Ömer Erdogan Açiklamasi 'Yenemiyorsan Yenilmemek Her Zaman Önemlidir'

Spor Toto Süper Lig’in 14. haftasinda evinde Trabzonspor ile 1-1 berabere kalan MKE Ankaragücü’nde Teknik Direktör Ömer Erdogan, “Yenemiyorsan yenilmemek her zaman önemlidir. Bir sürece girdik. Yenilmiyoruz. Tabii ki bunlari üç puana çevirmek isteriz ancak Trabzonspor’dan aldigimiz bir puan degerli” dedi.

MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Ömer Erdogan, Trabzonspor maçinin ardindan düzenlenen basin toplantisinda açiklamalarda bulundu.

Trabzonspor ile geçirdikleri müsabakayi zorlu olarak degerlendiren Erdogan, “Geçen senenin sampiyonu. Ne kadar da sezon basi belki oyuncu ayrilsa da yaptiklari takviyelerle yine sampiyonluk adaylarindan birine karsi oynadik. Ona ragmen iyi hazirlandik. Analiz yaparken Trabzonspor’uin özellikle savunma arkasi uzun toplarla bir oyun geçisi oldugunu analiz ettik. Ona göre özellikle defansif anlamda önlemlerimizi aldik. Rakibe de maçin genelinde ciddi bir pozisyon vermedik. Oyun kalitesi olarak belki iki takim da daha fazla mücadele seviyesi yüksek bir maçti. Çok pas yapilan bir oyun degildi. Bunda zeminin de kötü olmasi nedenlerden biri. Ama sahada ilk dakikadan son dakikaya kadar çok iyi mücadele eden bir takimimim vardi. Rakip takim oyunculari da çok iyi mücadele etti. 1-1’i yakaladiktan sonra 2. golü arayan bir oyuncu grubu vardi. 1-1’e tatmin olmayan 2. golü atip da galip gelir miyiz düsüncesine sahiplerdi. Bu da beni tabii ki tatmin etti. Oyuncularimin verdikleri mücadeleden çok memnunum” ifadelerini kullandi.

Ilerleyen süreçte Dünya Kupasi nedeniyle liglere ara verilecegini hatirlatan Erdogan, “Bu bizim için çok çok iyi bir firsat olacak. Biz, lig basladiktan sonra göreve geldik. Çok fazla hazirlik dönemi geçirme sansimiz yoktu. Direkt maçlarla basladik. Zor bir fikstür ile basladik. Ama oynadigimiz bütün oyunlarda oyunsal olarak sürekli üzerine koymaya çalisan, istatistiklere bakan kosu mesafesini her hafta yukari çeken, topa sahip olma oranini yukari çeken, ceza sahasi içinde topla bulusma oranlarini yukari çeken bir takimiz” ifadelerini kullandi.

“Her maçta en az rakip kadar pozisyona girmemiz bizim için olumlu seyler”

Müsabakalar esnasinda girdikleri pozisyonlari degerlendirmeleri durumunda çok daha fazla puana sahip olacaklarini ifade eden Erdogan, “Çok daha rahat bir konumda olurduk. Son vuruslar belki de sanssizlik sonucunda bunu basaramadik. Oyuncularimin özellikle saha içinde takim olma hürriyeti, maglup duruma düssek bile maçtan kopmadan devam edip maçi çevirme arzusu ve oynadigimiz zor maçlar dahil her maçta en az rakip kadar pozisyona girmemiz bizim için olumlu seyler. Bu yeterli mi? Hayir. Daha iyisini yapabilir miyiz? Tabii ki. Onun için önümüzdeki dönem bizim için iyi bir firsat olacak. Orada bu dönemi iyi geçirip lig tekrar basladiginda sonuçlara da yansitacagimiz maçlar oynayacagiz” dedi.



“Yenemiyorsan yenilmemek her zaman önemlidir”

Trabzonspor ile berabere kalmasinin ardindan gelen 1 puani degerlendirmesi istenen Erdogan, “Yenemiyorsan yenilmemek her zaman önemlidir. Bir sürece girdik. Yenilmiyoruz. Tabii ki bunlari üç puana çevirmek isteriz ancak Trabzonspor’dan aldigimiz bir puan degerli. Gönül isterdi ki 3 puani alalim. Hazirliklarimiz tamamen 3 puana yönelikti ama oyuncularimin verdigi mücadelesi ve sahada gösterdigi gayretlerden çok memnunum” diye konustu.

Kaynak: İHA