Boluspor - Yeni Malatyaspor Maçinin Ardindan

Spor Toto 1. Lig’in 13. haftasinda Boluspor, konuk ettigi Yeni Malatyaspor’u 1-0 maglup etti. Maç sonunda iki takimin teknik direktörleri açiklamalarda bulundu.

Mücadele sonrasi düzenlenen basin toplantisinda açiklamalarda bulunan Boluspor Teknik Direktörü Sait Karafirtinalar, “Lig ilerledikçe kolay maç yok artik. Her maç birbirinden daha zor oluyor. Öncelikle oyuncularimi tebrik ediyorum. Geçen hafta kazanmak için hem oyun hem mücadele yeterli degil demistik. Bu hafta tam tersi. Oyuncular gerekli mücadeleyi gösterdiler. Taktik anlayisimiz son derece iyiydi. Sonradan oyuna soktuklarimiz katki verdiler. Önemli bir galibiyet aldik. Kimse bu galibiyeti küçümsemesin. Malatya takimi içeride oynadigimiz en diri, en atletik takimlardan birisiydi. Bireysel olarak da çok kaliteli oyunculari var. Bu maçi kazandigimiz için çok sevinçliyim. Burada kaptanima ayrica tesekkür etmek istiyorum. Geçen hafta ayagi sakatlandi ve 20. dakikada oyundan çikti. Hafta içi hiç idman yapmadan sorumluluk aldi. Son yarim saatte görev almak istedigini söyledi.

Kendisine ve takim arkadaslarina tesekkür ediyorum" diye konustu.



Yeni Malatyaspor cephesi

Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Hasan Özer ise, “Boluspor deplasmaninda iyi oyun, bol pozisyonlu bir Malatyaspor ve kaçirdigimiz net goller. Tabii final vuruslarini yapamamak en büyük sikintimiz. Bundan önceki deplasmanlarda final vuruslarini iyi yapmistik ve gol yemeden galibiyetle dönmüstük. Buradan da galibiyetle dönmek en büyük istegimizdi. Boluspor oyuna iyi basladi.

Biz o problemleri içeride çözdükten sonra özellikle Landel’in ceza sahasina çok girmesini istedik. Sonra oyun lehimize döndü. Kaptigimiz ve çiktigimiz hizli hücumlarla pozisyonlara girmeye basladik. Hem ilk yarida hem de ikinci yarida net pozisyon bulan taraf bizdik. Ama futbolda final pasi ve vurusu çok önemlidir. Bunlari basaramadik. Genç ve tecrübesiz bir takimiz. Bunun üzerine egilmemiz gerekiyor. Boluspor bu kontrollü oyunuyla su an 22 puanda. Biz 10 puanda kaldik. Burada beraberlige üzülecegimiz maçta kaybederek gidiyoruz. O yüzden çok üzgünüm ama oyuncularimin mücadelesinden ve kontrataga çikislarindan çok memnunum. En büyük sikintimiz final vuruslari ve paslariydi. Duran toptan arka direkte kaçirdigimiz bir oyuncudan 85. dakikada yedigimiz bir gol ve kaybettigimiz 3 puan var. Maraton devam ediyor. Çalismalara devam edecegiz. Yukariya çok uzak degiliz. Önümüzdeki hafta içeride Pendik’le oynayacagiz. Insallah kazanarak yolumuza devam edecegiz" ifadelerini kullandi.

“2 dönem transfer yasagimiz var”

Transfer yasagiyla ilgili olarak konusan Özer, “2 dönem transfer yasagimiz var. Devre arasinda tahtamizin açilma sansi yok. Sezon sonu bu ligde kalirsak, tahtayi açarak gelecek sezonun planlarini yapmak lazim. Ama önce düsüncemiz bu sezonu güvenli bir sekilde bitirmek. Ben takimima inaniyorum. Kadromuzu korudugumuz, sakatlik ve cezali yasamadigimiz sürece bu takimi sag salim limana yanastiracagiz diye düsünüyorum. Eksiklere ragmen takimimizin ortaya koydugu futbol iyiydi. Ama bazi konulara dikkat etmemiz gerektigini düsünüyorum" dedi.

Kaynak: İHA