Hüseyin Eroglu Açiklamasi 'Türk Hakemlerine Güvenmemiz Gerekiyor'

Samsunspor Teknik Direktörü Hüseyin Eroglu, son dönemde gündemde olan ‘yabanci hakem’ konusuna iliskin olarak, yerli hakemlere güvenilmesi gerektigini söyledi.

Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Samsunspor’da Teknik Direktör Hüseyin Eroglu, Samsunspor Icra Kurulu Üyeleri Soner Soykan ve Suat Çakir ile birlikte basin mensuplariyla bir araya geldi. Sohbet toplantisinda konusan Hüseyin Eroglu, yabanci hakem tartismasinda yerli hakemlerin desteklenip, güvenilmesi gerektiginin altini çizdi.

“Türk hakemlerine güvenmemiz gerekiyor, yabanci hakemler kendi sistemlerinde basarili”

Türkiye’de hakemlik yapmanin zor oldugunu ve yabanci hakemlerin kendi ülke sisteminde basarili oldugunun altini çizen Hüseyin Eroglu, “Baktigimizda hakem konusunda çok sikayet ediliyor. Federasyon bir karar verdi. Ben saygi duyuyorum. Belki hakemlerimiz VAR’dan sonra da kararlarda bazen hatali kararlar verebiliyor. Ülkemizdeki yerli hakemlerin yeterli olacagini düsünüyorum. Çünkü bir sistem içerisinde baska ülkedeki hakemler basarili görülebilir ama Türkiye’de de hakemlik yapmak kolay degil. Türk hakemlerine güvenmemiz gerektigini söylüyorum. Benim sahsim fikrim o ama federasyonun aldigi karara da saygi duyuyorum. Kendi açimdan hakemlerle ilgili zaman zaman maçtan sonra söylemlerimiz oluyor. Hakemlerin hatasi oluyor ama zaman zaman futbolcularin da hakemlerden çok daha fazla hatalari olabiliyor. Belki teknik adamlarin da oluyor. Hakeme çok takili kaliyoruz. Oyunun genelini görmüyoruz. Oyundaki hatalari görmüyoruz, bir tane noktaya takiliyoruz. Bence bunu biraz da degistirmemiz lazim” dedi.



Suat Çakir: “Hakkimizi her yerde savunacagiz”

Türk hakemlerini desteklediklerini ve güvendiklerini belirten Suat Çakir, Samsunspor’un hakkini her yerde savunacaklarini ifade ederek, “Bazen maçlarda özellikle VAR’da ofsayt pozisyonunda yan çizgiler, hiç çizgi çizmemeler gibi olaylarin hepsi bizim basimiza geldi. Son Göztepe maçinda bile ofsayt olmayan pozisyona ofsayt verildi.

Bandirma maçinda da hakem hatasiyla karsilastik. Baskanimiz, federasyon yetkililerine bu konulari anlatacak. Hakkimizi mutlaka her yerde savunacagiz” diye konustu.

Kaynak: İHA