Stefan Kuntz Açiklamasi 'Mart Ayina En Hazir Sekilde Gidecegiz'

A Milli Futbol Takimi Teknik Direktörü Stefan Kuntz, yarin oynanacak Çekya maçi öncesi büyük hedeflere dogru emin adimlarla yol aldigini söyleyerek, her maç oyun kalitesini yükselterek EURO 2024 öncesi performanslarini yükselteceklerini belirtti.

A Milli Futbol Takimi Teknik Direktörü Stefan Kuntz, yarin Gaziantep Kalyon Stadi’nda oynanacak Çekya maçi öncesi düzenlenen basin toplantisinda açiklamalarda bulundu. A Milli Futbol Takimi ile EURO 2024 Elemeleri öncesi son hazirliklarini yaptiklarini söyleyen Stefan Kuntz, elemelere kadar performanslarini yükselteceklerini ve büyük hedeflere dogru emin adimlarla yol aldiklarini vurguladi.

“Mart ayina en hazir sekilde gidecegiz”

A Milli Futbol Takiminin hedeflere en iyi sekilde hazirlandigini belirten Alman teknik adam, “A Milli Futbol Takimi olarak kendi oyunumuzu en iyi sekilde nasil degistirebilir, üzerine neler koyabiliriz diye düsünüyoruz. Buna yönelik çalisiyoruz. Bu çalismalari yaparak mart ayindaki Avrupa Sampiyonasi eleme maçlarina en iyi sekilde nasil hazirlaniriz diye düsünüyoruz. Sistemsel olarak da bu çalismalari yapiyoruz. Bazi sistemleri 90 dakikaya yaymak hatasiz olarak mümkün degil. Yaptigimiz analizlerde hatalarimizi görerek oyun kalitemizi yükseltmek istiyoruz. Takimin kendi içerisindeki ruh hali de çok önemli biz bir aile olmaya çalisiyoruz” dedi.



“Arda yasindan olgun ve milli takima çabuk adapte oldu”

A Milli Futbol Takimi’na ilk kez çagrilan Arda Güler ve diger genç oyuncularla ilgili açiklamalarda bulunan Stefan Kuntz, “Arda Güler için sunu söylemek isterim. Arda Güler, benim bekledigimden daha olgun bir oyuncu profili ile geldi. Bize ve takima pozitif yansidi ve rahat adapte oldu. Bizlere bu biraz sürpriz oldu. Bu durum yarin sahaya nasil yansir bunu zamanla görecegiz ama pozitif bir izlenim var diyebiliriz. Burada bu genç oyuncularin kulüplerinde ne kadar süre aldiklari da önemli. Hem onlara hem bize yardimci olacak sekilde hareket etmemiz lazim. Koruma anlaminda riski azaltip buna göre hareket etmemiz lazim” ifadelerini kullandi.

“Mantikli elestirilere saygi duyuyorum ama takim iyi yolda gidiyor”

Milli takim ve kendisi ile ilgili elestirilerle ilgili soruya da cevap veren Stefan Kuntz, “Milli takimlarda

yerli hoca getiriyorsunuz. Yabanci hoca mantikli olur deniyor. Yabanci gelince yerli mantikli olur deniyor. Bu dünyanin her yerinde böyle. Nedense her yerde herkes hocadan daha iyi biliyor bu isi. A Milli Takim Teknik Direktörü iseniz öyle yasamayi bileceksiniz. Gerçekten mantikli elestirilere karsi bugüne kadar bir sey söylemedim ve severek karsiliyorum. Sonuçta çogu elestirilerin arkasinda farkli konular olabiliyor. Bunun da bilincinde olmamiz lazim. Kendimizi yipratmadan isimizi en iyi sekilde yapmamiz lazim. Sonuçta hergün bir seyler ögreniyorum ve dogru yoldan devam etmeye çalisiyorum. Takimimiz iyi bir yolda gidiyor. Takimin kalitesi Avrupa Sampiyonasi’nda oynayacak kalitede. Bunun için çalisacagiz. Insanlar ne diyorsa kulak asmayacagim ve az önce bu koltuktan düstügüm düsersem eger yine kalkacagim” seklinde konustu.



“Uzun vadeli planlar yapiyoruz ve takimda da iyi bir gelisim görüyoruz”

Milli takima futbolcu seçimlerinde bazi futbolcularin ve özellikle Gaziantep FK’li kaleci Günay Güvenç’in neden kadroya alinmadigi ile ilgili soruya cevap veren Alman teknik patron, “A milli takima farkli kulüplerden farkli seviyede oyuncular alabilmemiz Türk kulüplerinin son zamanlarda iyi is çikardigini gösteriyor. Genç oyuncular ve yas olarak daha tecrübeli oyuncular var kadromuzda. Tecrübeli oyuncularin genç oyunculara destek olmasi saha içerisindeki en önemli dengelerden birisidir. Almadigimiz oyunculara odaklanmak yerine takima odaklanmak lazim. Çünkü uzun vadeli bir yolculuk oldugu için düsüncelimizi ve planlarimiz uzun süreli yapiyoruz. Bu nedenle takimda da bir gelisim görüyoruz. Oyuncularin bize vermis olduklari sinyaller olumlu ve bam baska yerlere dogru gidildigini gösteriyor” diye konustu.

Kaynak: İHA