Nefesten Bar'a Binali Selman Türkiye Halk Oyunlarinda Düzenlemesiz Kategoride Erzurum Birinci Oldu

Bayburt’ta Türkiye Halk Oyunlari Federasyonu organizasyonuyla düzenlenen Yildizlar Türkiye Sampiyonasinin ilk gün müsabakalari Busenaz Sürmeneli Spor Salonunda gerçeklesti. Nefesten Bar’a Binali Selman Türkiye Halk Oyunlarinda düzenlemesiz kategoride Erzurum birinci oldu.

Ailelerin, ögrencilerin ve Bayburtlularin yogun ilgi gösterdigi yarismada düzenlemesiz dalda 10 ilden gelen halk oyunlari ekipleri hünerlerini sergilediler. Istiklal Marsinin okunmasiyla baslayan yarisma programinda Bayburt Valisi Cüneyt Epcim ve Bayburt Belediye Baskani Hükmü Pekmezci halk oyunu ekipleriyle tokalasarak yarisma öncesi basarilar diledi.

Yarisma öncesi konusma yapan Bayburt Belediye Baskani Hükmü Pekmezci, organizasyonun Bayburt’ta düzenlenmesinden dolayi mutluluk duydugunu bildirerek, "Bugün burada Anadolu’nun dört bir yanindan aramiza katilan konuklarimiz var. Öncelikle biz Bayburtlular olarak sizleri ilimizde görmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Sevgili gençler hangi ilden gelirseniz gelin, Anadolu’nun dört bir yaninda her biriniz bir sevda örnegi olarak aramizdasiniz ve sizleri bagrimiza bastik. Insallah burada güzel bir yarisma olacak. Ilimizden ayrildiginiz zaman güzel duygularla ayrilmanizi istiyor, sizlere yürekten basarilar diliyorum" dedi.

Bayburt Valisi Cüneyt Epcim ise halk oyuncusu gençlere halk oyunlarina ve milli kültüre sahip çikmalarindan ötürü tesekkür ederek, tüm ekiplere basarilar diledi.

Türkiye Halk Oyunlari Federasyonu Baskani Suat Aksu tarafindan Bayburt Valisi Cüneyt Epcim’e Belediye Baskani Hükmü Pekmezci’ye ve Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mutlu Türkmen’e yarismaya sunduklari katkilardan dolayi tesekkür plaketi takdim edildi.

Yarisma Bayburt Halk Egitim Merkezi Halk Oyunlari ekibinin sahne almasiyla baslarken Diyarbakir, Aydin, Denizli, Erzurum, Van, Trabzon, Gaziantep, Sivas, Kocaeli, Samsun’dan gelen ekiplerin oyunlariyla devam etti. Yarismada 10 ilden gelen 11 ekip içerisinde Erzurum Sanat Merkezi Spor Kulübü 92 puanla birinci, Diyarbakir Baglar Halk Egitim Merkezi Gençlik ve Spor Kulübü 92 puanla ikinci, Denizli Sarayköy Gençlik ve Spor Kulübü 88,42 puanla üçüncü oldu.

Halk oyunlari eski oyuncusu olan

Baskan Pekmezci, Türkiye Halk Oyunlari Federasyonu tarafindan organize edilen Yildizlar Türkiye sampiyonasinin Bayburt’ta yapilmasindan dolayi mutluluk duydugunu kaydederek, "Millet olarak kültürümüzün ana ögelerinden biri olan halk oyunlarini, Anadolu’nun çesitli illerinden gelerek halk oyunlari oynayan yavrularimizi izlemek, onlarin o kültür dokusuna yaptigi katkiyi görmek bizleri son derece mutlu etmektedir. Tüm konuklarimiza, gelen herkese hos geldin dileklerimi iletirken ekiplerimizin basarilarinin daim olmasini istiyorum" diyerek konustu.

Rekabetin üst düzeyde oldugu yarismanin açilis müsabakalarini Bayburt Valisi Cüneyt Epcim, Bayburt Belediye Baskani Hükmü Pekmezci, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mutlu Türkmen, Aydintepe Belediye Baskani Hasim Sentürk, Türkiye Halkoyunlari Federasyonu Baskani Suat Aksu, kurum müdürleri, ögrenciler ve vatandaslar takip etti.

Kaynak: İHA