3 Büyüklerin Kazandigi Haftada Rekor

Spor Toto Süper Lig’de 12. hafta gollü karsilasmalara sahne oldu. Trabzonspor’un BAY geçtigi haftada 3 büyükler taraftarlarini mutlu etti.

Süper Lig’de 12. haftada oynanan 9 maçta toplam 35 gol atildi. Bu rakam bu sezon geride kalan haftalarin en gollü haftasi olarak kayitlara geçti. Istanbulspor-Fenerbahçe ve Besiktas-Ümraniyespor maçlari haftanin en gollü karsilasmalari olurken, MKE Ankaragücü de bu sezon ilk kez 4 gol atti. 3 büyükler haftayi 3 puanla kapatirken, sehrin iki yeni takimi Istanbulspor ve Ümraniyespor ise galibiyet hasretini sürdürdü. Zirve mücadelesi veren takimlardan Adana Demirspor ise 2-0 öne geçtigi Kayseri’de sahadan 1 puanla ayrildi.

Fenerbahçe, Olimpiyat’ta 5 golle güldü

Lider Fenerbahçe, Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda Istanbulspor’un konugu oldu. Bu sezon attigi gol sayisiyla dikkat çeken sari-lacivertliler rakibini de 5 golle geçerek bu kulvarda en golcü takim olma özelligini sürdürdü ve 11 maçta 34 gole ulasti. Öte yandan Fenerbahçe, üst üste 4. galibiyetini elde etti. Dünya Kupasi arasina kadar oynanacak 2 haftada Jorge Jesus’un ögrencileri üst üste 2 iç saha maçina çikacak.

Basaksehir rahat kazandi

1 haftada hem lig hem de Avrupa’da üst üste 2 müsabakadan yenilgiyle ayrilan Medipol Basaksehir, haftanin kapanis mücadelesinde Giresunspor’u agirladi. Oyun üstünlügünü maç boyunca elinde tutan turuncu-lacivertliler sahadan 3-1’lik galibiyetle ayrilarak puanini 23’e yükseltti.

Besiktas’ta Senol Günes farki

Hafta içi siyah-beyazlilarin basina tekrar geçen Senol Günes, ilk sinavina Ümraniyespor karsisinda çikti. Vodafone Park’ta oynanan müsabakanin hemen basinda öne geçen Besiktas, rakibini 5-2 maglup etti. Sezonun 3. haftasinda sahasinda oynadigi ve 4-1’lik sonuçla kazanilan Karagümrük maçi sonrasi en farkli galibiyetini elde eden Kara Kartal, ligde 22 puanla takibini sürdürdü.

Galatasaray, kötü seriyi sonlandirdi

Haftanin açilis karsilasmasinda Fatih Karagümrük ile Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda karsilasan Galatasaray, rakibini 2-0 maglup ederek 3 hafta sonra 3 puan sevinci yasadi. Sari-kirmizililar ligde puanini 21’e yükseltirken haftaya oynanacak Besiktas derbisi öncesi moral depoladi.

Gol kralliginda zirve Valencia’nin

Fenerbahçe’nin liderliginde önemli rol oynayan Enner Valencia 2 maçlik aranin ardindan golünü atarak bu sezonki gol sayisini 11’e yükseltti. Antalyaspor’un, 2-0’lik Sivasspor galibiyetinde 1 gole imza atan Haji Wright 8 gole ulasti ve bu kulvarda ikinci sirada yer aliyor. Fatih Karagümrük’ün gol yükünü çeken isimlerden Fabio Borini 7, Mbaye Diagne ise 6 golle listede yer alirken; Besiktas’in Hollandali golcüsü Wout Weghorst da bu hafta attigi 2 golle birlikte gol sayisini 6’ya yükseltti.

Iste haftanin maçlari ve sonuçlari:

Fatih Karagümrük: 0 - Galatasaray: 2

Konyaspor: 1 - Kasimpasa: 1

Alanyaspor: 2 - Gaziantep FK: 0

MKE Ankaragücü: 4 - Hatayspor: 1

Besiktas: 5 - Ümraniyespor: 2

Kayserispor: 2 - Adana Demirspor: 2

Istanbulspor: 2 - Fenerbahçe: 5

Medipol Basaksehir: 3 - Giresunspor: 1

Sivasspor: 0 - Antalyaspor: 2

Kaynak: İHA