Osman Çakmak Açiklamasi 'Sampiyonlugumuz Aziz Sehitlerimize Armagan Olsun'

2022 Ampute Futbol Dünya Kupasi final maçinda Türkiye, Angola’yi 4-1 maglup ederek Dünya Sampiyonu oldu. Ay-yildizlilar sampiyonluk sevincini taraftarlarla paylasti.

Türkiye’nin ev sahipliginde düzenlenen 2022 Ampute Dünya Kupasi finalinde Türkiye, Angola ile karsilasti. Nef Stadyumu’nda oynanan müsabakayi Türkiye Ampute Milli Takimi 4-1 kazandi. Karsilasmanin son düdügüyle birlikte büyük sevinç yasayan Ay-yildizli futbolcular, bu anlari tribünleri dolduran yaklasik 15 bin futbol severle paylasti. Karsilasma sonrasi Ampute Futbol Milli Takimi Basantrenörü Osman Çakmak ve futbolcular, karsilasmayi tribünden takip eden Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’a asker selami verdi. Çakmak, bitis düdügüyle birlikte sampiyon olan oyunculari tek tek alinlarindan öperek tebrik etti. Eski Milli oyuncu olan Osman Çakmak, tribünlerin kendisine gösterdigi sevgi gösterilerini geri çevirmeyerek üçlü çektirdi.

Osman Çakmak: "Sampiyonlugumuz 85 milyona armagan olsun"

Müsabakanin ardindan açiklamalarda bulunan Çakmak, "Biz çok mutluyuz. Allahimiza sükürler olsun. Bizi gezdiren, yediren, içiren Allah’tir. Ögrencilerimin alinlarindan öpüyorum. Onlari yetistiren anne-babalarini tebrik ediyorum. Sampiyonlugumuz 85 milyona armagan olsun. Aziz sehitlerimize armagan olsun. Gazilerimize armagan olsun. Bizim sesimizi duyurmaya çalisan sizlere armagan olsun. Bir çok genç kardesimizi kazanip Milli Takima katmis olduk. Hepinize çok tesekkür ediyorum” seklinde konustu.



Rahmi Özcan: "2017’deki gururu yeniden yasadik"

Karsilasmada 2 gol kaydeden Rahmi Özcan ise "Biz Türk milleti, engelli futbolu da olsa stadyumu dolduracagimiza inancimiz tamdi. 2017 de bu gururu yasamistik. Ayni gururu yeniden yasadik. Öncelikle Türk halkina çok tesekkür ediyorum. Cumhurbaskanimizin destegine tesekkür ediyorum. Bizi burada yalniz birakmadi. Her zaman sunu söyledi; Ampute Futbol dünyada Türkiye’den sonra olacak. Biz de bunu bugün sahada göstermis olduk. Kendisinin ellerinden öpüyorum. Çok tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA