Süper Lig'de Sezonun En Gollü Haftasi Geride Kaldi

Spor Toto Süper Lig’in 12. haftasinda oynanan 9 mücadelede toplam 35 gol atildi. Böylece sezonun en gollü haftasi da geride kalmis oldu.

Spor Toto Süper Lig’de 12. haftanin açilis maçinda Galatasaray, deplasmanda Fatih Karagümrük karsisinda 2-0’lik skorla galip geldi. Besiktas, pazar günü evinde Ümraniyespor’u 5-2’lik skorla maglup ederken, Fenerbahçe de deplasmanda Istanbulspor’u 5-2 yendi. Haftanin kapanis karsilasmasinda ise Medipol Basaksehir, agirladigi Giresunspor’u 3-1 yendi.

Sezonun en gollü haftasi

Süper Lig’in 12. haftasinda oynanan 9 maçta aglar 35 kez sarsildi. Bu da sezonun en gollü haftasi olarak kayitlara geçti. 31 gollü 3. hafta ve 30 golün atildigi 7. hafta ise en çok golün atildigi diger haftalar olarak dikkat çekiyor.

Bu haftanin en gollü maçlari ise Besiktas’in evinde Ümraniyespor’u, Fenerbahçe’nin de deplasmanda Istanbulspor’u 5-2 maglup ettigi karsilasmalar oldu.

En az golün atildigi hafta

Spor Toto Süper Lig’de 2022-2023 sezonunun bu zamana kadar en az gol atilan haftasi 16 gol ile 8. hafta oldu. Söz konusu haftada oynanan Adana Demirspor - Galatasaray ve Besiktas - Fenerbahçe müsabakalarinda gol sesi çikmamisti.

Takimlarin 18 kez gol sevinci yasadigi 5. hafta da en golün atildigi ikinci hafta olarak ön plana çikti.

En gollü maç

Geride kalan 12 haftanin en gollü maçi ise Fenerbahçe ile Fatih Karagümrük arasinda oynandi. Ligin 9. haftasindaki bu mücadelede tam 9 gol atildi. Kazanan ise evinde 5-4’lük skorla sari-lacivertliler oldu.

Kaynak: İHA