Kilo Vermek Için Basladigi Sporda Simdi Milli Takimi Hedefliyor

Kocaeli’de yasayan 12 yasindaki Ecrin Ergül, kilo vermek için basladigi Muay Thai’de henüz 4 aylik bir sporcuyken, katildigi sampiyonada Türkiye ikincisi oldu.

Kocaeli’nin Darica ilçesinde yasayan 12 yasindaki Ecrin Ergül, fazla kilolarindan rahatsizlik duyarak spora baslayip kilo vermek istedi. Bu düsünceyle amcasi Hüsamettin Ergül’ün baskanligini yaptigi Darica Belediyesi Egitim ve Spor Kulübü’ne yazilan genç kiz, burada muay thai bransinda egitim görmeye basladi.

Zaman içerisinde antrenmanlara geldikçe kilo veren Ecrin Ergül, sporu da sevmeye basladi.

Henüz 4 aylik bir sporcuyken Türkiye sampiyonasina katilarak mücadele etmek isteyen genç kiz, turnuvada çiktigi 3 müsabakadan 2’sini kazandi. Final maçinda ise puan farkiyla kaybeden Ergül, Türkiye ikincisi oldu. Genç kiz simdi ise daha çok çalisip milli takima girerek, ay-yildizli bayragi Avrupa ve dünya sampiyonalarinda temsil etmeyi hedefliyor.

Ecrin Ergül: "Hedeflerim dogrultusunda çok çalisiyorum"

Spora basladiktan sonra kendisine olan özgüveninin arttigini söyleyen Ecrin Ergül, "Kilo vermek amaciyla bu spora basladim. Yogun sekilde antrenman yaparak bu sporu daha çok sevdim. Bu yüzden müsabakalara katilmak istedim. Daha 4 aylik bir sporcuyken Türkiye sampiyonasina çiktim. Burada 3 müsabakaya çiktim. 2’sini kazandim ama final maçini kaybettim. Türkiye ikincisi oldum. Ileride milli sporcu olmak, milli takim ile ülkemi temsil etmek istiyorum. Bu hedeflerim dogrultusunda çok çalisiyorum, yogun antrenmanlar yapmaya basladim. Bu spora basladiktan sonra özgüvenim daha da artti. Arkadaslik iliskilerim daha fazla güçlendi. Müsabakalara çiktigim zaman arkadaslarim bazen beni izlemeye geliyorlar. Müsait olduklari zaman antrenmanlarima da geliyorlar. Hangi brans olursa olsun, herkesin spor yapmasini öneriyorum. Bana bu imkanlari saglayan öncelikle Darica Belediye Baskanimiz Muzaffer Biyik’a, sonrasinda ise Darica Belediyesi Egitim ve Spor Kulübü Baskanimiz Hüsamettin Ergül’e tesekkür ederim" dedi.



Hüsamettin Ergül: "Ülkemizi, bayragimizi temsil eden bir kulüp haline geldi"

Darica Belediyesi Egitim ve Spor Kulübü’nün, ilçe halkinin spor anlaminda her istegini karsilayabildigini aktaran kulüp baskani ve ayni zamanda Ecrin Ergül’ün amcasi Hüsamettin Ergül, "Darica Belediyesi Egitim ve Spor Kulübü, 2 bransta baslayan ve Muzaffer Biyik baskanimizla birlikte 13 bransa çikan, bin 200 lisansli sporcusu olan, 60 milli sporcuya ulasan ve kulüp antrenörlerimizin neredeyse tamaminin milli takimlarda görev yaptigi, Eray Samdan gibi, Oguzhan Koçak gibi, Samet Gümüs gibi, Alperen Terzi gibi birçok milli sporcumuzla hem Darica’mizi hem ülkemizi, bayragimizi temsil eden bir kulüp haline geldi. Kulübümüz basladigi günden beri çitasini hep yükselten, hedefleri olan ve gerçekten Darica halkinin tüm branslarda tüm isteklerine yanit verebilen bir kulüp haline geldi. Kulübümüzün altyapisinda yetisen sporcular, su an ülkemizi temsil ediyor. Darica bu anlamda gerçekten çok sansli. Gençlerimizi spor yapmaya davet ediyoruz" diye konustu.



"Gelecekte çok iyi olacagini da düsünüyorum"

Yegeni Ecrin Ergül’ün gelecekte çok iyi bir sporcu olacagini düsündügünü vurgulayan Hüsamettin Ergül, "Biz sporun içinde büyüdügümüz için muhtemelen etkilendi. Aslinda biraz kilosuyla ilgili problemi vardi ama buraya, antrenmanlara geldiginde ortami çok sevdi. Böyle bir yeteneginin oldugunu biz de gördük. Sampiyonada Türkiye ikincisi oldu. Ben gelecekte çok iyi olacagini da düsünüyorum. Insallah bekledigimiz gibi de olacak. Kadinlar tabii ki bu sporlari yapabilirler. Çok da basarililar. Kadinlar gerçekten disiplinli de çalisiyorlar. Bizim Türk insanimizin savasçi bir ruhu var. Belki de basari buradan geliyor, genlerimizden geliyor" ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA