Türkiye Spor Kampinda Rekora Kosuyor

Türkiye Seyahat Acentalari Birligi (TÜRSAB) Spor Turizmi Ihtisas Baskani Recep Yasacan, “Spor turizminde Antalya’nin hatta Türkiye’nin dünyada artik rakibi yok. Koronadan önce kap sayisinda 3 bin rakamina ulasmistik, önümüzdeki süreçte yillik 4 binlere dogru gidiyoruz. Kis kampi için Antalya’da FIFA standartlarinda 200 tane saha var” sözlerine yer verdi.

Son yillarda agirladigi turist sayisi ve agirlama hizmetleri ile turizmin baskenti olan Antalya, kis aylarinda da çesitli ülkelerden gelen birçok takimin kamp merkezi haline geldi. 200’e yakin hali sahasi ile her yil binlerce takimi agirlayan Antalya’da kis kamplari için hazirliklar tamamlandi. Kamp için ilk kafilenin ise Kasim ve Aralik ayindan itibaren gelmesi bekleniyor.

“Spor turizminde Antalya’nin hatta Türkiye’nin dünyada artik rakibi yok"

Spor turizminde Antalya’nin önemine deginen Türkiye Seyahat Acentalari Birligi (TÜRSAB) Spor Turizmi Ihtisas Baskani Recep Yasacan, “Spor turizminde Antalya’nin hatta Türkiye’nin dünyada artik rakibi yok. Olanlari toplasan bizim yarimizi etmezler. Biz bunu iyi degerlendirip spor turizmini Türkiye’nin tanitimi için kullanabiliriz. Suan ülkemizde yapilan kamp sayisinda 3 bini geçtik. Koronadan önce 3 bin rakamina ulasmistik, önümüzdeki süreçte yillik 4 binlere dogru gidiyoruz. Biz bunu daha da arttiracagiz. Bunlarin içerisinde futbol, bisiklet, tenis, yüzme gruplarini sayabiliriz. Yaz ve kis olarak yapiyoruz. Sadece kisin Antalya’da degil yaz aylarinda yüksek rakim kamp organizasyonlari da yapiyoruz. Erzurum, Isparta, Kartepe, Topuk Yaylasi öne çikiyor. Yurt disina yazin kamp için giden takimlarimiz artik ülkemizde kalmak isteyecek” sözlerine yer verdi.

“Spor turizmi tanitim için çok iyi bir firsat”

Yaz kampi için her türlü kosullarin saglandigini belirten Yasacan, “Kayak merkezleri artik 12 ay açik kalmaya basladi.

Erzurum mesela 12 ay açik kalmaya basladi.

Kisin kayak turizmi var, yazin ise çesitli sporlar yapiliyor. Biz bu yaz Erzurum’a yüzme gruplari verdik. Bunlarin neticesinde turizm sezonunda çalisan isçilerimiz 12 ay çalisabilecekler. 12 ay otellerimiz açik kaliyor. Spor turizmi tanitim için çok iyi bir firsat. Bir sporcunun sosyal medyada milyonlarca takipçisi var. Popüler sporcular bir öz çekim yaptigi zaman ya da video çektigi zaman milyonlarca kisi görüyor. Misafir direkt temas ediyor” açiklamasini yapti.

“Antalya artik bir futbol pazari oldu”

Sporun turizmin tanitim yüzü olduguna dikkat çeken Yasacan, “Özel sektörün Antalya’da 200 tane sahasi var. Kemer’den baslayalim Alanya’ya kadar FIFA standartlarinin üzerinde sahalarimiz var. Suanda hazir bekliyorlar. Takimlarimiza önümüzdeki günlerde gelecek. Antalya’yi neden tercih ediyorlar? Antalya’yi en çok hava durumu, otellerin kalitesi, sahalarin iyi olmasi, lojistik açidan iyi olmasi. En uzaktan gelen takim 3.5 saatte buraya geliyor. Antalya artik bir futbol pazari oldu. Futbolu konusacaksak; Ocak, Subat ve Mart aylari Antalya’da futbolun pazari oldu. Bütün takimalar burada bir araya geliyor. Burada birbirleri ile maç yaparak herkes kendi gücünü görüyor. Antalya dünya arenasi oldu” dedi.



“Futbol sayesinde okullar 12 ay açik kaliyor”

Yasacan yaptigi açikilamada, “Takimlarin gelme durumlari ülkelerindeki iklimine göre degisebiliyor. Fikstüre göre de geliyorlar. Futbol sayesinde oteller 12 ay açik kaliyor. Daha önce 7 ay açip kapatiyorlardi, ama suanda 12 ay açik kaliyor. Suan zaten bütün otellerimiz dolu. Dünya Kupasi nedeniyle ülkemizde de Dünya’da liglere 13 Kasimdan itibaren ara veriliyor. Futbolda 42 günlük bir ara olacak. Türk takimlari Kasim ayindan itibaren Antalya’ya gelmeye basliyor. Pandemide Turizm ve Kültür Bakanligimiz 10 numara is yapti. Otellerimize Güvenli Turizm Belgesini verdi” diyerek spor turizminden çok umutlu olduklarini ifade etti.

Kaynak: İHA