Gürsulu Ögrenciler 'Sifir Atik' Için Yarisacak

Gürsu Belediyesi, çocuklara, geri dönüstürülebilir atiklarin toplanmasi konusunda duyarlilik kazandirmak amaciyla “Atigini topla, puanini topla, hediyeni kazan” sloganiyla, sifir atik yarismasi düzenliyor.

Gürsu Belediyesi Iklim Degisikligi ve Sifir Atik Müdürlügü organizasyonuyla, ilkokul ve ortaokul ögrencilerine yönelik düzenlenen yarismada, ögrenciler geri dönüstürülebilir atiklari toplayarak yarismaya katilabilecek.

1 Kasim 2022 - 31 Ocak 2023 tarihleri arasinda, “Dünya temiz kaldikça güzel”, “Sifir atik hareketine katil” sloganlariyla düzenlenecek olan ’’ Sifir Atik Yarismasi”, 6-13 yas arasi, ilkokul ve ortaokul ögrencilerini kapsayacak.

Gürsu Belediye Baskani Mustafa Isik, “Dünyamizi ve dogal kaynaklarimizi koruyacak önlemlerin alinmasinda en önemli önlemlerden biri olan geri dönüsümün yayginlastirilmasina yönelik birçok çalisma yapiyoruz. Çocuklarimizin geri dönüstürülebilir atiklarin toplanmasinda duyarlilik kazanmasi ve bu aliskanligi hayatlarinin rutini haline sokmalarini saglamayi amaçliyoruz. Baslattigimiz bu kampanya çerçevesinde, yarismaya katilacak çocuklarimizi ayni zamanda spor yapmaya da yönlendirmek hedefiyle ödül olarak spor kurslarimizdan ücretsiz faydalanmalarini sagliyoruz. Dünyanin korunmasina duyarli, çevreyi ve dogayi düsünen nesiller yetismesi için çabaliyoruz. Tüm hemserilerimizden de baslattigimiz bu yarismaya katilmalari için çocuklarini yönlendirmelerini istiyoruz” dedi.

Kampanya tarihleri arasinda toplanan atigin türüne ve miktarina göre kazanilan puanlar ile 100 puan toplayan ögrenci, Gürsu Belediyesi Kültür Isleri Müdürlügü’nün düzenledigi futbol, basketbol, voleybol veya yüzme kurslarindan herhangi birine, bir aylik ücretsiz katilim hediyesi kazanacak.

Plastik, metal, ambalaj, kagit, karton, cam ve pil atiklarindan toplayarak Gürsu Belediyesi Iklim Degisikligi ve Sifir Atik Müdürlügü’ne teslim edecek ögrenciler yarismaya katilmis olacak.

Kaynak: İHA