Sehitkamilli Sporcular, Avrupa Sampiyonasi'nda Hamle Yapacaklar

Sehitkamil Belediye Spor Kulübü’nün, Milli Takim sporculari Beren Kalyoncu, Kutay Sakmak ve Dila Baloglu, 2022 yilinin en büyük uluslararasi satranç organizasyonu olan Avrupa Yas Gruplari Satranç Sampiyonasi’nda hamle yapacaklar. Turnuvaya yogun bir tempoda hazirlanan ay-yildizli sporcularin hedefi, organizasyonu madalya ile tamamlamak.

2022 Avrupa Yas Gruplari Satranç Sampiyonasi için geri sayim basladi.

2022 yilinin en büyük uluslararasi satranç organizasyonuna ev sahipligi yapacak olan Türkiye Satranç Federasyonu, 46 ülkeden bine yakin sporcuyu misafir edecek. 5-15 Kasim 2022 tarihleri arasinda Antalya ilinde düzenlenecek olan sampiyonada Sehitkamil Belediye Spor Kulübü’nün, Milli Takim sporculari Beren Kalyoncu, Kutay Sakmak ve Dila Baloglu, bir kez daha ay-yildizli formayi giymenin gururunu yasayacaklar.

Avrupa’nin dört bir yanindan sporcularin katilimiyla gerçeklestirilecek organizasyonda performans sergileyecek Sehitkamilli sporcularin hedefi, turnuvayi madalya ile tamamlamak. Geride kalan sezonda Yunanistan’da gerçeklestirilen Avrupa Okullar Satranç Turnuvasi’nda 1 altin, 1 gümüs ve 1 bronz madalya ile dönen sampiyonlar, basari karnelerine yeni notlar eklemek istiyorlar.

’’Avrupa sahnesinde olmalarindan gurur duyuyoruz’’

Sampiyona öncesinde degerlendirmelerde bulunan Sehitkamil Belediye Baskani Ridvan Fadiloglu, sporcularinin Avrupa sahnesinde mücadele edecek olmalarindan büyük gurur duyduklarini söyledi.

Baskan Fadiloglu, su ifadeleri kullandi: “Satranç bransinda sporcularimizin son dönemde elde ettigi basarilar, bizleri fazlasiyla mutlu ediyor. Geçen ay Dünya Satranç Olimpiyatlarinda sporcumuz Dila Baloglu’nun Milli Takim kadrosunda yer almasinin ardindan sporcularimiz Beren Kalyoncu, Kutay Sakmak ve Dila Baloglu’nun 2022 Avrupa Yas Gruplari Satranç Sampiyonasi’nda hamle yapacak olmasi bizlere farkli bir mutluluk daha yasatti. Sporcularimizin Avrupa sahnesinde yarismaci olmalarindan büyük gurur duyuyoruz. Organizasyona ev sahipligi yapacak olan Türkiye Satranç Federasyonu’na ve Milli Takimimiza yürekten basarilar diliyorum. Bizler de spor akademilerimizde daha fazla ay-yildizli sporcunun yetismesi noktasinda çalismalarimizi hiz kesmeden devam ettirecegiz.”

Kaynak: İHA