A Milli Takim'in 3 Yildizi Idman Öncesinde Konustu

Iskoçya ve Çekya ile oynanacak olan hazirlik maçlari için Riva’da toplanan A Milli Takim’da Cenk Tosun, Salih Özcan ve Samet Akaydin, antrenman öncesinde basin mensuplarinin sorularini yanitladi.

A Milli Takim’in 16 Kasim’da Diyarbakir’da Iskoçya, 19 Kasim’da da Gaziantep’te Çekya ile oynayacagi karsilasmalarin hazirliklari basladi.

Bu aksam yapilan antrenman öncesinde milli takimin önemli Cenk Tosun, Salih Özcan ve Samet Akaydin, basin mensuplarinin sorularini yanitladi. Ilk olarak Cenk Tosun konusurken, tecrübeli oyuncu Taksim’de yasanan patlamaya degindi ve hayatini kaybeden vatandaslara rahmet dilerken, yakinlarina bassagligi ve yaralilara da sifa diledi.

“Dünya Kupasi’nda olmak isterdik”

Genç bir takim olduklarini söyleyerek sözlerine devam eden Cenk Tosun, “Stefan hoca ile daha önce konusuyorduk. Genç kardeslerimizle birlikte insallah güzel hazirlik maçlari oynayip, 2024 Avrupa Sampiyonasi Elemeleri’ne iyi hazirlanmak istiyoruz. Takimda tecrübeli isimler var. Bizim milli takimimizda agabeylik diye bir sey yok. Zamani gelince Arda Güler de agabeylik yapacak, ben de yapacagim. Biz de zaten agabeylik diye bir kelime yok. Hepimiz kardesiz. Tabii biz daha tecrübeliyiz. Agabeylik olarak bunu görüyorum. Genç kardeslerimize dogru yolu göstermek için buradayiz, ayni zamanda iyi futbol oynamak istiyoruz” dedi.

Dünya Kupasi’nda boy gösteremeyecek olmalarindan dolayi çok üzgün olduklarini ifade eden Cenk Tosun, “Üzgünüz. En son turnuvada biz de vardik. Bu turnuvada da olmak isterdik. Maalesef olmadi. Turnuvada olan takimlara basarilar dilerim. Güzel bir turnuva izleyecegiz. Bizim için çok fark eden bir sey olmayacak. Biz son sürat 2024’e hazirlanmak istiyoruz” açiklamasini yapti.

“Hepsi daha önce yendigimiz takimlar”

2024 Avrupa Sampiyonasi Elemeleri’nde gruptaki rakipleri de degerlendiren golcü oyuncu, “Hirvatistan, Galler, Letonya gibi takimlar var. Bunlar iyi takimlar. Iskoçya ile oynayacagiz. Galler’e benzeyen bir takim. Ikisi de Ada’da oldugu için benzer futbol oynuyorlar. Bizim için güzel bir test maçi olacak. Güzel ve zor bir grup. Ancak bu takimlarin hepsini daha önce yendik. Biz Türk Milli Takimi gibi oynadigimiz zaman bu gruptan birinci çikariz diye düsünüyorum” diye konustu.

Senol Günes’in göreve gelmesiyle performansinda yasanan degisim hakkinda da konusan Cenk Tosun, “Ben sakatliklardan sonra çok çalistim. Bunu Allah biliyor, esim ve babam biliyor. Kötü sakatliklar geçirdim. Su an eskisinden daha güçlüyüm. Sezon basinda da öyleydim. Belki Valerien Ismael döneminde daha az forma sansi buldum. Hak ettigim dönemler oldu, oynamadim. Daha fazla çalistim. Senol Hoca gelince bana o güveni verdi. Iliskimiz zaten çok iyiydi. Ben de onu utandirmamak için elimden geleni yaptim. Son iki maçta yükselen bir form grafigim var. Ancak Galatasaray’a yenildigimiz maçtan sonra performansimin bir anlami yok. Benim gol attigim, takimin da 3 puan aldigi maçlar beni daha çok mutlu eder” açiklamalarinda bulundu.

Salih Özcan: “Oynamayi dört gözle bekliyorum”

Lüksemburg ve Faroe Adalari’yla oynanan Uluslar Ligi mücadelelerinde sakatligi nedeniyle kadrodan çikarildigi için forma giyemeyen Salih Özcan, o dönemde yasadigi sakatlik nedeniyle çok üzgün oldugunu ifade ederek “Gelemedigim için baya üzüldüm. Ayagimda darbeye bagli bir sakatlik vardi. Gelemedim. Türkiye Milli Takimi için oynamayi dört gözle bekliyordum. Bunun için gurur duyuyorum. Ailem de gurur duyuyor. Dört gözle bekliyorduk. Kararimi verdim ve çok mutluyum” dedi.

