Farioli Açiklamasi 'Oyuncularimdan Pozitif Bir Oyun Gördüm Sahada'

Alanyaspor Teknik Direktörü Francesco Farioli, Adana Demirspor maçinin ardindan, “Oyuncularimdan pozitif bir oyun gördüm sahada” dedi.

Spor Toto Süper Lig’in 14. haftasinda Corendon Alanyaspor, sahasinda Adana Demirspor ile golsüz berabere kaldi. Maçin ardindan basin mensuplarina açiklamalarda bulunan Alanyaspor Teknik Direktörü Francesco Farioli 11 oynanan bölümde topu kontrolünün kendilerinde oldugunu söyledi.

Rakiplerinin 10 kisi kaldiktan sonra oyunun dinamiginin farkli bir yöne gittigini ifade eden Farioli, “Buna ragmen biz oyun disiplininden kopmadik. Özellikle gerideki mesafelerde çok dogruyduk. Kontrataklara engel olmaya çalistik. Çünkü rakibimizin çok tehlikeli kontratak oyunculari vardi. Rakip 10 kisi kaldiktan sonra maç çok ayri bir yöne gitti ama bu dönemde de pozitif isler yapmaya devam ettik. Geride önleyici markajlar olusturduk, topun kontrolünü elimizde tuttuk. Elbette rakip 10 kisi kalinca oyuncularimizin biraz daha kazanma istegi doguyor ama sonunu düsünmeden atak yapmadilar. Oyunu kontrol etmeyi bildiler. Bugün gerçekten oyuncularimdan pozitif bir oyun gördüm sahada. Atak yaparken gösterdikleri kontrol, bilinçli hareketlerin onlarda büyük bir olgunluk olusturdugunu gördüm” dedi.



"Dogru çalisma vaktimiz olmamisti"

"Ligdeki 14 haftalik süreçte beklediginiz noktada mi? Dünya Kupasi arasinda oyunda bir degisiklik olacak mi?” sorusu üzerine Farioli, takimlarinin biraz geç kuruldugu için bu dönemin kendileri için iyi oldugunu söyledi.

Çalisma firsati bulamadigi oyuncular oldugunu vurgulayan Teknik Direktör Farioli, “Bununda nedeni çalismalari haftalara veya günlere yayamadigimiz zamanlar oldu. Çünkü sürekli maçlar oynadik. Simdi önümüzde daha çok zamanimiz var. Bu önümüzdeki 45 günde özellikle oyun anlayisimiza adapte edemedigimiz oyunculari net olarak bu oyuna alistirmaya çalisacagiz. Dedigim gibi ufak taktiksel degisiklikler olabiliyor, ufak dokunuslar ama oyun filozofumuz aynen devam edecek. Tabii 14 maç oynadik. Bu maçlarda beklemedigimiz puan kayiplari yasadik ama günün sonunda asagi yukari hak ettigimiz yerde oldugumuzu düsünüyorum, maç maç baktigimizda. 3-4 maçta tabii daha fazla puanlar kazanabilirdik ama dedigim gibi takimimiz çok geç kuruldu. O yüzden çok dogru çalisma vaktimiz olmamisti. Yeni gelen oyuncularimiz hep son gün imzaladi. Imzaladilar, takima adapte olamadilar, oyuna adapte olamadilar, sakatliklar yasadilar. Umarim bu 45 günlük ara bizim için faydali olacak” ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA