5 Kitadan 16 Ülke Ve 72 Sporcu Pursaklar'da

Pursaklar Belediyesi, Türkiye Halter Federasyonu isbirliginde düzenlenen 2. Uluslararasi Naim Süleymanoglu Halter Turnuvasi’na, Pursaklar Kapali Spor Salonu’nda start verildi.

Pursaklar Belediyesi tarafindan bütün teknik detaylarin düsünüldügü ve otoritelerden tam not alan Kapali Spor Salonu’nda gerçeklesen 2. Uluslararasi Naim Süleymanoglu Halter Turnuvasi açilisina AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah Isler, Pursaklar Belediye Baskani Ertugrul Çetin, Türkiye Halter Federasyonu Baskani Talat Ünlü, Çubuk Belediye Baskani Baki Demirbas Pursaklar Kaymakami Mehmet Yildiz, Ak Parti Ilçe Baskani Servet Türkayik, MHP Ilçe Baskani Mehmet Ersin, ANKESOP Baskanvekili Hüseyin Ar ve çok sayida vatandas katilim sagladi.

"20. asrin en iyi sporcusu Naim Süleymanoglu Pursaklar’da ikamet etmistir"

2. Uluslararasi Naim Süleymanoglu Halter Turnuvasi öncesi açilis konusmasi gerçeklestiren Pursaklar Belediye Baskani Ertugrul Çetin, "Cep Herkül’ü, milli sporcumuz Naim Süleymanoglu adina düzenlenen turnuvaya ev sahipligi yapmanin mutlulugunu ve gururunu yasiyoruz. Pursaklar haltere yabanci olan bir yer degil. 20. asrin en iyi sporcusu Naim Süleymanoglu, Pursaklar’da ikamet etmistir. Bu vesileyle ilçemizde halter sporunun ilk tohumlarini atmistir. Onun açtigi bu yolda yüzlerce sporcu yetistirmeyi kendimize ilke edindik. Yarinin olimpiyat ve dünya sampiyonlari olacak 2 bin 540 lisansli sporcumuzla 14 ayri bransta faaliyet göstermekteyiz. Bu turnuvanin dostlugumuz ve kardesligimizin pekismesine vesile olmasini ümit ediyorum. Türkiye Halter Federasyonu ile birlikte organize ettigimiz turnuvamiza gelen tüm sporcularimiza basarilar diliyorum" dedi.

Açilis töreninin ardindan turnuvanin ilk gününe milli sporcular damga vurdu. Ay-yildizlilar, 8’i altin madalya olmak üzere turnuvanin ilk gününde, koparma ve silkmede toplam 15 madalya kazandi.

Kaynak: İHA