Hüseyin Eroglu Açiklamasi 'Çok Transfer Yapildiginda Basari Gelecegine Inanan Bir Toplumuz'

Samsunspor Teknik Direktörü Hüseyin Eroglu, Türk futbolunda çok transfer yapan takimlarin basarili olacagina dair bir görüs oldugunu ifade ederek, “Ülkeyi bilmeyen, kulübü bilmeyen, fiziksel eksigi olan ve takima faydasi olmayacak futbolcularin transfer edilmesinden yana degilim” dedi.

Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Samsunspor’da Teknik Direktör Hüseyin Eroglu, Samsunspor Icra Kurulu Üyeleri Soner Soykan ve Suat Çakir ile birlikte basin mensuplariyla bir araya geldi. Sohbet toplantisinda konusan Hüseyin Eroglu, kulübün son durumu hakkinda açiklamalarda bulundu.

“Çok transfer yapildiginda basari gelecegine inanan bir toplumuz”

Takima katki saglamayacak futbolcularin alinmasindan yana olmadigini ifade eden Samsunspor Teknik Direktörü Hüseyin Eroglu, “Çok transfer yapildiginda basari gelecegine inanan bir toplumuz. Özellikle devre arasi transferleri çok zordur. Ülkeyi bilmeyen, kulübü bilmeyen, fiziksel eksigi olan ve takima faydasi olmayacak futbolcularin transfer edilmesinden yana degilim. Takima katki saglayacak, hedefe giderken hem bireysel performansini gelistirecek hem de takima katki saglayacak oyunculari tabi ki degerlendirecegiz. Önümüzde bir süreç var. Gerekli çalismalari yapacagiz” dedi.



“Tuzlaspor maçini kazanip, avantaj saglamak istiyoruz”

Kazanma serisini Tuzlaspor maçinda da sürdürmek istediklerine deginen Hüseyin Eroglu, “Tuzlaspor takiminda önemli oyuncular barindiran bir takim. Biz her maç oldugu gibi kazanmaya gidecegiz. Ivmemizi devam ettirmemiz gerekiyor. Kazandigimiz takdirde önemli bir avantaj saglayacagiz. BAY geçtigimiz haftada rakiplerimiz birbiriyle oynayacaklar. Kendi isimizi kendimizin çözmesi gerekiyor. Biz önce kazanacagiz, rakiplerin durumuna ondan sonra bakacagiz. Oynanmadan, sahada mücadele etmeden bu isler olmuyor. Inanan bir oyuncu toplulugumuz var. Karakterli bir oyuncu grubuna sahibiz. Her maçta artan bir performansimiz var. Takimda herkes mutlu. Böyle devam etmek istiyoruz” diye konustu.

Takimdaki son durum hakkinda da açiklamalarda bulunan Eroglu, sunlari söyledi:

“Samsunspor’da bulunmaktan çok mutlu ve gururluyum. Sezon sonu koydugumuz hedef; Süper Lig’de alacagimizi, bunu da tek basina basaramayacagimizi, hep beraber kenetlenerek basaracagimizi söylemistik. Birliktelik ve aile ortami bizi basariyi götürecek. 3 maçtir kazaniyoruz. Hedefimiz bununla yetinmemek ve yukariya dogru tasimak. Bir ivme yakaladik. Yerli-yabanci ya da genç yasli futbolcu ayrimi yapmiyoruz. Kim hak ediyorsa o sahada forma giyecek. Bu süreçte Tanque kirmizi kart gördü. Fofana, Harris sakatlandi. Kadro disilari ile birlikte sahada fazla yabanci oyuncu kullanamadik. Türk oyuncularimiz da sakatlik problemleri yasadi. Yunus Emre, Ali Ülgen, Yusuf Emre, Soner Gönül, Ahmet Sagat ve Muhammet Ali Özbaskici gibi bizden önce süre almayan oyuncular da oynamaya basladi.

Mücahit Albayrak, Osman Çelik, Yusuf Abdioglu’nun sakatliklari kadro derinligi anlaminda bizi olumsuz etkiledi. Bu süreçte her oyuncudan faydalanmaya çalistik. Tanque’nin dönüsü, Laura’nin veriminin artmasi önemliydi. Tüm oyuncularimizdan en iyi verimi almak için çalisiyoruz. Kadro disi birakilan Fernando Boldrin ve Aryvdas Novikovas’in durumu da yakin durumda belli olacak”

Kirmizi-beyazlilar 13 Kasim Pazar günü deplasmanda Tuzlaspor ile karsilasacak.

Kaynak: İHA