Abdullah Avci Açiklamasi 'Trabzonspor'un Oldugu Her Yerde Yaris Vardir'

Spor Toto Süper Lig’in 14. haftasinda deplasmanda MKE Ankaragücü ile 1-1 berabere kalan Trabzonspor’da Teknik Direktör Abdullah Avci, “Trabzonspor’un oldugu her yerde yaris vardir. Bugün Trabzonspor ligde yarisacaktir. Her yarisin içinde olacagiz” dedi.

Konuk oldugu MKE Ankaragücü ile 1-1 berabere kalan Trabzonspor’un Teknik Direktörü Abdullah Avci, müsabakanin ardindan düzenlenen basin toplantisinda açiklamalarda bulundu.

Avci yaptigi konusmasinda, Ankaragücü’nün Teknik Direktörü Ömer Erdogan bir degisimin içine girdigini aktararak, “Oyun kurmaya çalisiyorlar. Merkezde orta sahada çok hareketli rotasyonlu oynuyorlar. Önde de hareketli ve rakip arkasi kosu yapan oyunculari var. Biz burada üçüncü bölgede nasil baski yapacagiz duran oyunda, akan oyunda ikinci bölgede neler yapacagiz ve topa sahip oldugumuzda da hangi organizasyonlari yapacagimizi çalistik. Bazen çalistiginizin karsiligi olamayabiliyor. Söyle; zemin bir kere çok kötü. Futbolun kalitesini daha iyi artirabilmemiz için genel olarak bunun üzerinde yogunlasmak gerekiyor. Iki takim adina da kötü. Iki takim da oynamaya çalisiyor çünkü. Bunun kalitesini artirabilmek için bu zeminlerin daha standart hale gelmesi gerekiyor” ifadelerine yer verdi.

“Kazanmak için gelmistik ama gerçeklesmedi”

Ilk yarida ne MKE Ankaragücü’nün ne de Trabzonspor’un üstün geldigini dile getiren Avci, “Dalgali bir oyun. Topun havada dolastigi, aksiyonun oldugu, birisinin bireysel hata yapmasi ve ikinci topun kimin aldigi, duran toptan bir sey çikar mi gibi bir oyun vardi. Sonra biz bir hamle yaptik ikinci yarida. Ikinci yari itibariyla oyun bizim elimize geçti. Hem topa sahip olarak oynadik hem de hücum hamleleri yaptik. Dogru zamanda da golü bulduk. Golden hemen sonra duran top, korner arkasindan da penalti. Belki oyun 3-5 dakika daha devam etse baska bir hamle yapacaktik. Sonra oyun 1-1’e geldi. Tekrar denedik kazanmak için. Kazanmak için gelmistik ama bugün itibariyla bu gerçeklesmedi” degerlendirmesini yapti.

“Ankaragücü taraftari senelerdir taraftar kültürünü çok etkin bir sekilde kullaniyor”

Trabzonspor taraftarina tesekkür ettigini belirten Avci, “Her zaman ve her yerde takimlarini destekliyorlar. Ankaragücü taraftarina da parantez açmak lazim. Onlar da senelerdir taraftar kültürünü çok etkin bir sekilde kullaniyor. Onlari tebrik etmek lazim” dedi.

Avrupa kupalari, Süper Kupa ve lig olmak üzere 22 müsabakayi bugün itibariyla bitirdiklerini hatirlatan Avci, “5 haftalik bir süreç var. Bu bir ara degil. Devre arasi daha olmadi. Biz bu arada özellikle 22 maç arti lig sürecinde oyun-oyuncu üzerinden swap analizi yapacagiz. Artilarini eksilerini, güçlü güçsüz yanlarini masa üzerine yatiracagiz. Biraz oyundan toptan futboldan uzak kalip bir haftalik süreçte tekrar enerjimizi yukari çekip bu analizleri yapip arada tekrarlarimizi yaparak planlarimizin ve oyuncumuzun üzerinden bir daha geçerek tekrar ilk devrenin sonuna kadar 18. maça kadar duruma bakip genel degerlendirme takim üzerinden yapariz” ifadelerini kullandi.

“Trabzonspor’un oldugu her yerde yaris vardir”

Avci, söyle devam etti:

“Trabzonspor’un oldugu her yerde yaris vardir. Bugün Trabzonspor ligde yarisacaktir. 13. hafta bazi takimlar dalgalanir. Bizi söyle tarif edeyim: Iyi miyiz? Degiliz. Kötü müyüz? O da degil. Böyle arada giden bir durumumuz var. Bunu daha yukari nasil çekebiliriz konusunda fiziksel, taktiksel ve zihinsel olarak tüm çalismalarini oyun-oyuncu üzerinden yapacagiz.”

“Her yarisin içinde olacagiz”

Trabzonspor’dan 14 oyuncunun milli takimlara gittigi bilgisini veren Avci, “Dünya Kupasi’na gidenler var. Bu süreci Trabzon-Antalya kamp sürecini çalisarak en iyi sekilde geçirip tekrar Trabzonspor yarisacaktir. Avrupa kupasinda variz. Türkiye Kupasi baslayacak. Ligdeyiz. Her yarisin içinde olacagiz. Bunun için sabirli ve her zaman daha iyisin yaparak var olan kalitemizi daha iyi yansitmaya çalisacagiz” diye konustu.



“Çok oyuncuya ihtiyacimiz yok”

Sakatlanan oyuncularini basin toplantilarinda dile getirmedigini savunan Avci, “Ancak, üç oyuncum sezon basi oynayan banko oyuncum. Edin Visca, Bruno Perez ve Dorukhan devreye kadar bizimle degil. Hatta Dorukhan sezonu kapatti. Bunlar bizim 11’imizde oynayan üç oyuncumuz. Bruno ve Visca bizim için yeni bir transfer olarak arada bizim takimimiza katilip kalitemizi daha yukari çekecekti. Kadro kalitemiz var. Çok oyuncuya ihtiyacimiz yok. Aslinda oyunu daha iyi nasil yapabiliriz konusunu takimimiz bütçesine göre, yabanci sayisina göre degerlendirmesini yapacagiz” dedi.

Kaynak: İHA