Ertugrul Saglam Açiklamasi 'Su Anda Türk Futbolu Gömülmeyi Bekliyor'

Deneyimli Teknik Direktör Ertugrul Saglam, Gümüshane’de Gençlik ve Spor Il Müdürlügü tarafindan düzenlenen ‘Gençlik ve Spor Söylesisi’ programina katildi. Burada Türk futboluyla ilgili soruya Saglam, “Maalesef Türk futbolunu çukurun dibine gönderdik. Su anda Türk futbolu gömülmeyi bekliyor, maalesef bu seviyede” sözleriyle cevap verdi.

Gümüshane Üniversitesi Kongre Merkezi’nde gerçeklestirilen programa tecrübeli teknik direktör Ertugrul Saglam ile Gümüshane Belediye Baskani Ercan Çimen, Gençlik ve Spor Il Müdürü Mücahit Atalay, Gümüshane Sportif Faaliyetler A.S. Kulüp Baskani Ertürk Yakut, akademisyenler, ögrenciler ve futbolseverler katildi.

Memleketi Gümüshane’de olmaktan dolayi büyük mutluluk duydugunu dile getiren Saglam, salondakiler tarafindan kendisine yöneltilen sorulari cevaplandirdi.

“Türk futbolu gömülmeyi bekliyor”

Salondaki bir ögrenci tarafindan Türk futbolunun durumu ve düzelmesi için ne yapilmasi gerektigi sorusunu cevaplandiran Saglam, “Maalesef Türk futbolunu çukurun dibine gönderdik. Su anda Türk futbolu gömülmeyi bekliyor, maalesef bu seviyede. Hz. Ali’nin çok güzel bir sözü var, ‘Egri cetvelden, dogru çizgi çikmaz’ diye. Biz sadece cetveli kullanani degistirerek bu çizgiyi düzeltecegimizi düsünüyoruz. O cetveli kime kullandirirsaniz kullandirin ben de kullansam, sen de kullansan, futbolda Fatih Terim, Senol Günes de kullansa, Mourinho’yu da getirseniz, Jürgen Klopp’u da getirseniz o cetvel egriyse sadece kullanani degistirerek çizgiyi düzeltemezsiniz. Önce insani düzeltmek lazim. Yamuk insandan dogru is çikmaz. Maalesef böyle bir sikintimiz var” dedi.



“Insallah Gümüshanespor’u layik oldugu yerlere hep beraber çikaririz”

Hali hazirda antrenörlük yapmadigini ve bu süre zarfinda deneyimlerini gençlerle paylasmaktan büyük mutluluk duydugunu dile getiren Ertugrul Saglam, TFF 3. Lig’de mücadele eden Gümüshane Sportif Faaliyetler A.S’ye ilerleyen süreçte destek verecegini belirterek, “Burada olmak beni mutlu ediyor. Su anda çalismiyorum istirahatteyim. Futbol sahasinda harcayamadigimiz emekleri futbolcu kardeslerimize veremedigimiz bilgileri bu sekilde firsatlar olusturarak siz gençlerimizle paylasmak, geçmiste yasadigimiz tecrübeleri sizlerle paylasmak bana mutluluk veriyor. Gümüshane futbolu adina bir beklentimizi bir istegimizi sayin Belediye Baskanimizla beraber, kulüp baskanimizdan da istiyoruz bir Gümüshaneli olarak. Ben ilk olarak verdikleri desteklerden dolayi baskanimiza ayrica tesekkür ediyorum. Insallah güzel bir seriye basladik bu seri devam eder ve ilk planda Gümüshanespor’umuz tekrar 2. Lig’de mücadelesine devam eder. Ondan sonra biz de elimizden geldigince katki yapar ve Gümüshanespor’u Gümüshanelilerin daha da mutlu olacagi yerlere, layik oldugu yerlere de hep beraber çikaririz” diye konustu.

Kaynak: İHA