Borussia Dortmund’la Sampiyonlar Ligi’nde üst tura yükselme basarisi gösteren 24 yasindaki oyuncu, “Sampiyonlar Ligi’nde iyi oynadik. Grubu ikinci sirada bitirdik. Simdi Chelsea ile eslestik. Insallah orada da iyi bir maç çikartiriz. Dortmund da iyi gidiyor. Ligi su an 6’nci siradayiz. Ancak daha iyi bitebilirdik. Benim için de Dortmund için de hayirlisi” diye konustu.

2024 Avrupa Sampiyonasi’nin Almanya’da düzenlenecek olmasinin kendisini ekstra motive ettigini söyleyen Salih Özcan, takimdaki genç oyuncularin sayisinin çok olmasi üzerine de “Genç bir takimiz. Ancak yine de tecrübeliyiz. Arda Güler iyi oyuncu. Teknigi çok iyi. Zaman gösterecek ama insallah güzel bir kariyer geçirir. Onun için de hayirlisi” ifadelerini kullandi.

Samet Akaydin: “Pes etmeyi sevmiyorum”

Adana Demirspor’daki performansi sonrasinda A Milli Takim’a çagirilan Samet Akaydin da Istiklal Caddesi’nde yasanan patlamaya deginerek sözlerine basladi.

Hayatini kaybeden vatandaslara rahmet, yaralilara da acil sifalar dileyen Samet Akaydin, “Küçüklükten bu yana en büyük hayalim milli takim formasi giymekti. Onun için bana bu sansi veren bütün hocalarima tesekkür ediyorum. Hedeflerimiz bununla kalmayacak. Devam edecek. Her sey bundan sonra basliyor. Antrenmanlarda kendimi gösterip, milli takim bünyesinde istikrarli bir sekilde devam etmek istiyorum” dedi.

Pes etmeyen bir yapisi oldugunu ifade ederek sözlerine devam eden Akaydin, “Ben Montella hocanin gelmesinin ardindan çok seyin gelistigini düsünüyorum. Ona buradan tesekkür etmek istiyorum. Bana çok sey katti. Her antrenman öncesi, her antrenman sonrasinda ilgileniyor. Oldukça iyi bir iliskimiz var. Benim çalismayi seven bir yapim var. Pes etmeyi sevmiyorum. 28 yasinda milli takima seçilmem bunu gösteriyor. Hocalarimizin da performanslarimizin karsiligini veriyor. Ben her zaman ileriye dönük düsünüyorum. Hedefim burasiydi. Bundan sonraki hedefim de burada kalici olup, 2024 Avrupa Sampiyonasi Elemeleri’nde devam ederim” seklinde konustu.



“Montella’nin gelisi benim için dönüm noktasi oldu”

A Milli Takim’da savunmada çok önemli oyuncularin olmasinin hatirlatilmasi üzerine sözlerini sürdüren Samet Akaydin, “Bölgemde çok iyi oyuncular var. Ancak biz de onlar gibi olabiliriz. Onlar da buralardan yükseldi. Kendimi güvenim sonsuz. Herkesle rekabet içinde olurum. Insallah güzel bir rekabetle, beraber götürürüz. Tayyip Talha benim kardesim gibi. Beraber forma giydik. Buraya gelmesine çok sevindim. O da buralara hak ederek geldi. Konusuyoruz zaten. Burada olmak bizi mutlu ediyor. Biz de elimizden gelen ne varsa sahada gösterip, bize güvenenlerin güvenini bosa çikartmak istemiyoruz” diyerek devam etti. Adana Demirspor Teknik Direktörü Vincenzo Montella’nin kariyerinde çok önemli bir etkisi oldugunu dile getiren Samet Akaydin, “Montella’nin gelisiyle bende önemli bir degisim basladi.

Keçiörengücü’nde iyi bir sezon geçiriyordum. Süper Lig’den teklifler gelmisti. Ben Adana Demirspor’u tercih ettim. Burada baskanimiz Murat Sancak’in çok büyük emegi var. Ona tesekkür ederim. Bana çok güvendi. Ilk geldigim dönemde forma sikintisi yasadim. Montella’nin gelmesiyle degisik bir Samet oldum. Onun bana katkisi gerçekten çok fazla oldu. Benim dönüs noktam Montella’nin gelmesiyle basladi” diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: İHA