduk. Malatyaspor çok diri ve genç bir takim, iyi oyunculari var. Özellikle Hasan hoca geldikten sonraki süreci takip ediyorum, analiz yaparken de gerçekten çok tehlikeli bir takim oldugunu biliyoruz. O firsati bulduklari anda o bosluklari verdikten sonra çok önemli oyunculara sahipler” dedi.

Yeni Malatyaspor karsisinda tecrübeli oyunculari ile kazandiklarini ancak genel anlamda çok istedikleri bir oyunu sergileyemediklerini de ifade eden Özköylü, “Biz daha çok topa sahip olmak isteyen bir takimiz ama bugün bunlari çok istedigimiz gibi yapamadik. Istanbul’dan sonra burasi biraz hava olarak bizi çarpti ama her seye ragmen oyuncu kalitemiz ve tecrübeli oyuncularimizin saha içinde yaptigi dogru seyler bizi sonuca götürdü. Ben zor bir maç bekliyordum, bunu oyuncularima da söyledim bir anlamda da bunu da gördük bugün. En azindan skor ne olursa olsun mücadeleyi birakmayan bir Malatyaspor vardi. Ben bundan sonra daha iyi sonuçlar alacaklarina inaniyorum. Biz artik önümüze bakacagiz, üst siralardaki yerimizi biraz daha saglamlastiracak bir 3 puan oldu. Oyuncularimizi tebrik ediyorum. Oyun anlaminda degil ama mücadele anlaminda iyi bir oyun sergiledik” diye konustu.

Kaynak: İHA