Osman Özköylü Açiklamasi 'Bu Süreçte Alinan 15 Puan Bence Çok Kiymetli'

Pendikspor Teknik Direktörü Osman Özköylü, Denizlispor maçi sonrasi yaptigi açiklamada, ilk yarida atak yapamadiklarini, pozisyonlarda zorlandiklarini ancak iyi bir istatistik ortaya koyduklarini belirtti.

Spor Toto 1. Lig’in 8. haftasinda Pendikspor, Denizlispor’u 1-0 maglup etti. Maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda degerlendirmelerde bulunan Pendikspor Teknik Direktörü Osman Özköylü, "Bu çok önemli galibiyet için futbolcu arkadaslarimi yürekten kutluyorum. Gerçekten zor bir maç olacagini biliyorduk. Denizlispor, kendi sahasinda oynadigi maçlarda rakiplerine karsi çok direnç ortaya koydu. Denizlispor üç maç oynamis ve ikisinde de berabere kalmis. Aldigi iki puani kendi sahasinda almis. Tabi Denizlispor’da bu durum karsisinda bir çikis yolu ariyor. Onlar da alt siralardan kurtulmak için kendi adina puanlar almak istiyor" seklinde konustu.



"Böyle bir maç sonucu olmasi açikçasi bekledigimiz bir durumdu" diyen Özköylü, açiklamasini söyle sürdürdü:

"Maçta rakibin sürekli savunma yapacagini ve merkezi kapatip bizim pas trafigini engellemeye çalisacagini biliyorduk. Mümkün oldugunca kenardan oynamak istedik. Iyi ataklar yaptik ama ilk yari maalesef hiç üretken degildik. Pozisyon üretmekte zorlandik. Ne kadar topa sahip olsak da istedigimiz pozisyonlara sahip olamadik. Hatta kaleye bile sut atamadan ilk yariyi bitirdik. Ikinci yarinin baslamasiyla beraber ilk 5 dakikadaki iki pozisyon bizi biraz daha morallendirdi ve rakibi ise biraz daha tedirgin ettirdi. Ikinci yari bizim pas oyunumuz devam ettikçe rakip yorulmaya basladi.

Biraz daha alanlarini kaybetmeye basladilar. Birazda hata yapmaya basladilar. Tabi biz de tam istedigimiz pozisyonlari bulmaya basladik. Neticede gol duran toplardan geldi. Duran toplar her zaman futbol içindeki en etkin faktörlerden bir tanesidir. O yüzden biz de bunu dogru kullandik ve kazanmayi basardik. Baktiginiz zaman 9 haftada 6 deplasman, 3 iç saha bu süreçte alinan 15 puan bence çok kiymetli. Deplasmanda oynadigimiz 5 maçta 2 galibiyet, 3 beraberlik almisiz ve iyi bir istatistik ortaya koymusuz. Bu sekilde devam etmemiz gerekiyor."

Kaynak: İHA