Hidayet Türkoglu Açiklamasi 'Bu Galibiyet, Sirbistan Maçindan Önce Moral Olacaktir'

Türkiye Basketbol Federasyonu Baskani Hidayet Türkoglu, Belçika maçinin iyi bir galibiyet oldugunu belirterek, Sirbistan maçi öncesinde moral olacagini söyledi.

A Milli Erkek Basketbol Takimi, FIBA 2023 Dünya Kupasi Avrupa Elemeleri 2. Tur I Grubu 3. maçinda Sinan Erdem Spor Salonu’nda karsilastigi Belçika’yi 86-52’lik skorla maglup etti. Müsabakanin ardindan basin mensuplarina konusan Türkiye Basketbol Federasyonu Baskani Hidayet Türkoglu, "Milli takim taraftarin destegiyle daha iyi performans sergiliyor. Onlara tesekkür ederim. Genç bir kadroyuz. Farkli kadrolarla oynuyoruz. Inanilmaz derecede mücadele ettiler. Herkes takimin basarisindan gurur duymustur. Sporcu kardeslerimizin iyi ve kötü gününde her zaman yanindayiz. Iyi bir galibiyet oldu. Sirbistan maçindan önce moral olacaktir. Herkesi gönülden kutluyoruz" diye konustu.

Pazartesi günü Sirbistan ile oynanacak maça da deginen Baskan Türkoglu, "Sirbistan maçi; Dünya Kupasi için bütün maçlar çok önemli ve anlamli. Tüm ekip her seyin bilincinde. Böyle mücadele ettikleri sürece iyi bir basketbol ortaya çikacaktir. Sanssizliklar yasadik ama bunlari geride birakip iyi mücadele ettigimizde iyi sonuçlar elde edecegimize inaniyoruz" ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA