Mehmet Büyükeksi Açiklamasi 'Milli Takimimiza Inaniyoruz Ve Güveniyoruz'

Türkiye Futbol Federasyonu Baskani Mehmet Büyükeksi, 2024 Avrupa Sampiyonasi kura çekiminin ardindan, milli birlik ve beraberlik bilinci ile hedefe ulasacaklarina inançlarinin tam oldugunu söyledi.

EURO 2024 kuralarini degerlendiren ve basari için el ele vermek gerektiginin altini çizen Mehmet Büyükeksi, "Birlik beraberlik içinde olursak Türk insaninin basaramayacagi hiçbir sey yok. Türk milleti, tarihinden gelen büyük basarilara sahip bir millet. Insallah bu gruptan alnimizin akiyla ilk ikiye girerek, Avrupa Sampiyonasi’na katilacak 24 takimdan biri olmak için var gücümüzle mücadele edecegiz. Avrupa’nin en genç Milli Takimlarindan birine sahibiz. Tipki Avrupa’nin en genç nüfusuna sahip oldugumuz gibi. Bunun avantajini kullanmak istiyoruz. Milli Takim, hepimizin takimi. Hem Milli Takimimizin hem de kulüplerimizin Avrupa’daki basarilari milletimizi heyecanlandiriyor, yurt disindaki vatandaslarimiza da güç ve moral veriyor. Gerek Türkiye’de, gerekse yurt disindaki maçlarda o bölgedeki vatandaslarimizin bizi desteklemelerini bekliyoruz. Bu destek bizim 12. gücümüz. Kulüplerimiz, antrenörlerimiz, medyamiz el ele verirsek basariyi yakalariz. Yapmamiz gereken bu birlikteligi saglamak. 2002’deki, 2008’deki basarilari insallah tekrarlamak istiyoruz. Milli Takim’da oynayan oyuncularin da bu duygu ve düsüncelerle, Milli Takimimizi yücelteceklerine inaniyoruz" dedi.



"Avantajli bir kura çektigimizi düsünüyorum"

Baskan Büyükeksi, 2024 Avrupa Sampiyonasi elemelerindeki rakipler için de, "Allah’a çok sükür, daha avantajli kura çektigimizi düsünüyorum. Bu kuranin da neticesinde hedefe ulasma konusunda bir adim önde olacagimizi düsünüyorum. Almanya’daki kura çekiminden özgüvenimiz daha yüksek olarak ayriliyoruz. Insallah sonu güzel olsun. Hedefimiz 24 takimin içinde olmak. Bunu da basaracak gücümüz var. Bu yolda oyuncularimizdan da büyük bir özveri ve motivasyonla mücadele edip basari bekliyoruz. Milli Takimimiza güveniyorum." ifadelerini kullandi.

"Geçmise degil, gelecege bakmaliyiz"

UEFA Uluslar Ligi’nde son 2 maçta alinan skorlarla ilgili sorular üzerine geçmise degil, gelecege bakmalari gerektigini dile getiren TFF Baskani Mehmet Büyükeksi, söyle devam etti: "Önemli olan bu sonuçlardan ders alip bu krizlerden firsat çikarmak. Sonuçlar hepimizi çok üzdü. Ancak sikayet yok, çare üretmek var. Hedef hatalari giderip, güzel sonuçlar için çözüm bulmak olmali. Geçtigimiz dönemde nasil Norveç’i, Hollanda’yi, Fransa’yi yendiysek, bu basarimizin istikrarli sekilde devam etmesi lazim. Türk futbolunun bana göre en büyük sikintisi sürdürülebilir basari. Bunu saglamaliyiz. Türk milleti her seyin en iyisini hak ediyor. Geçmise bakmak yerine birlik olarak, ileride ne yapabilecegimizi düsünmeliyiz. Tüm yas milli takimlarini nasil basarili hale getiririz, bu konuda çalismaliyiz. Teknik Direktörümüz Stefan Kuntz, Almanya Ümit Milli Takimlarinda çok önemli basarilar elde etti. Bu konuda onun tecrübelerinden daha da fazla faydalanmak istiyoruz."

"Ampute Milli Takimimiza maddi ve manevi her türlü destegi veriyoruz"

Son olarak bu aksam Ampute Milli Takimi’nin, Dünya Kupasi’nda Angola ile yapacagi final maçini degerlendiren TFF Baskani Mehmet Büyükeksi, "Ampute Milli Takimimiza TFF maddi manevi destek veriyor. Dünya Kupasi’nda 4 maçin disindaki tüm maçlar Riva’da oynandi. Insallah bugün final maçina Sayin Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan da gelecek, seref verecek. Hedef Dünya Sampiyonu olmak. Insallah bu basariyi taçlandiririz diye düsünüyoruz. Allah yardimcimiz olsun. Ampute Milli Takimimizin iki Avrupa Sampiyonlugu var. Eksik olan Dünya Sampiyonlugunu insallah kazaniriz" seklinde konustu.

Kaynak: İHA