Hüseyin Eroglu Açiklamasi 'Kazanma Aliskanligini Devam Ettirmeliyiz'

Samsunspor Teknik Direktörü Hüseyin Eroglu, son oynadiklari 3 maçi gol yemeden kazandiklarini ve kazanma aliskanligini devam ettirmek istediklerini söyledi.

Samsunspor, Spor Toto 1. Lig’de kötü bir baslangiç yaptigi sezonda toparlanmaya basladi.

Kirmizi-beyazli ekip, son oynadigi 3 maçi da gol yemeden kazandi. Karadeniz temsilcisi, bu süreçte ligde Pendikspor’u 2-0, Göztepe’yi 1-0 ile geçerken, kupada da Adanaspor’u 4-0 maglup ederek bir üst tura adini yazdirdi. Teknik Direktör Hüseyin Eroglu, takim halinde bir hava yakaladiklarini ve sampiyonluga giden süreçte kazanma aliskanligini devam ettirmek istediklerini ifade etti.



“Kazanma aliskanligini önümüzdeki maçlara yaymamiz gerekiyor”

Son 3 maçi gol yemeden kazandiklarinin altini çizen Hüseyin Eroglu, “Kazanma aliskanligimizi istikrarli bir sekilde devam ettirmek istiyoruz. 3 maçtir gol yemedik, onun da bizim açimizdan önemli bir arti oldugunu düsünüyorum. Bizim kazanma aliskanligini önümüzdeki süreçlere de yaymamiz gerekiyor. Kazanma aliskanligini edinmek, bunun adina çalismak, moral ve motivasyonu üst seviyeye çikarmak, önümüzdeki süreçte bize büyük katki saglayacaktir. Bu anlamda kazanma aliskanligini devam ettirmemiz gerekiyor diye düsünüyorum” dedi.



“Maça göre formasyon degisecek”

Uzun süredir maçlara 3’lü defans dizilisi ile çikan kirmizi-beyazlilar, son maçta 4’lü savunma kullandi. Karsilasmalara göre saha dizilisini degistirecegini vurgulayan Eroglu, “Zaman zaman maçina göre farkli dizilis ve formasyonda sahaya çikacagiz. Maçin içerisinde de degisiklikler olacaktir. Son kupa maçinda savunma alaninda rakibi karsilamada sikinti yasayinca degisiklige gittik. 4-4-2 savunma yaparken, 4-1-4-1’e döndük. Bunlari hem teorik hem uygulamali olarak oyuncularimizla çalismistik. Önceki maçlara göre son Adanaspor maçinda özellikle ilk yari biraz daha ön alan baskisini yapmaya çalistik. Biraz da bekleyerek oynadik. Ama formasyonla ilgili önümüzdeki süreçte de zaman zaman degisiklikler olacaktir. Bu da maça göre, kendi oyunumuza göre ve oyuncularimizin performansina göre degisecektir” diye konustu.

Karadeniz ekibi, ligde geriye kalan haftalarda sirasiyla deplasmanda Tuzlaspor, Ankara Keçiörengücü, evinde Denizlispor, Yeni Malatyaspor, dis sahada Bodrumspor ve evinde Adanaspor ile karsilasip ilk devreyi tamamlayacak. Samsunspor, su anada kadar ligde oynadigi 12 maçta 5 galibiyet, 5 beraberlik ve 2 maglubiyet alarak 20 puan toplayip, 27 puanla lider konumda bulunan Eyüpspor’u takibini sürdürdü.

Kaynak: İHA