Okan Buruk Açiklamasi 'Bu Kadar Farkli Bir Galibiyet Bizim Için Çok Etkileyici Oldu'

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, farkli kazanilan Basaksehir maçinin ardindan yaptigi açiklamada, "Bu kadar farkli bir galibiyet bizim için çok etkileyici oldu. Ligin en iyi takimlarindan birine karsi böyle bir sonuç almak bizi mutlu etti" dedi.

Spor Toto Süper Lig’in 14. haftasinda Galatasaray deplasmanda karsilastigi Basaksehir’i 7-0 yendi. Mücadelenin ardindan düzenlenen basin toplantinda açiklamalarda bulunan Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, "Maç öncesinde kazanma hedefimizi söylemistim. Bu kadar farkli bir galibiyet bizim için çok etkileyici oldu. Ligde 8 gol yemis bir takima karsi, oyun olarak güçlü takimlardan biri, Emre hoca ile birlikte Avrupa’da da çok önemli isler yapan bir takim. Ligin en iyi takimlarindan birine karsi böyle bir sonuç almak bizi mutlu etti. Maça erken golle baslamamiz, ilk yarinin sonunda attigimiz iki gol, ikinci yari daha rahat oynamamizi sagladi. Maçin basindan sonuna kadar öndeki baskimizi devam ettirdik. Istedigimiz oyunu skor olarak sahaya yansittik. Çok sevinçliyim. Taraftarimiz bize hep destek veriyor. Dünya Kupasi’ndan sonra ayni güç, ayni istek, ayni oyuncularin performans olarak, ayni seyi yakaladigimiz bir ortamla geri döneriz. Oyuncularimizi tebrik etmek istiyorum. Basaksehir benim için özel bir camia. Burada özel anilar yasadim. Bu odada sampiyonluk kutlamistim. Maç öncesi çiçekle karsilama yapildi. Basaksehir Baskani Göksel Gümüsdag ve Basaksehir ailesine tesekkür ederim” diye konustu.

Hep uzun vadeli baktiklarini söyleyen Buruk, "Puan farki açilsa da bir seyin bitmeyecegini söylüyorduk. Bugün maç öncesi Fenerbahçe’nin 3 puan kaybetmesi bizim için ayri bir motivasyon oldu. Ligde ikinci sirada bitirmek bu periyodu puan farki olarak yakalamak hedefti. Bugün bunu yakaladik. Lig çok uzun bir maraton. Zorlu bir fikstürü geçtik. Zorlu maçlar devam edecek. Her maç zor" seklinde konustu.



"Yunus ile ilgili farkli bir düsüncemi yok"

Yunus Akgün’ün kadroda yer almamasinin sorulmasi üzerine Okan Buruk, "Benim için en önemli sey içeride yaris olmasi, kim hak ediyorsa onun oynamasi. Bazen tercihleriniz oluyor. Hak edene formayi vermeyi istiyorum. Emre bunun için ideal örnek. Emre takimla çok az yer aldi. Bir anda forma ona geldi, o devam etti. Herkes için bu geçerli. Her oyuncu performansini arttirmak zorunda. Yunus da bizim güvendigimiz, begendigimiz, ileriye dönük, çok iyi isler yapacagi düsündügümüz oyunculardan biri. Yunus’a milli takim arasinin da iyi gelecegini, önemli biri oldugunu ortaya çikarmamiz gerekiyor. Yunus Galatasaray altyapisindan yetismis bir oyuncu. Yunus’a olan inancim tam. Yunus ile ilgili farkli bir düsüncemiz yok" diye cevap verdi.

"Türkiye’den Dünya Kupasi’na en çok futbolcu veren takimiz"

Dünya Kupasi arasinin ilk defa bu dönemde olacagini hatirlatan Buruk, "Bu arayi istemezdim. Farkli bir sey yasayacagiz. Türkiye’den Dünya Kupasi’na en çok futbolcu veren takimiz. 5 oyuncumuz Dünya Kupasi’na gidecek. A Milli ve Ümit Milli Takim’a gidecek oyuncularimiz olacak. Biraz degisik olacak. Dünya Kupasi’ndaki oyuncularin ne zaman dönecegini bilmiyoruz, dinlenmeden sezona devam edecekler. Dünya Kupasi’na giden oyuncularla dogru program yapmamiz gerekecek. Bu 5 oyuncumuzu geldikten sonra takima adapte etmemiz gerekecek. Belki de hazirlik dönemi bazi oyuncular için firsat olacak. Önemli maçlar yapacagiz. Yükselen bir grafigimiz vardi. Burada bir ara verdik. Aynisini yakalayacagiz tekrar insallah" açiklamasinda bulundu.

Kaynak: İHA