Erzurum, Dünya Okullar Kis Spor Oyunlari'na Ev Sahipligi Yapacak

Dünya Okullar Kis Spor Oyunlari (WINTER GYMNASIADE), 11-19 Subat 2023 tarihleri arasinda Erzurum’da yapilacak. Organizasyon hazirliklari kapsaminda 8 kis spor dalinin Uluslararasi federasyon yetkilileri ve Uluslararasi Kayak Sporlari Komite Baskanlari, Erzurum’a gelerek incelemelerde bulundu.

Dünya Okullar Kis Spor Oyunlari kapsaminda Alp Disiplini, Kuzey Disiplini, Snowboard, Buz Hokeyi, Buz Pateni, Curling, Kayakli Orientering ve Biatlon spor dallarinda müsabakalar yapilacak. Uluslararasi Teknik Komite Baskanlari ve Okul Sporlari Federasyonu’nun koordinesinde Türkiye’nin kayak, oryantiring, buz hokeyi, curling ve buz pateni federasyon temsilcileri yaris yerlerinde incelemelerde bulunurken, Konakli, Kandilli ve Palandöken pistleri bu anlamda görücüye çikti. Buralarda bulunan kayak spor tesisleri, tek tek yetkililerce incelenirken, yapilacaklar belirleniyor, notlar aliniyor.

Uluslararasi Okul Sporlari Federasyonu Spor Direktörü Josip Kosutic, WINTER GYMNASIADE yarismalarinin Erzurum’da yapilacak olmasindan duydugu memnuniyeti dile getirdi. Kosutic, Türkiye’nin en önemli kayak merkezleri arasinda yer alan Erzurum-Palandöken’in önceki yillarda da önemli uluslararasi yarismalara ev sahipligi yaptigini belirterek, “Erzurum’da çok deneyimli, tecrübeli bir ekibi karsimizda bulduk. Bu durum islerimiz daha da kolaylastiracak” dedi.

Öte yandan oyunlara çesitli ülkelerden yaklasik 2 bin sporcunun katilmasi bekleniyor.

Kaynak: İHA