Recep Uçar Açiklamasi 'Hakemler Siyasi Olarak Güçlü Camialarin Etkisinde Kaliyorlar'

Ümraniyespor Teknik Direktörü Recep Uçar, hakemlerin siyasi olarak güçlü camialarin etkisinde kaldiklarini söyledi. Uçar, hakem hatalarindan en fazla puan kaybeden takim olduklarini ifade etti.

Spor Toto Süper Lig’in 9. haftasinda Ümraniyespor, Atatürk Olimpiyat Stadi’nda karsi karsiya geldigi Kayserispor ile 2-2 beraber kaldi. Maçin ardindan Ümraniyespor Teknik Direktörü Recep Uçar, basin toplantisinda açiklamalarda bulundu. Beraberlikten dolayi mutlu olmadiklarini aktaran Uçar, “Kendi sahamiz gibi gözükse de 9. deplasman maçi. 2-2 aldigimiz beraberlik. Çok mutlu etmedi. Farkli oynamayi düsünmüstük. Ilk yari üretemedigimiz, top bizdeyken kötü oynadigimiz, Kayserispor’un da 2 pozisyon neticesinde buldugu gol ile içeri girdik. Ilk yari kazanmayi hak etmedik. Ikinci yari degisiklikle basladik. Topun bizde oldugu kismi iyi oynadik. 2-1’i yakaladik sonra maalesef oyunu tutamadigimiz bölümde penalti ve 2-2’ye gelen bir oyun. Karsilikli pozisyonlarla geçen bir oyun oldu. Dengeli bir maç geçirdik” seklinde konustu.



“Bu istatistiklerle burada olmak beni üzüyor”

Istatistiklerle bu siralamayi hak etmediklerini söyleyen Recep Uçar, “Ligin bütçe olarak en küçük bütçeli 2. takimiyiz. Görevimiz misyonumuz ligde modern oyunlari kullanarak oyunculari gelistirmek. Istatistiklerle bulundugumuz konum birbirini yansitmiyor. Oyuncularimizin birçogu ligde ilk kez sahne aliyor. Birçok handikapla geldigimiz bir yer. Istatistiklerle burada olmak beni bir teknik direktör olarak üzüyor” degerlendirmesini yapti.

“Hakemler siyasi olarak güçlü camialarin etkisinde kaliyorlar”

Recep Uçar, müsabakalarda oynanmayan sürelerin VAR veya AVAR hakemlerinin tutmasinin daha saglikli olabilecegine vurgu yaparak, “Ülkemizde birçok maçtan sonra hakemler degerlendiriliyor. Burak hoca kötü maç yönetmedi. Haftalar öncesi oyunun oynanmayan dakikalari ile ilgili konustum. Oynanamayan süreleri maçlarimizda kim tutuyor. VAR ve AVAR var oynanmayan süreleri tutup bilgi verebilirler. Artik ekibime de tutturuyorum. Kasimpasa maçi gene oynanmayan süre ile ilgili. ‘bu degil, bu degil’ diyerek orta sahaya kadar geldigim için ilk kez kirmizi kart gördüm. Ne kadar dakika varsa oynatin. Ben maglup oldugum Adana Demirspor maçinda 6 iken 4, Kasimpasa maçinda 10 iken 5-6 kalkabiliyor. Hakemler de insanlar. Maalesef büyük camialarin baskisinda siyasi olarak güçlü camialarin etkisinde kaliyorlar. Bu ülkedeki insanlarin güce boyun egmeden islerini yapmalari lazim” ifadelerini kullandi. Recep Uçar, 7 puan ile ilk 8 haftada hakem hatasi sonucu en fazla kaybeden takimlar siralamasinda zirvede yer aldiklarini da dile getirdi.

Kaynak: İHA