Stefan Kuntz Açiklamasi 'Önümüzde Tek Hedef Var; Avrupa Sampiyonasi Elemelerinde En Iyi Sonuçlari Almak'

A Milli Futbol Takimi Teknik Direktörü Stefan Kuntz, Diyarbakir Stadyumu’nda yarin özel maçta karsilasacaklari Iskoçya maçi öncesi basin toplantisinda yaptigi açiklamada, tek hedeflerinin 2024 Avrupa Futbol Sampiyonasi elemelerinde en iyi sonucu almak oldugunu söyledi.

Bugün saat 17.00’de Diyarbakir’a inen A Milli Futbol Takimi ve Teknik Direktör Stefan Kuntz, antrenman ve basin toplantisi için aksam saatlerinde Diyarbakir Stadyumu’na geçti. Kuntz ve milli futbolcu Hakan Çalhanoglu, yarin Iskoçya ile oynanacak hazirlik maçi basin toplantisinda açiklamalarda bulundu.

Milli takim kadrosunda eksik oyuncu olmadigini belirten Kuntz, "Su anda önümüzde tek hedef var. Avrupa Sampiyonasi elemelerinde olacak en iyi sonuçlari almak ve en iyi performansi göstermek. Bunun için hazirlanacagiz" dedi.

En çok akilda kalanlarin aci veren tecrübeler olduguna dikkati çeken Kuntz, "En çok dersi çikarabileceginiz ve uzun vadeli size yararli olacak konular da bunlar oluyor. Ne yazik ki haziran kampinda elde etmis oldugumuz 4 galibiyetten sonra bunu süslemek için 2 galibiyet daha alma hedefindeydik. Ne yazik ki bunu basaramadik. Ama böyle skorlar uzun vadeli yollarda her zaman önünüze çikabilir. Onun için de bunun bilincindeyiz. Önümüzdeki maçlarda kesinlikle farkli bir takimin sahada olacagini bekliyorum. Çünkü 11 eksik olan oyuncumuz bu kampta bizimle beraber. Tüm tecrübeli oyuncular kadronun içindeyse diger oyunculara etkisi çok fazla oluyor. Iskelet daha bir oturmus halde oluyor. Bu kampta o oyuncularimiz bizimle beraber oldugu için diger oyunculara pozitif bir etkisi olacagini düsünüyorum" diye konustu.

Bir basin mensubunun "Su an Dünya Kupasi’na gitseydik Stefan Kuntz’un aklinda belirledigi futbolcular var miydi?" sorusuna Kuntz, "Su an elimizdeki en iyi mevcut kadroyu topladigimiz için belki 1-2 isim haricinde bu en güçlü kadromuz. Muhtemelen buna benzer bir kadroyla da Dünya Kupasi’na katilirdik" cevabini verdi.

"Arda Güler’i davet etmek için tam su an dogru zamandi"

Arda Güler, Emirhan Ilkhan ve Tayyip Talha Sanuç’un milli takim kadrosuna dahil edildigini animsatan Kuntz, "Su an Arda’nin Fenerbahçe’deki durumu, süre aldikça ve idman sayisi yükseldikçe farkli bir yere dogru gidiyor. Daha iyi sahaya oyununu yansitabiliyor. Onu davet etmek için tam su an dogru zamandi. Hem takim arkadaslarindan kadromuzda oyuncular var hem de ögrenebilecegi tecrübeli diger oyuncular da bu kampta. O yüzden ben onu burada görmek istedim ve bunun için mutluyum" ifadelerini kullandi.

Iskoçya’nin Rangers takiminda forma giyen Ridvan Yilmaz ile ilgili gelen bir soruyu yanitlayan Kuntz, "Elbette kendisi çok sey bekledigimiz bir oyuncu. Sakatlik geçirdigi için gelismesi birkaç haftaligina duraksamaya ugradi. Yil sonuna kadar sakatliginin geçecegine ve tekrar takima dönecegini düsünüyorum. Kendisini elbette izliyoruz. Maçlarini izlemek için de Glasgow’a gelecegim" degerlendirmesinde bulundu.

Hakan Çalhanoglu: "Hazirlik maçi olsa bile ciddiye alacagiz"

Milli futbolcu Hakan Çalhanoglu da Diyarbakir’da oldugu için mutlu oldugunu ve çok güzel karsilandiklarini dile getirdi. Yarinki maçin önemli oldugunu vurgulayan Hakan Çalhanoglu, "Hazirlik maçi olsa bile ciddiye alacagiz. Sahaya kazanmak için çikacagiz" diye konustu.

Dünya Kupasi’yla ilgili görüslerini aktaran Hakan, "Dünya Kupasi’na katilamadigimiz için çok üzgünüm. Açikçasi maçlara hiç bakmayacagim. Baktikça içimin yanacagini biliyorum. Bu beni çok üzecek. Turnuvalara katilmak için gelisecegiz. Zamanimiz var. Mart ayinda önemli maçlarimiz baslayacak. Onun için iyi hazirlanacagiz" ifadelerini kullandi.

"Bence artik koruma bir yere kadar"

Hakan Çalhanoglu, Arda Güler ve Emirhan Ilkhan A Milli Futbol Takimi’na dahil edildigi için mutlu oldugunu vurgulayarak, sunlari kaydetti:

"Arda da, Emirhan da genç oyuncular. Insallah kendi kulüplerinde çok süre alirlar. Hatta daha da süre almalarini isterim. Genç olmalari bir yere kadar. Maçlara baktigimda Arda’nin oyuna sonradan girdigini görüyorum. Hocanin (Jorge Jesus) dediklerini dinliyorum. ’Hep korumaliyiz’ diyor. Bence artik koruma bir yere kadar. Ne zaman genç oyuncu tecrübe kazanmak istiyorsa oynamasi gerekiyor. Ben de genç yasta oynadim öyle tecrübe kazandim. Insallah Arda ve Emirhan da çok süre alirlar. Çünkü o potansiyelleri var. Bence korumaya gerek yok."

Genç futbolcularin Avrupa’daki liglere gitmesi gerektigini vurgulayan Hakan Çalhanoglu, "Orada kendilerini göstermeleri gerekiyor. Degerlerini daha da artirmalari her zaman benim istegim" sözlerine yer verdi.

Kaynak: İHA