Faruk Koca Açiklamasi 'Son Dakikalarda Gol Atabilirdik, Galip Gelebilirdik'

MKE Ankaragücü Baskani Faruk Koca, Trabzonspor maçinin ardindan, “Son dakikalarda gol atabilirdik, galip gelebilirdik. Bütün amacimiz bu araya galibiyetle girmekti” dedi.

Maçin ardindan basin mensuplarina açiklamalarda bulunan MKE Ankaragücü Faruk Koca, iki takimin da hemen hemen denk bir mücadele ortaya koydugunu ifade ederek, “Aranin da son maçi oldugu için biraz da temkinli oynadilar. En azindan takimin kolektif bir bilince sahip olup böyle bir oyun sergilemesinden dolayi gelecek adina umut oldugunu belirtebilirim. Son dakikalarda gol atabilirdik, galip gelebilirdik. Bütün amacimiz bu araya galibiyetle girmekti. Trabzonspor gibi geçen yil sampiyonluga oynamis bir takima karsi oynamak, Süper Lig’e yeni çikmis bir MKE Ankaragücü’nün bu mücadelesinden dolayi 1-1’lik skor, bence iki takim için de hak edilmis bir sonuçtu. Gelecegi düsünecegiz, 45 günlük arayi iyi degerlendirmeye çalisacagiz” diye konustu.



“Hakemin ilk 15 dakika verdigi kararlardan dolayi maalesef tepki olustu”

Hakem hatalarinin oyuncular üzerinde psikolojik etki olusturdugunun altini çizen Koca, “Hakemin ilk 15 dakika verdigi kararlardan dolayi maalesef tepki olustu. Zannedersem o da kendi yaptigi hatalari anlayarak ondan sonraki süreci daha iyi yönettigini söylemek isterim. Hakemle ilgili aslinda çok fazla konusmak istemiyoruz çünkü yillardir hakemlerle ilgili konusuluyor ama bu hakem sorunu devam ediyor. Nihayetinde hep beraber ister Merkez Hakem Kurulu, ister federasyon, ister kulüpler olsun; bu hakem meselesini masaya yatirip, hakem havuzunu çogaltip, hakemlerin daha az hata yapmasini saglamaliyiz” seklinde konustu.

MKE Ankaragücü Baskani Faruk Koca, takimin iyi oynamasi sonucu taraftarin maçlara daha fazla ilgi gösterdigini kaydetti.

MKE Ankaragücü taraftarinin hala istenilen düzeyde stada gelmedigini ifade eden Koca, insasi devam eden 45 bin kisilik yeni statla beraber taraftarin coskulu bir sekilde takimi destekleyecegine inandigini belirtti.

Ayrica Koca, insasi devam eden yeni stat için hazirlik çalismalarinin da devam ettigini sözlerine ekledi.

Kaynak: İHA