Dünya Tekler-Karisik Çiftler Bocce Sampiyonalari Basladi

İçel’de, 37 ülke ve 52 takimdan yaklasik 400 sporcunun katilimiyla organize edilen Dünya Tekler-Karisik Çiftler Bocce Sampiyonalari’nin (Raffa-Volo), açilisi seremonisi yapildi.

Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu, Gençlik ve Spor Il Müdürlügü ile Toroslar Belediyesi is birliginde düzenlenen Dünya Tekler-Karisik Çiftler Bocce Sampiyonalari, Toroslar Bocce Tesisi’nde yapiliyor. Sabah eleme müsabakalariyla baslayan sampiyonanin, açilis seremonisi yapildi. Seremoniye, İçel Valisi Ali Hamza Pehlivan, Türkiye Bocce, Bowling ve Dart Federasyonu Baskani Mutlu Türkmen, Toroslar Belediye Baskani Vekili Adnan Bas, protokol üyeleri ile ülke sporculari katildi.

Ülke takimlarinin tek tek geçisiyle baslayan seremonide konusan Federasyon Baskani Mutlu Türkmen, her yönüyle tarihi bir organizasyona ev sahipligi yaptiklarini belirterek, "Bocce tarihi antik kentlere kadar giden sporlardan bir tanesi. Tarihçesinde Anadolu’ya atifta bulunan sporlardan bir tanesi. Bu önemli sporda Türkiye’nin modern spor hareketine katilmasi biraz zaman aldi. Bocce sporu 2013 yilindan itibaren okul sporlari içinde yapilan en yaygin katilimin oldugu 6. spor disiplinine dönüsmüs durumda. 2013 yilinda yapilan Akdeniz Oyunlari’nda da altin madalyalardan birini de biz Türk Milli Takimi olarak kazandik. Dolayisiyla boccenin her disiplininde, her kategorisinde, her seviyesinde hem sahada sporcularimizla hem Uluslararasi Federasyonunun yönetiminde ülke olarak güçlü bir temsil sagliyoruz. Özellikle bu büyük organizasyonlara ev sahipligi yapiyor olmaktan çok mutluyuz. Çünkü bu organizasyon yani 2 farkli bransta ilk kez birlikte yapiliyor. Hakikaten bu çok önemli organizasyona ev sahipligi yapmaktan çok büyük onur duyuyoruz. Organizasyonda emegi geçen herkese tesekkür ediyorum" dedi.



"İçel bir spor sehri"

İçel Valisi Ali Hamza Pehlivan ise bugün bu sampiyona vesilesiyle bir ilki yasadiklarini söyledi.

Ilk defa 2 bransta bocce dalinda bir dünya sampiyonasinin yapildigini vurgulayan Pehilvan, "Katilimda son derece yüksek. Bu bizi İçel ili olarak ziyadesiyle sevindiriyor. Böyle bir organizasyona ev sahipligi yapmaktan mutluluk duyuyoruz ve bundan sonrada bu ve benzeri sampiyonalara da ev sahipligi yapacagimizin isaretini hep birlikte görüyoruz. Ülkemizde Cumhurbaskanimizin sporu tabana yayiyoruz anlayisiyla her bransta gerek tesislesme gerekse organizasyonlarda çok önemli mesafeler alindi. Bu çerçeve de Gençlik ve Spor Bakanligimizin ülkemizin her ilinde çok büyük yatirimlari hayata geçti. Bu çerçevede de İçel ilinde de sporun her bransinda tesislerimiz var ve bu tesislerimizde yapilan uluslar ve uluslararasi organizasyonlarimiz var. İçel ilimiz bir tarim, sanayi, liman, üretim, egitim sehri. Bunlarin yaninda İçel ilimiz bir spor sehri" diye konustu.

Boccede daha öncede İçel’in dünya sampiyonasina ev sahipligi yaptigini kaydeden Pehlivan, "Bocce sporunda ulusalar ve uluslararasi anlaminda en güzel tesislere sahip olan bir sehir. Toroslar ilçemiz bocce sporunun merkezi haline gelmistir. Birçok misafirimiz bugün İçel’e geldi. Inaniyorum ki burada çok da güzel vakit geçirecekler ve buradan güzel hatirlarla ayrilacaklar. Lütfen ülkelerinize döndügünüzde hem İçel’imizin hem de Türkiye’mizin güzel dileklerini, selamlarini götürün. 6 gün sürecek bu sampiyonada yarisacak olan bütün ülkelere, takimlara basarilar diliyorum. Sampiyona da emegi geçen herkese tesekkür ediyorum" seklinde konustu.

Konusmalarin ardindan Toroslar Belediyesi Halk Oyunlari ekibinin gösterisi oldu.

Bocce Milli Takimi’ni voloda Mehmet Can Yakin, Burak Altay, Mehmet Karatas, Sinasi Seleciler, Yilmaz Duran ve Emre Mecit temsil ederken, raffada milli sporcular Bahar Çil, Sevilay Gezli, Eda Sayak, Rukiye Varol, Oguzhan Turhan, Ahmet Emen, Cem Simsek ve Erdal Kantemir ay-yildizli formayla ter dökecek.

Iki disiplinde bugün baslayan organizasyon, 5 Kasim’da sona erecek.

Kaynak: İHA