Cizreli Milli Sporcularin Hedefi Olimpiyatlarda Boy Göstermek

Sirnak’in Cizre ilçesinde yasayan milli sporcular, hedefi yüksek tuttu. 2021 yilinda Gençler Boks Kategorisinde Türkiye Sampiyonu ve Avrupa 3.’sü olan Cizre Fen Lisesi Ögrencisi Nurselen Yalgetekin ve 2022 yilinda Yildizlar Boks Kategorisinde Avrupa 3.’sü olan Pinar Benek, olimpiyatlara katilip Türk bayragini göndere çekmeyi hedefliyor.

Cizre Fen Lisesi Ögrencisi 17 yasindaki Nurselen Yalgetekin, 2021 Yilinda Gençler Boks Kategorisinde Türkiye Sampiyonu ve Avrupa 3.’sü olurken, 16 yasindaki Pinar Benek ise 2022 yilinda Yildizlar Boks Kategorisinde Türkiye Sampiyonu ve Avrupa 3.’sü olup büyük bir basariya imza atti. Pandemi süreci ve kisitli imkanlara ragmen özverili bir sekilde çalisarak büyük basarilara imza atan Yalgetekin ve Benek’in elde ettigi basarilar, boks sporuna olan ilgiyi de arttirdi. Fen Lisesi Beden Egitimi Ögretmeni de okuldaki yetenekli ögrencileri tespit ederek onlara yardimci olup, basarili olmalarini sagliyor. Okulun akademik basarinin yaninda sportif basarilarla adindan söz ettiren bir okul oldugunu ifade eden Fen Lisesi Okul Müdürü Behzat Moran, "Geçen sene sportif alanda da ögrencilerimizden Nurselen Yalgetekin Genç Kadinlar Boks Sampiyonasinda Türkiye Sampiyonu oldu. Akabinde de Avrupa Sampiyonasinda Avrupa 3.’sü olmustur. Bu yil da ögrencilerimizden Pinar Benek, Yildiz Genç Kizlar Boks Kategorisinde Türkiye Sampiyonu olmus ve Italya’da yapilan Avrupa Sampiyonasinda Avrupa 3.’sü olmustur. Bunun yaninda ögrencilerimizden Baran Çelik, Wushu Kungfu’da Türkiye Sampiyonu ve ayni zamanda Avrupa Sampiyonu olmustur" seklinde konustu.



Ridvan Budak: "Pandemiden sonra antrenmanlara agirlik verdik"

Pandemi sürecinde ögrencilerin çok zorlu bir süreçte çalistigina vurgu yapan Budak, "Pinar Benek, benden 6-7 aylik egitimi online ve görüntülü konusarak aldi. Nurselen de ayni zamanda pandemi nedeni ile spor salonlari okullar kapali oldugu için yeri geldi benim evimin bodrumunda çalistik, yeri geldi onlarin evine gidip bahçede çalistik. Yüz yüze egitime basladiktan sonra antrenmanlara daha çok agirlik vermeye basladik” dedi.



"Sporcularimizin olimpiyatlarda ülkemizi temsil etmelerini hayal ediyorum"

Nurselen’i örnek alan Pinar Benek’in Nurselen’den sonra Türkiye Sampiyonu oldugunu aktaran Budak, "Yeri geldi bu iki ögrencimiz beraber çalistilar ve sportif alandaki bu basarilarinin yaninda ögrencilerimiz akademik alanda da çok basarililar. Yani akademik egitimin yaninda sportif faaliyetlerini de sürdürebildiler. Ögrencilerimiz akademik egitimin yaninda sportif egitimin de yapilabilecegini göstermis oldular. Önümüzde çok zorlu maçlar var. Bu sporcularimiz büyüyor ve büyükler kategorisine geçecekler. Onlarin Dünya Sampiyonlugu ve Olimpiyatlarda ülkemizi temsil etmelerini hayal ediyorum. Insallah bu hayalimiz gerçeklesecek çünkü beraber çok iyi bir sekilde hazirlaniyoruz” degerlendirmesini yapti.

