Juan Mata Açiklamasi 'Galatasaray'a Gelmekteki Amacim Kazanmakti, O Yüzden Burayi Seçtim'

Galatasaray’in Ispanyol futbolcusu Juan Mata, sari-kirmizili kulübün en büyük amacinin, Türkiye’nin en büyük kulübü olmasindan dolayi her kulvarda sampiyonluk oldugunu söyleyerek, "Benim de buraya gelmekteki amacim kazanmakti, o yüzden burayi seçtim. Lig maçinda kazanma sansi yakaladik, bizim stadimizda bulundum, orada bulundugum sirada da sampiyonlugun bu statta ne kadar büyük bir coskuyla kutlanabilecegini düsündüm" dedi.

Spor Toto Süper Lig’in 13. haftasinda evinde Besiktas ile oynayacagi maçin hazirliklarini sürdüren Galatasaray’da bugünkü antrenman öncesinde Ispanyol futbolcu Juan Mata basin mensuplarina açiklamalarda bulundu. Artik kulübü ve Istanbul’u tanidigini söyleyen Mata, "Beni çok iyi karsiladilar, bu yüzden de çok mutluyum. Sehre bayiliyorum. Bir sürü taraftar ile karsilastim, harika bir ortam. Ilk golümü de attigim için, kazanmamiz gereken bir maçta attigim için çok mutluyum. Bir sonraki maça hazirlaniyoruz" diye konustu.

Çalismalari gereken bir konu oldugunu söyleyen 34 yasindaki futbolcu, "Goller atmis ve gol firsatlari yapmis bir oyuncu grubumuz var. Bizim firsat yapmaya devam etmemiz gerekiyor. Goller gelecektir, özellikle Besiktas karsisinda oynayacagimiz maçta" seklinde konustu.



"Üç büyükler disinda da sampiyonluk yarisinda direkt göze çarpan takimlar var"

Ligdeki rakiplerin sorulmasi üzerine ise Ispanyol futbolcu, "Üç büyükler disinda da sampiyonluk yarisinda direkt göze çarpan takimlar var, özellikle iki takim var. Su anda liderlige yakin olan takimlar, sampiyonluk için mücadele edecek takimlar. 3-4 maç üst üste kazanip puan farki yapmak çok önemli diye düsünüyorum. Bizim de yapmak istedigimiz bu, üst üste maçlar kazanmak. Özellikle aradan önceki 2 maçi kazanip, aradan sonra da enerjimiz yüksek bir sekilde geri dönüp kazanmaya devam edelim istiyoruz. Hem biz hem de rakip takimlar, ligin seviyesini yükseltecek üst seviyede oyuncular getirdiler, bu da hissediliyor diye düsünüyorum" ifadelerini kullandi.

"Galatasaray’a gelmekteki amacim kazanmakti, o yüzden burayi seçtim"

Kariyerinde hiç lig sampiyonlugu olmamasinin hatirlatilmasi ve Galatasaray’in sampiyonluk hedefinin sorulmasinin ardindan deneyimli futbolcu, "Bu kulübün en büyük amaci, Türkiye’nin en büyük kulübü olmasindan dolayi, yaristigi her kulvarda sampiyon olmayi hedeflemesi. Benim de buraya gelmekteki amacim kazanmakti, o yüzden burayi seçtim. Lig maçinda kazanma sansi yakaladik, bizim stadimizda bulundum, orada bulundugum sirada da sampiyonlugun bu statta ne kadar büyük bir coskuyla kutlanabilecegini düsündüm" açiklamasinda bulundu.

"Insallah benim ülkem Ispanya kazanir"

FIFA Dünya Kupasi ile ilgili de görüslerini aktaran yildiz futbolcu, "Her zaman favori gelenler takimlar oluyor, Avrupa Sampiyonasi ve Dünya Kupasi gibi turnuvalarda. Buralarda favori takimlar oldugu gibi sürprizler de oluyor. Brezilya, Arjantin, Fransa, Portekiz ve Ispanya gibi takimlar kazanma ihtimali yüksek takimlar. Insallah benim ülkem Ispanya kazanir tabii ki" dedi.



"Hamza çok yüksek potansiyeli olan ve çok yetenekli bir oyuncu"

Genç futbolcu Hamza Akman’in yüksek potansiyeli olan ve çok yetenekli bir oyuncu oldugunu söyleyen Juan Mata, "Topla çok kaliteli bir oyuncu, ayaginda topla iyi gözüken bir oyuncu. Umarim Galatasaray’da güzel bir kariyeri olur. Birçok yetenekli oyuncu gördüm. Bunlardan bir digeri de Baran mesela. Galatasaray’in altyapisinda yetenekler oldugunu gördüm. Umarim bu sekilde devam ederler" cümlelerine yer verdi.

"Türk toplumuyla böyle bir baglanti kurmama sebep oldu"

Isminin tersten yazilisinin ’ATAM’ olmasiyla alakali da Ispanyol futbolcu, "Bana arkadasim da söylemisti, sosyal medyadan da söylüyorlardi. Bu isim oyununu yaparak da beni ne kadar sevdiklerini gösterdiler. Benim için çok güzel bir rastlanti oldu. Türk toplumuyla böyle bir baglanti kurmama sebep oldu" seklinde konustu.

Olimpiyat Stadi’ndaki Fatih Karagümrük maçinda takimi yalniz birakmayan taraftarlardan dolayi kendilerini evlerinde oynuyormus gibi hissettiklerini belirten Juan Mata, "Biz kendimizi evimizde oynuyormus gibi hissettik, deplasman oldugu halde. O yüzden golü onlara hediye etmek istedik. Çok büyük kulüplerde oynadim ama buranin çok özel bir taraftari var. Onlara güzel bir seyler yapalim istiyorum" ifadelerini kullandi.

"Hocanin oynatmaya çalistigi oyun, benim de simdiye kadar oynadigim futbola benziyor"

Teknik Direktör Okan Buruk’la iliskisinden de bahseden 34 yasindaki futbolcu, "Gerçekten akici bir iletisimimiz var onunla. Benim futbolumu oynamam ve genç arkadaslara deneyimimi aktarmam gerekiyor. Bizim takimimiza uygun bir sekilde, topa sahip olarak oyunu kontrol altina tutmayi hedefliyoruz. Hocanin oynatmaya çalistigi oyun, benim de simdiye kadar oynadigim futbola benziyor, ayni sekilde devam ediyor" diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: İHA