Basaksehir'in Golcüsü; Youssouf Ndayishimiye

Medipol Basaksehir’in 24 yasindaki futbolcusu Youssouf Nadyishimiye, bu sezon ligde attigi 3 golle takiminin en golcü oyuncusu konumunda bulunuyor.

Medipol Basaksehir, Spor Toto Süper Lig’in 12. haftasinda sahasinda Giresunspor’u 3-1 maglup etti. Puanini 23 yapan turuncu-lacivertliler, lider Fenerbahçe’nin 3 puan gerisinde ikinci sirada yer aliyor. Teknik Direktör Emre Belözoglu’nun kadroda vazgeçemedigi isimlerin basinda gelen Ndayishimiye de Giresunspor karsisinda attigi golle Süper Lig’de bu sezon gol sayisini 3’e çikartmis oldu.

Ligde takiminin en skorer futbolcusu unvanini elinde bulunduran 24 yasindaki oyuncuyu 2’ser golle Deniz Türüç ve Keny takip ediyor.

En fazla süre alan isim

Burundili oyuncu Ndayishimiye, 12 haftasi geride kalan ligde 1 haftayi BAY geçen Basaksehir’in 863 dakika ile en fazla süre alan futbolcusu. Youssouf Ndayishimiye, Avrupa maçlari da dikkate alindiginda hem lig hem Avrupa’da Medipol Basaksehir’in oynadigi 22 maçin 21’inde 1735 dakika yesil zeminde kaldi. Burada Ndayishimiye’yi, 1503 dakika ile Biglia ve 1440 dakikayla Volkan Babacan izledi. Ndayishimiye, bu sezon sadece Fenerbahçe müsabakasinda sari kart cezasi nedeniyle forma giyememis ve turuncu-lacivertliler o müsabakayi 1-0 kaybetmisti.

Nadyishimiye, Avrupa kupalarinda da 2 gol, 1 asistlik performans sergiledi.

Kaynak: İHA