Boksör Nurselen Yalgetekin: "Hocamin burada bulunmasi benim için büyük sansti"

Boksa 2018 yilinda basladigini ifade eden Nurselen Yalgetekin, "Cizre Fen Lisesini kazandiktan sonra da hem akademik olarak hem de beden egitimi ögretmeni eski Milli Boksör Ridvan Budak’in burada bulunmasi benim için büyük bir sansti. Ridvan Hocamla okul çikislarinda antrenmanlara basladik ve 1 buçuk yil antrenmanlarimiz böyle geçti. Ama sonrasinda Pandemi süreci basladi.

Pandemi döneminde de okullar ve spor salonlari kapandigi için Ridvan Hoca evinin bodrumuna iki, üç kum torbasi asti. Bazen Ridvan Hocanin evinde antrenman yapiyorduk, bazen de hocam bizim eve gelip antrenman yapiyorduk ve pandemi sürecini de bu sekilde atlattik" dedi.



"Hayalim olimpiyatlara katilip sampiyon olmak"

Yalgetekin,”2021 yilinda bütün sampiyonalarin iptal edildigi bilgisini aldik. Ancak müsabakalara iki ay kala Boks Federasyonu Türkiye Gençler Boks Sampiyonasinin 3-9 Eylül 2021 tarihlerinde Elazig’da yapilacagini duyurdu. Bizde günde bazen iki defa antrenman yaparak maça hazirlandik. Müsabakalara çikarken hayalim sadece ringe çikabilmekti. Ama hocam beni çok iyi motive edip hem beni sampiyon olacagima inandirdi.3-9 Eylül 2021 tarihinde Elazig’da Türkiye Gençler Boks Sampiyonasinda Türkiye Sampiyonu oldum. Akabinde de Milli Takima davet edildim. Kastamonu’daki Milli Takim kampinda yaklasik bir ay boyunca Avrupa Sampiyonasina hazirlandim.14 Ekim 23 Ekim 2021 tarihinde Karadag’in Budva kentinde düzenlenen Avrupa Gençler Boks Sampiyonasinda Avrupa 3.’sü oldum. Hem Türkiye’deki Hem de Avrupa’daki maçlara ringe çikmak için çikmistim ve yapabileceklerim için de her gün emek harciyorum. Bundan sonraki hedefim de önce Avrupa Sampiyonlugu, Dünya Sampiyonu ve akabinde bütün sporcularin hayali olan olimpiyatlara katilip sampiyon olabilmektir” ifadelerinde bulundu.

Boksör Pinar Benek: "Hedefim olimpiyatlara katilip bayragimizi göndere çekmektir"

Cizre Fen Lisesine geldikten sonra Beden Egitimi Ögretmeni Ridvan Budak tarafindan boks egitiminin verildigini duydugunu ve bu vesile ile boksa basladigini ifade eden 16 yasindaki milli sporcu Pinar Benek ise "Boksa basladiktan iki hafta sonra Pandemi nedeni ile okullar kapandi. Boks egitimine Uludere’de devam etmeye basladim. Beden Egitimi ögretmenimle görüntülü online bir sekilde görüserek antrenmanlarimi devam ettirdim ve yedi ay böyle geçti. Yedi aylik sürecin ardindan okullar açildi ve yüz yüze antrenmanlara basladik. Bu sene Kirikkale’de 24 Temmuz 2022 tarihinde yapilan Türkiye Sampiyonasinda ilk defa katildigim sampiyonada 54 kiloda Türkiye Sampiyonu oldum. Bir aylik milli takim hazirligindan sonra da 27 Eylül 2022 tarihinde Italya’nin Montesilvano sehrinde düzenlenen Avrupa Sampiyonasinda Avrupa 3.’sü oldum. Hedefim bu sene yarim biraktigim isi tamamlamak önce Avrupa Sampiyonlugu ardindan Dünya Sampiyonlugu ve olimpiyatlarda ülkemi gururla temsil edip Bayragimizi göndere çekmek istiyorum" dedi.

Kaynak: İHA