13 Ülkeden Bin 159 Bisikletçi Çesme'de Bir Araya Gelecek

Veloturk is birligi ve Carraro’nun isim sponsorlugunda Çesme Belediyesi’nin ev sahipligi yapacagi amatör yol bisikleti yarisi Veloturk Gran Fondo Çesme by Carraro, Çesme’de 13 ülkeden binlerce bisikletçinin pedal çevirecegi yaris 5-6 Kasim tarihlerinde altinci kez düzenlenecek.

Yarisin bu yil Gran Fondo World Tour takvimine de alinmasiyla beraber yarisa büyük ilgi oldu. Türkiye’nin dört bir yanindan ve dünyanin pek çok yerinden bisikletçiler, Çesme’ye bu anlamli yaris için akin edecek. 13 ülkeden bin 159 bisikletçinin katilacagi yarista toplanan katilim bedelinin tamami Veloturk’ün "Bir Çocuk Gülerse Dünya Güler" projesine aktarilacak.

Uluslararasi Bisiklet Birligi-UCI ve Türkiye Bisiklet Federasyonu yönetmeliklerine göre düzenlenen yaris, 110 km’lik Carraro Parkuru ve 63 km’lik Toyota HYBRID Parkuru olmak üzere iki farkli yarisa ev sahipligi yapacak.

110 kilometrelik uzun yaris Carraro Parkuru, saat 08.00’da Çesme sehir merkezinden baslayacak ve bin 320m + tirmanisin ardindan Çesme sehir merkezinde sona erecek. Çesme sehir merkezinden baslayan yaris Ovacik, Ildiri, Kadiovacik, Barbaros Köy, Port Alaçati üzerinden tekrar Çesme’ye dönerek son bulacak. Uzun yarisa Kadin-Erkek 9 kategoride bisikletçi katilacak. 63 kilometrelik kisa yaris Toyota HYBRID Parkuru, saat 08.30’da Çesme sehir merkezinden baslayarak 683m + tirmanisin ardindan Çesme sehir merkezinden baslayan yaris Ovacik, Ildiri, Germiyan, Port Alaçati üzerinden Çesme’ye dönerek,yine Çesme sehir merkezinde sona erecek. Kisa parkura Kadin-Erkek 10 kategoride bisikletçi katilirken paralimpik sporcular da iki kategoride bu parkurda pedal basacak. Espedallar Bisiklet Dernegi ile görme engelli bisikletçiler, Toyota HYBRID Parkuru’nda mücadele edecekler. Yarisa 16 yasindan 65 + yas araliginda bisikletçi katilacak.

Tüm kayit gelirleri, Veloturk’ün “Bir Çocuk Gülerse Dünya Güler” projesine aktarilacak

Veloturk Gran Fondo Çesme by Carraro yarisi için elde edilen kayit gelirleri her yil oldugu gibi bisiklet sevgisini iyilige dönüstürmek için kurulan Veloturk’ün “Bir Çocuk Gülerse Dünya Güler” projesine aktarilacak ve ihtiyaç sahibi çocuklara bisiklet hediye edilecek.

Kaynak: İHA