Trabzonspor, Avrupa Için Ince Hesaplar Yapiyor

Trabzonspor, Avrupa’da yoluna devam etmek için ince hesaplar yapiyor. Bordo-mavililerin, konuk edecegi Ferencvaros’u maglup etmesi yetmeyecek. Monaco ve Kizilyildiz arasinda oynanacak maçin sonucu da Karadeniz ekibinin gelecegini etkileyecek.

UEFA Avrupa Ligi H Grubu’nda Trabzonspor’un kaderi son maçlara kaldi. Sahasinda Macaristan’in Ferencvaros takimiyla karsilasacak olan bordo-mavilileri galibiyet, bir üst tur için yetmeyecek. Ayni grupta bulunan Monaco ve Kizilyildiz arasinda oynanacak olan mücadelenin sonucu da Trabzonspor’un gruptaki gelecegine yön verecek.

Avantaj Monaco’da

UEFA Avrupa Ligi H Grubu’nda 10 puani bulanan Ferencvaros, gruptan çikmayi garantilemis durumda. 7 puani bulunan Fransa temsilcisi Monaco ise agirlayacagi Kizilyildiz’i maglup etmesi halinde gruptan çikacak ikinci takim konumunda bulunuyor.

Trabzonspor’un gruptaki ikincilik senaryosu

Trabzonspor’un gruptan ikinci olarak çikabilmesi için öncelikle evinde oynayacagi Ferencvaros maçindan 3 puanla ayrilmasi gerekiyor. Bunun yaninda Monaco ile Kizilyildiz arasindaki müsabakanin da beraberlikle sonuçlanmasi lazim. Bu senaryo gerçeklesirse Trabzonspor, puanini 9’a çikartacak, Monaco 8, Kizilyildiz ise 7 puanda kalacak. Son maçlarda Trabzonspor ve Kizilyildiz’in kazanmasi durumunda ise atilan gollere bakilacak. Bordo-mavililerle, Sirbistan temsilcisinin gruptaki averajlari ayni.

Konfederasyon Ligi ihtimali

Trabzonspor’un, Ferencvaros’u yenmesi, Monaco da evinde Kizilyildiz’i maglup etmesi halinde ise Karadeniz ekibinin en iyi 3. olarak Konfederasyon Ligi’nde yoluna devam etme ihtimali yüksek olacak. Trabzonspor ve Kizilyildiz’in son maçlarindan beraberlikle ayrilmalari durumunda son maçlardaki skorlara bakilacak.

Trabzonspor’un kaybetmesi, Kizilyildiz’in kazanmasi halinde ise Sirp ekibi ikinci olarak üst turda mücadele edecek.

Kaynak: İHA